Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Podceněná záležitost, která rozšiřuje první film do nečekaných tvarů (OmniCorp nastaví Robocopa, aby se choval jako pošuk) a dálek (nepřátelé: malý kluk Hob a mozek s očima alias Robo-Cain). Osmdesátková atmosféra toho nejlepšího zrna a parádní akční momenty tvoří kombinaci, které prostě nelze odolat. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typická ‚dvojka‘ 90-tých let, kdy muselo být všechno větší, velkolepější a nabubřelejší. Jenomže děj nic neřeší, jednotlivé motivy, jinak velmi slibně rozehrané, posílá po chvilce bručet do kouta, aby se sunul dál až k tragickému finále s robotem na drogách. Akční scény jsou fajn, ale všechno ostatní působí dojmem nedokončeného díla podle slibného náčrtu. Nevím, jestli Kershner s Millerovým námětem vymrdal úmyslně, nebo to dostal pod ruky už takhle děravé, každopádně od spolupráce těch dvou bych čekal mnohem lepší výsledek. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokračování dnes již kultovní záležitosti v roce 1990, dopadlo v očích širší veřejnosti zhruba stejně jako u Predátora. A to tak, že druhý díl je vlastně spíše vychtěná a podvyživená záležitost, na kterou se časem snesla hodně silná vrstva prachu a málokdo ji má vyloženě rád. Takže Robocop 2. Co nám nabídl. Méně krve, méně násilí, slabšího režiséra, méně vizionářství, slabého záporáka a překvapivě horšího Petera Wellera. Nevím zda-li to bylo údajnými spory na place, ale v prvním díle chrlil Robocop jednu drsnou hlášku za druhou, aby se v díle druhém klidně i na 15 minut zdekoval z plátna, aby vyklidil prostor pro svého protivníka. Přestože tedy se zub času do tohoto dílu zakousl podstatně nemilosrdněji, tak mě nejvíce baví posledních 30 minut. 60% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

I když to je dvojka a tak se originalita jedničky většinou vytratila, přesto musím uznat, že byla zábavná. Je to nejspíš tím, že se mi Robo vždycky líbil už jen, že je vlastně velice tragickým superhrdinou. RoboCop 2 dojíždí na svým příliš hloupým scénáři, který se vlastně plácá zleva doprava a zpátky. Ke špatnýmu scénáři se přidává i záporák-nicka. Pokud byl v prvním díle zloduch dostatečně šílenej i schopnej, aby Robovi dokázal unikat víc jak jedenapůl hodiny, tady tomu prostě neuvěříte. Zločinci, jeden jak druhej, jsou prostě přizdisráči, nuly, vyližmisky bez kouska charismatu. Dalším problémem je i samotný děj, kdy se to přibližně v polovině zlomí a vlastně se jede odznova. Celý mi to přišlo spíš jako dvě spojený epizody z nějakýho seriálu. Tolik hvězd dávám hlavně kvůli samotné postavě RoboCopa, protože epizodka, kdy je se nechová nijak násilně je bezvadná, a taky, že je vždycky příjemné se vrátit do starých známých přátelských prostor, i když už nevypadají tak krásně, jako si pamatujeme. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Nový příkaz RoboCopa (Peter Weller) č. 262 zněl: „Vyhnout se setkání s Orionem.“ Orion Pictures byla společnost zajišťující distribuci RoboCopa 2. (HellFire)

Reklama

Reklama