Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (157)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stephen King dostal možnost zfilmovat vlastní povídku Náklaďáky... A pustil se do toho očividně s nadšením. Zatímco v knize ožily pouze automobily, tady, jak řekl sám mistr, mohlo ožít vše od sekačky na trávu po automat na sodovku (ohromná scéna, mimochodem). Vznikla tak nesmírně praštěná, morbidně černohumorná mechanická variace na Hitchcockovy Ptáky, která se s ničím nepáře a ve které se od začátku do konce něco děje. To "něco" je navíc parádně kingovské. Kdo dobře zná mistrův literární styl, určitě bude potěšený pro něj typickými velkolepými až apokalyptickými momenty, jako je úvodní sekvence na mostě (padající auta, létající melouny...) nebo projížďka malého chlapce vyvražděným městečkem. O soundtrack se navíc postarali AC/DC, takže ani tady není příliš co řešit... A za cameo výstup pana režiséra / scénáristy / autora předlohy mám chuť dát pátou hvězdičku. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmek nám jednoho dne půjčil na videokazetě tátův kamarád a film byl samozřejmě v rychlodabingu a film mě hned zaujal, fakt mě bavil a bavit mě bude furt. Rychlodabér řekl v češtině název filmu Maximální vyčerpání 😀 Hned na začátku filmu můžeme vidět spisovatele a režiséra snímku Stephena Kinga - Scéna kdy si chce vybrat z bankomatu prachy a bankomat mu napíše - You are an asshole 😀 A rychlodabér řekne jak buzna Jseš sráč! 😀 Že to u nás vyšlo v devadesátkách na videokazetě už se studiovým rychlodabingem jsem ještě vůbec nevěděl - Verzi s tímhle dabingem jsem viděl až za dlouho když už jsme měli internet a taky ten dabing není vůbec špatnej. Dabuje tam výborný Jiří Prager a Ladislav Županič atd. Děj se mi fakt líbil - Jak mimozemská síla ovládne všechny stroje co člověk vyrobil a stroje samozřejmě začnou vraždit lidi - Hned úvodní scéna na mostě je skvělá 😀 A do toho hraje kapela AC/DC - Pro celý tenhle soundtrack si Stephen King vybral právě tuto kapelu a songy AC/DC hrají po celou dobu ve filmu. Výběr herců ve filmu dobrej - Moc se mi tady líbil Emilio Estevez jako Bill Robinson, málo známá herečka Laura Harrington jako Brett taky fajn i dobrej byl Pat Hingle jako šéf benzínky (Herce známe hlavně dobře ze série Batmana jako komisaře Jamese Gordona). Kdo mě tady nejvíc sral byla herečka Yeardley Smith jako Connie - Strašně uječená píča v tomhle filmu 😄 Tak člověk se aspoň zasmál 😀 A herec Christopher Murney tam hraje hroznýho vidláka - To je fakt úplnej dement 😀 Jinak vůdce strojů je tady obrovskej kamion a ve předu má obří umělou hlavu Green Goblina ze Spidermana a vypadá to fakt dobře 😀 Gore efekty tady taky nejsou špatný a film je dost akční a scény to má fakt dobrý a zajímavý jak stroje vraždí. Tento filmeček Stephena Kinga byl ale bohužel propadák ale mě se stejně líbí a baví pořád. Já miluju tyhle béčka z osmdesátých let 😎 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl docela spokojený. King mohl klidně zůstat u režisérského křesla i nadále. I když pravda knížka byla lepší. Nejlepší na celém filmu je skutečně hudba a pecky AC/DC. Co se týká průběhu děje tak začátek na mostě mě doslova dostal a až do doby, kdy se to začalo točit kolem benzínky a kamionů jsem si film užíval. Jenže potom už šla kvalita strmě dolů a já měl co dělat, abych neusnul. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Myšlenka je vlastně super, ale to provedení je teda tragédie a logikou se také hodně šetří. Kamiony jezdí stále dokola kolem benzíky, ve které se postavy ukrývají tak dlouho, až jim dojde benzín. Tedy lidi vlastně potřebují. Stoje obživly, kamion začne po silnici nahánět vozidlo s budoucí obětmi. Zbláznily se tedy jen některé stroje? Emilia mě bylo tady líto. Zcela určitě jeden z nejhorších filmů všech dob. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dobrý, mistře Kingu, moc dobrý. "Stíví" vytvořil přesný opak svých mistrovsky propracovaných a napínavých děl a mě tak napadlo, že bych i ráda uvítala další jeho režisérské počiny vlastních adaptací. Povídku "Náklaďáky" jsem četla již dávno, a když jsem si zde přečetla popis, tak jsem prostě věděla, že pod Kingovým vedením se skutečně bude jednat o "nefalšovanou béčkovou záležitost.":) Přesně tak totiž tuto "Maximální rychlost" pojal. Do toho připojil lehký komediální podtón, viditelný především ve spoustě úsměvných dialogů a kromě "hřmoucích" motorů obdobně rachotící hudbu AC/DC, která sem ideálně zapadla. Snad jediná postava, která mě po chvíli začala slušně rozčilovat a doufala jsem, že se na ni některý z těch monstrózních tracků přiřítí, byla obtloustlá "novomanželka" s příšerně umečeným dětským hlasem (film jsem zhlédla v originále), který se při jejím neustálém ječení v průběhu děje stával doslova ničivou zbraní, pro diváky především:) Naopak co se mi líbilo nejvíce, byl ten úchvatný kamion s Green Goblinem na kapotě:) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)

Reklama

Reklama