Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nestačím kroutit hlavou nad nelichotivými přívlastky, kterými je tu RoboCop 2 častován....Ve svém žánru jde o vynikající snímek, k němuž mám jen jednu drobnější výhradu a to tu, že nevnáší do plecháčova světa žádnou inovaci a pouze mocně těží z Verhoevenova originálu (ten je mnohdy i zřetelně citován - např. je tu RoboCop znovu mučen a zbaven končetin apd.). V porovnání s původním filmem, kde byly misky vah s krvavou akcí a satirickým pohledem na sociální problémy současného světa vyrovnané, se Robo 2 přiklání mnohem více do satirického pojetí, jenž mnohdy šponuje až do absurdních výšin (kriminální živly s mlékem tekoucím po bradě nechť jsou toho dokladem). Stále však přitom zůstává až nepříjemně trefný, výstižný a především velice vtipný, nebudu-li zrovna myslet na nešťastnou epizodku se "správňáckým" režimem. Celým filmem prostupuje jedinečný, sympaticky béčkový feeling, opírající se především o mohutné akční scény s výraznými pyrotechnickými efekty a nadstartně vysokým množstvím padlých ran i obětí. RoboCop 2 není zhmotnělá dokonalost a mírně jej sráží občasná zakolísání autorovy invence i soudnosti, ale je z něj jasně vidět, že režisér nejlepší epizody Star Wars dobře věděl, jak potěšit fanouška akčních sci-fi béček. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvá časť. No stále pozerateľné. Je tu podstatne viac humoru a občas som mal z toho pocit, že je to paródia na prvý diel. Humor je to však vydarený. Krvou sa nešetrí aj napriek tomu, že sa tu nejak rozmnožili deti. Dokonca ešte aj jeden záporák je malé decko! WTF?! Tempo filmu je pomalé a občas dosť nudné. Akcie je veľmi málo hlavne v prvej polovici. Tá druhá je už lepšia a skvelý je hlavne posledný súboj. Hlavný hudobný motív z jednotky je fuč a nahradila ho hudba nevýrazná. Všimol som si však jednu vec a neviem či si to len ja zle spájam alebo to tak môže byť aj v skutočnosti. Sú tu dve scény, ktoré mi veľmi pripomenuli Terminátora 2 a ten bol o rok neskôr. RoboCopova jazda na motorke proti nákladnému autu - Arnie bol na motorke proti kamiónu a strieľanie záporáka Kaina do policajných áut - Arnieho strieľanie do policajných áut. Môže byť, že Terminátor 2 sa inšpiroval (vykradol) týmto pokračovaním? Inak je tento film čistým priemerom. 50% ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

I když se to zdá býti nemožné,pro mne ještě lepší,než 1. Ještě větší porce brutality,ironie a všeho,co měl 1.film. Jen nechápu,co myslel Rosenman tím, naprosto otřesným, ženským sborem, který vám v koncových creditech,pěje...Roooobocoooop,Rooobocooop! To je fakt parodie. Jinak hudba,nedělá ostudu Poledourisovi. To zase ne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek horšej povesti je pokračovanie takmer rovnako dobré ako jednotka. Je tu aj kritika spločnosti a akcia je síce menej brutálna ale je jej viac. Celkový dojem však kazí humor. Preprogramovaný hrdina je v určitom zmysle zábavný, ale značne to podráža nohy jeho autorite. Myslím autoritu v očiach diváka... Našťastie táto humorná epizódka netrvá dlho a divák dostáva aj slušnú dávku mecho súbojov... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokračování dnes již kultovní záležitosti v roce 1990, dopadlo v očích širší veřejnosti zhruba stejně jako u Predátora. A to tak, že druhý díl je vlastně spíše vychtěná a podvyživená záležitost, na kterou se časem snesla hodně silná vrstva prachu a málokdo ji má vyloženě rád. Takže Robocop 2. Co nám nabídl. Méně krve, méně násilí, slabšího režiséra, méně vizionářství, slabého záporáka a překvapivě horšího Petera Wellera. Nevím zda-li to bylo údajnými spory na place, ale v prvním díle chrlil Robocop jednu drsnou hlášku za druhou, aby se v díle druhém klidně i na 15 minut zdekoval z plátna, aby vyklidil prostor pro svého protivníka. Přestože tedy se zub času do tohoto dílu zakousl podstatně nemilosrdněji, tak mě nejvíce baví posledních 30 minut. 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno