Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním slávnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o Robocopovi, ktorý musí bojovať nielen proti bežným zločincom, ale má problémy aj s mocou organizáciou, ktorá chce prevziať pod svoju kontrolu celé mesto, využíva zločincov a Robocopa chce nahradiť. Spracovanie je také zvláštne, ani neviem, čo si mám o ňom myslieť, ale moc spokojný nie som. Na jednej strane je to stále celkom drsný a nekompromisný akčný film s množstvom mŕtvych, ale zároveň film často pripomína aj paródiu, všade je plno detí, dokonca ešte aj jeden z najhlavnejších záporákov je malý chlapec a je tu množstvo zvláštnych postáv a momentov. A navyše film je zbytočne moc dlhý, skrátenie by mu rozhodne prospelo, hlavne v prvej polovici je dosť slabých miest, až v druhej naberie spád. Akcie je tu dosť, ešte viac ako v jednotke a kvalitatívne je na podobnej úrovni. Je trochu miernejšia, ale stále je tu dosť krvi a zabitých a to aj civilistov a policajtov a celkovo je aj nápaditejšia, za čo môže aj využitie iných robotov. Najviac sa mi páči záverečná akcia s nasadením množstva policajtov. Herecké obsadenie je len priemerné, hlavné duo Peter Weller a Nancy Allen zostalo nezmenené a pár postáv ešte dokáže zaujať, ale mnoho ich za nič nestojí. Réžia je bez väčších problémov a technická stránka tak pôsobí tiež, ale len do boja dvoch robotov, ktorého efekty sú dosť zlé, ale mimo toho som spokojný. Nie je to zlý film, zabaviť celkom dokáže, ale z tejto série je to najslabší diel. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 56%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné pokračování jedničky, kterou ale žádný jiný díl nepřekoná. Příběh je docela obyčejný, což ale nevadí. Je tu dost přestřelek a akce, si ne už tolik jako v jedničce. Nelíbilo se mi, že se změnila hudba, která mi v tomhle díle přišla nevyýrazná. Celkově je to dobrej film, ale oproti jedničce o dost slabší. S odř.ušima hodnotím 70% = **** ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po letech udělal čas a podíval se v televizi na RoboCopa 2. No a docela jsem zíral, jak film oproti klasické jedničce ve všem ztrácí. Když si odmyslím, že se něco divácky zajímavějšího začne odehrávat až v závěrečné půlhodině a že je to spíš sled poslepovaných sekvencí, bez nějaké hlubší spojitosti, navíc s mizernými triky, zarazila mě téměř úplná absence brutality (no dobře, až na tu operaci, kterou stejně ustřihli), kterou se proslavil skvělý originál od Verhoevena. A taky jsem až dnes zjistil, že film natočil Irvin Kershner, režisér úžasného IMPÉRIA ze Star Wars ságy. Snižuji o hvězdičku hodnocení a ještě víc si po dnešku vážím ultimátně krvavého a dějově pestrého RoboCopa z roku 1987. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedené pokračování prvního dílu, při jehož sledování se ani nechce věřit, že na něm nepracoval již Verhoeven. Detroit zažívá stávku policistů a je zamořen kriminalitou všeho druhu. Robocop dostává pomocí intrik zprvu trochu na frak a film se zlehka dotýká i úvah ve stylu "Ghost in the Shell", aby se nakonec rozjel v brutální akční jízdu plnou neuvěřitelně ulítlých, absurdních, komických, metaforických, varujících, ale hlavně zábavných scén, kdy ve finále Robocop vyrve rukou nepřátelskému robotovi živý mozek z kovového těla a rozbije jej o silnici. Snad nejšílenější scéna mi přišla transplantace gangsterova mozku, kdy se mozek, na něm oči a mícha v lahvi s roztokem dívá na svoji lebku a obličej, který drží lékař stojící naproti němu... Prostě úlet a nářez, každopádně "Robocopa 2" považuji již jen za pokračování úspěšné jedničky, která měla být zejména kritikou než komerčním trhákem. A z toho i vychází moje hodnocení u obou dílů. /65%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Většina videoherních automatů byla pro film vyrobena společností Data East, která stála za zrodem videohry "RoboCop" z roku 1988. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno