Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování, podle mně nepřesvědčivější vize budoucnosti, která se pomalu, ale jistě plní. Přístup OCP donutí policisty v Detroitu ke stávce a podle toho to také ve městě vypadá. Rabování, násilí, bezpráví a nová všudepřítomná droga Nuke. Prostě další vývoj, který jen podtrhuje kvalitu předchozího scénáře. I když se OCP snaží Robocopa vyřadit ze hry, on si plně uvědomuje sám sebe a opět bere situaci ve městě do svých rukou. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tak,já som od druhého Robocopa dostal to, čo som očakával. Akcia snáď ešte lepšia než v kultovnej jednotke a efekty, vzhľadom na rok výroby dosť dobré. A záverečná scéna Robocop vs Robocop II je super. I keď,už nikdy tomuto filmu nezoberiete právoplatný prívlastok ,,béčkovo klišovitý", aj tak som si ho užil. Akčné béčko natočené začiatkom 90. rokov určite už dnes tak neohúri,ale predstavte si, aký hit to v dobe premiéry musel byť. Ale jednotka bola aj tak lepšia. /70%/ ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem se bál velkého úpadku. Naštěstí šlo jen o úpadek mírný. Je to vlastně větší ptákovina ve smyslu, že se to bere ještě méně vážně než díl první. Trošku jsem se bál, že to najede na rodinnou linku a ono to šlo úplně jinudy. Děj je opět poměrně chytrý a servíruje několik skvělých nápadů. Například Alex a jeho osobnost věnující se životnímu prostředí je super. Úplná bomba jsou pak záporáci. Vedle nich je RC jako policajt ze školky. Škoda, že dnes už takhle nekompromisní postavy téměř nedostaneme. Abych jen nechválil. Vše je hodně očesané a neubráníte se dojmu, že to mělo být asi kratší a že tam chybí ta jiskra jedničky. Celkově ale 78 procent za odlehčenou akční řezničinu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Asi největší wannabe, co jsem v životě viděl. Snaží se kopírovat styl prvního dílu a zároveň přidává dějové vložky, které byly velmi slibné, ale nestydatě opuštěné, zabité. Bez zřetelného důvodu. A ten kluk… No, Verhoeven vytvořil černou satiru s nízkým rozpočtem a velkou nadsázkou, jak umí jen on. Tím pádem navázat je zatraceně těžké, tak to nezazlívám, ale zbytek mě mrzí. Pořád lepší než trojka, která z námětu doslova vytvořila rodinnou pohádku s dobrem proti zlu, nemluvě o zbytku přinejmenším live-action části frančízy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvacetiprocentní propad v hodnocení a jen třetina hodnotících oproti prvnímu dílu. Zvláštní to jev. Přitom dvojka kultovního RoboCopa rozhodně není o třídu horší film. Verhoeven byl možná akorát odvážnější v krvavých scénách, Kershner šel zase, a s humorem, mnohem dál v představách vývoje společnosti. Reklamní vložky na tohle téma jsou třeba naprosté dokonalé. Klasická akční osmdesátková "dějová anarchie" mi tu pak přijde prakticky stejná jako v prvním robopoldovi. Karty jsou rozdány naprosto jasně, listy a srdce od sebe poznáte na první pohled, žádná velká psychologie se nekoná, možná snad jedině Murphyho zbytkové člověčenství tu zase dostává trochu prostoru, ale nijak se na něm zase nestaví. Akce je tu pak i víc než minule a je i kapku velkolepější a jediné drobné zklamání mi přinesl po těch letech Robocop verze 2, žil jsem v tom, že to byla vymakanější a pohlednější plechovka než tahle podivná čapatá kraksna. Čtyři základní příkazy a jeden s klasifikací tajný navíc. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • RoboCop 2 pokračuje v tradici prvního dílu, tedy v kritice amerického kapitalismu, korporační moci a její výsledné militarizace. Z nenasytné politiky města nadále těží jen málokdo. Řada občanů musí čelit problémům s kriminalitou, znečištěním a chátráním infrastruktury kvůli nedostatečné restrukturalizaci a policejním stávkám. Na rozdíl od prvního dílu, který měl sebevědomý tón a doufal, že lidská rasa díky své vzpurnosti vydrží, v tomto filmu je pojetí korporátního a politického systému cyničtější, přičemž více zaměstnanců Omni-Consumer Products (včetně jejich generálního ředitele) se stává antagonisty. Film zahrnuje také několik vtipných šťouchnutí do neoklasického liberalismu, když např. OCP přeprogramuje RoboCopa (Peter Weller) na environmentální chování. (Jan.Kanak)
  • Šanci k napsání scénáře k filmu dostal spisovatel a komiksový scenárista Alan Moore, ale odmítl. (HellFire)

Reklama

Reklama