Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 4

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (109)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediným väčším negatívom tohto filmu je jeho pomerne veľká vláčnosť a uťahanosť. Je tu pomerne veľa dialógov, ktoré sa síce dobre počúvali, ale aj tak nikam neviedli - takže zbytočnosť. Podľa môjho by preto filmu prospela kratšia stopáž a menej zahľadených pohľadov. No ale po hereckej a technickej stránke - bez chybičky. Z ústrednej dvojice nešlo spustiť oči, hlavne Phoenix bol zaujímavý. Tiež sa mi pozdávala tá povahová rozdielnosť oboch bratov, a kam to potom všetko viedlo. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Láká hlavně obsazení a v tomto případě nemůžu říct, že by někdo zklamal. Zásluhu na tom mají i výborně napsané postavy, které dávají hercům solidní prostor. Špatná nebyla ani stránka příběhová, ale tady film dojíždí na to, že se Audiard snažil o netradiční uchopení žánru, což spočívalo především v až příliš častém filosofickém blábolení. Chápu, že tenhle prvek tu pro kontinuitu vyprávění být musel, ale z mého pohledu byl nadužívaný. Zkrátka to chtělo méně kecání a více střílení. Podívat se na to dá bez problémů, ale přece jen jsem čekal trochu víc. 70% ()

Reklama

mirekem 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to bavilo. Ten literárně brautiganovský a filmově jarmuschovský štych. Absurdita v ději i humoru, nečekaně protknutá filozofickou myšlenkou, která jakoby přiletěla z jiného vesmíru než v kterém se film odehrává. Jeden z mých nejoblíbenějších herců Joaquin Phoenix válcoval všechno a všechny, herecky i coby Karlík Sestrů. Nesourodý čtyřlístek fungoval jako živý a neoddělitelný organismus, nechyběla postava výrazné ženy, které bych dal okamžitě Oscara za nejlepší výkon ve třech minutách na place. Poselství v duchu oshovských učení v jeho bizarních komunitách, které naráželo na nepochopení od tradičního pojetí pistolnického a vražedného Divokého západu. Musí v tom být přece nějaký háček, v tom dobru, dobro a ušlechtilé ideály nejsou přece jen tak, člověk koná pro svůj prospěch, což je lapidární paralela dnešních rozdělených společností. SPOILER... Závěrečná katarze v podobě návratu ke kořenům, resp. do matčina lůna ve znamení toho, že i v pokročilém mládeneckém věku jsme pořád jen ti malí kluci u sukní našich maminek, které nás nikdy nebudou brát jinak, i když jsme se živili třeba jako obávaní nájemní vrazi. Ale byli jsme v tom sakra dobří. Konec SPOILERU. Každý kluk by chtěl být obávaným pistolníkem s "kolty proklatě nízko", což i po zhlédnutí většiny načančaných a kašírovaných westernů chápu, nikoli však po absolvování dvouhodinového antiwesternového roadmovie s Audiardem a jeho bandou. A to je dobře, neidealizujme si ty naše hrdiny , nechtějme obdivovat emocionálně vyprahlé zločince, dělejme autentické a opravdové filmy. Za pět. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Komedie u které se příliš nezasmějete a to nikoliv kvůli nízké úrovni humoru, ale naopak právě kvůli vysoké úrovni dramatu, kdy síla a tíha vážnějších segmentů scénáře dovolí tak maximálně lehčí pousmátí. Každopádně skvěle obsazené, krásné lokace a solidní atmosféra. Westerny kdovíjak nemusím, ale tento rozhodně neurazil. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Spíše než western bych to označil jako drama z westernového prostředí, protože s klasickou kovbojkou to nemá nic společného. Filmu hrozně ubližuje celá první polovina, která je neskutečně nudná, odfláklá a tak trochu zbytečná a nebýt kvalitního hereckého obsazení, tak bych to po 20ti minutách vypnul. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)

Související novinky

Reklama

Reklama