Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John má smysl pro humor černý jako smrt a taky trochu problém s pitím. Jeden divoký tah ale změní vše. Ráno po večírku se vzbudí nejen s kocovinou, ale také s necitlivýma nohama a rukama a nikdo mu není schopen říct, zda ještě někdy opustí nemocniční lůžko. Životopis karikaturisty Johna Callahana v mistrné režii Guse Van Santa zachycuje období, kterým si Callahan prošel mezi vážnou autonehodou a chvílí, kdy se sžil nejen s nezvratným fyzickým postižením, ale i s vědomím, že – přestože nyní abstinuje – bude již navždy alkoholikem. V hlavních rolích kreativně vyprávěného dramatu excelují Joaquin Phoenix a Jonah Hill. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o človeku, ktorý to nevzdal. Napriek ťažkému alkoholizmu a odsúdeniu stráviť život na vozíku nabral silu žiť. Pretože vždy je prečo a v tomto filme sa mi páči, že toto bolo vyzdvihnuté. Žiadne bláboly o eutanázii a že kvalita života je nižšia. Kvalita je taká, ako si ju urobíme, aj keď máme ťažšie podmienky. A napriek všetkým okolnostiam nemôžeme povedať, že John Callahan mal nekvalitný život. Naopak, mal ho vlastne úspešnejší než väčšina zdravých ľudí. A s trochou nadsádzky sme mohli vidieť, že ono sa niekedy na tom vozíku „vyplatí“ byť. Policajti sú príjemní, no ženy ešte príjemnejšie vrátane sestričiek, letušiek, opatrovateliek. V zdravom stave by toho chlapa odmietli, ale z ľútosti mu pomôžu so všeličím... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(89/2022) / Gus Van Sant sa naveky zapísal do dejín filmu, keď mlaďasom Affleckovi a Damonovi zrežíroval jeden z najlepších originálnych scenárov k filmu Good Will Hunting. Po zbežnom prebehnutí jeho filmografie je zjavné, že tento úspech sa mu už zopakovať nepodarilo a jeho snáď najvýraznejším filmom v novom tisícročí je a asi aj zostane Milk, čo bolo slušné remeslo. Najsilnejšou stránkou jeho posledné filmu sú jednoznačne mená, Phoenix, Hill a on sám. Lebo priznajme si otvorene, príbeh karikaturistu Johna Callahana nebude v našich končinách príliš veľkým ťahákom. Oceňujem originalitu a nelinearitu rozprávania príbehu, v jadre tu ale aj tak máme docela "obyčajný" ľudský príbeh. Chýba výraznejšia, zapamätateľná scéna a emócia. Stále považujem tento film za kvalitný, ale nenašiel som si k nemu bohužiaľ žiadne spojenie. (6/10) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podobně jako mnohé další i mě k tomuto filmu přivedlo jméno režiséra a hlavně herecké obsazení...výsledek je pak stejný jako kdysi u Van Santova Milka.Solidní drama na reálném základu,které táhnou herci (v tomhle případě velmi dobrý Phoenix a neztrácí se ani Jonah Hill),ale které zároveň nedokáže zanechat výraznější stopu a nevyvolá potřebu jej vidět znova...60% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vyrovnat se se světem i sám se sebou, pakliže jste těžký alkoholik a po autonehodě uváznete doživotně ochrnutý na kolečkovém křesle, to chce hodně vnitřní síly a vnější pomoci. Karikaturista John Callahan ji našel i přijal, Joaquin Phoenix se do něho úchvatně převtělil a Gus Van Sant tento inspirativní příběh nelineárně poskládal do chvilkami sugestivního, avšak ničím extra vyčnívajícího lidského "feel good" dramatu s humorem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tieto príbehy o ľudskom utrpení musia byť buď dobre natočené alebo o niekom známom, aby som im venoval plnú pozornosť. Toto bolo niekde medzi. Zachraňovalo to len obsadenie a nevtieravé podsúvanie toho utrpenia. Bolo to ale dlhé, toľko vtipných hlášok alebo čierneho humoru tam zas nebolo a stále sa točil v kruhu. Na jedno pozretie fajn, herecky fajn, myšlienka fajn. 2 z 5 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (MLazi)

Reklama

Reklama