Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nestačím kroutit hlavou nad nelichotivými přívlastky, kterými je tu RoboCop 2 častován....Ve svém žánru jde o vynikající snímek, k němuž mám jen jednu drobnější výhradu a to tu, že nevnáší do plecháčova světa žádnou inovaci a pouze mocně těží z Verhoevenova originálu (ten je mnohdy i zřetelně citován - např. je tu RoboCop znovu mučen a zbaven končetin apd.). V porovnání s původním filmem, kde byly misky vah s krvavou akcí a satirickým pohledem na sociální problémy současného světa vyrovnané, se Robo 2 přiklání mnohem více do satirického pojetí, jenž mnohdy šponuje až do absurdních výšin (kriminální živly s mlékem tekoucím po bradě nechť jsou toho dokladem). Stále však přitom zůstává až nepříjemně trefný, výstižný a především velice vtipný, nebudu-li zrovna myslet na nešťastnou epizodku se "správňáckým" režimem. Celým filmem prostupuje jedinečný, sympaticky béčkový feeling, opírající se především o mohutné akční scény s výraznými pyrotechnickými efekty a nadstartně vysokým množstvím padlých ran i obětí. RoboCop 2 není zhmotnělá dokonalost a mírně jej sráží občasná zakolísání autorovy invence i soudnosti, ale je z něj jasně vidět, že režisér nejlepší epizody Star Wars dobře věděl, jak potěšit fanouška akčních sci-fi béček. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi hloupé a špatné. Na tenhle film nemůže být hrdý snad ani jeden ze zúčastněných - dokonce ani animátor Phil Tippett, který sice robotického záporáka rozpohyboval výborně, ovšem výsledek jeho práce i tak působí směšně, protože režie zkrátka neznala míru. Z Robocopa se navíc vytratil satirický podtón a stala se z něj pouhopouhá přeplácaná akční nesmyslnost, která si na styl původního filmu akorát hraje. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi nikdy nesadla. Klasicka dvojka. Na prvy pohlad je vsetkeho viac, ale vysledok je dost nesurody mismas. Je to nabita rôznymi liniami, ktore po chvili vyustia do stratena. Napriklad linia s Robocopovou rodinou. Stylom to je tiez dost nesudrzne. Su tu primitivne fory jak pre deti, ale aj strasne ironicke a uchylne a zaroven je film nabiti strasne brutalnou akciou, ktora ale uz pôsobi absurdne. Mna nikdy nebavil dej v tomto diely. Vzdy mi pripadal neznesitelne nudny. Rovnako ako postavy. Robocop je tu po kratkom uvode uz len v akcnom mode, Nancy Allen sa tam obcas mihne, zaporaci su natolko uchylni az ma vôbec nebavili. Snad len tie machinacie korporacie OCP na prevzatie mesta su zaujimave. A este zaujimavo pôsobi vykreslenie upadku Detroitu, ktore oproti jednotke pokrocilo. Akcia je ale spickova. Fantasticke kaskaderske kusky, vybuchy, nahanacky a podobne. Len to finale mi pripada jak sucasny nudny digibordel. Len namiesto CGI postaviciek sa mlatia figurky v stop motion mode. Vysledkom je ultrauchylny a brutalny film, ktory ale nie je prilis zabavny. Dodnes mi je zahadou, ze nieco taketo dostalo od producentov zelenu. 5/10. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na RoboCopovi 2 je to, jak je o tolik horší než úchvatná jednička. Používá prvky světa vymyšlené v jedničce, ale všechno je nějak horší a blbější. RoboCop obalený do plastu, co vypadá jako modrá od Xiaomi mobilu, Lewisová s mamkovským účesem, Verhoeven ani scénáristé R1 nedorazili a scénář fašouna Franka Millera se vydal jiným směrem i přes zásahy studia (později ho zpracoval v původní podobě jako komiks a i tak to není žádný zázrak). Snad jediná příjemná věc je bitka obou kyborgů. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvá časť. No stále pozerateľné. Je tu podstatne viac humoru a občas som mal z toho pocit, že je to paródia na prvý diel. Humor je to však vydarený. Krvou sa nešetrí aj napriek tomu, že sa tu nejak rozmnožili deti. Dokonca ešte aj jeden záporák je malé decko! WTF?! Tempo filmu je pomalé a občas dosť nudné. Akcie je veľmi málo hlavne v prvej polovici. Tá druhá je už lepšia a skvelý je hlavne posledný súboj. Hlavný hudobný motív z jednotky je fuč a nahradila ho hudba nevýrazná. Všimol som si však jednu vec a neviem či si to len ja zle spájam alebo to tak môže byť aj v skutočnosti. Sú tu dve scény, ktoré mi veľmi pripomenuli Terminátora 2 a ten bol o rok neskôr. RoboCopova jazda na motorke proti nákladnému autu - Arnie bol na motorke proti kamiónu a strieľanie záporáka Kaina do policajných áut - Arnieho strieľanie do policajných áut. Môže byť, že Terminátor 2 sa inšpiroval (vykradol) týmto pokračovaním? Inak je tento film čistým priemerom. 50% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Většina videoherních automatů byla pro film vyrobena společností Data East, která stála za zrodem videohry "RoboCop" z roku 1988. (HellFire)
  • Šanci k napsání scénáře k filmu dostal spisovatel a komiksový scenárista Alan Moore, ale odmítl. (HellFire)

Reklama

Reklama