Reklama

Reklama

Made in Abyss

(seriál)
  • Japonsko メイドインアビス (více)
Trailer 1
Animovaný / Dobrodružný / Drama / Fantasy / Psychologický
Japonsko, (2017–2022), 10 h 48 min (Minutáž: 24–48 min)

Předloha:

Akihito Cukuši (komiks)

Kamera:

Cunetaka Ema

Hudba:

Kevin Penkin

Hrají:

Marija Ise, Miju Tomita, Aki Tojosaki, Maaja Sakamoto, Mucumi Tamura, Šiori Izawa, Jóko Sómi, Mijuki Kobori, Taiši Murata, Masaja Fukuniši, Júki Šin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Jediné neprozkoumané místo na celém světě je obrovský systém jeskyň zvaný jako Propast. Nikdo netuší, jak hluboko jeskyně vedou, jakými bytostmi jsou obývány a jaké všechny prastaré artefakty skrývají. Není žádným překvapením, že tyto neobjevené prostory byly vždy terčem zvědavosti nesčetného množství dobrodruhů. Ti, kteří měli tu odvahu sejít do Propasti a měli i to štěstí se z nich vrátit, byli titulováni "jeskynními nájezdníky".
Tento příběh pojednává o malém sirotkovi jménem Riko, která žije v městečku Oosu na okraji Propasti. Odedávna toužila být, stejně jako bývala i její slavná matka Lyza, jedním z hrdinných jeskynních nájezdníků a objevit všechny záhady, které ty hlubiny stále lidstvu nevydaly. Jednoho dne při průzkumu nečekaně narazí na dítě, které není tak úplně lidské. Je totiž robotem. (Scalpelexis)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (33)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když říkám, že mě tenhle svět baví prozkoumávat, je to ještě hodně slabý výraz. Tak rád bych se rozběhl do každého kouta města a zjišťoval jeho zákonitosti a vztahy mezi jednotlivými čtvrtěmi. A to ani nezmiňuji samotnou propast. Každá úroveň, každý nový tvor, každé další setkání, všechno ve mně roztáčelo fantazii na plné obrátky s onou báječnou, s přibývajícími roky se vytrácející vlastností, kdy jen dychtivě očekávám nové dění a nemůžu byť jen tušit, co a kdo mě očekává o patro níž. Nejde ale v první a snad ani ve druhé řadě o dobrodružství a ani o sbírání pokladů nebo dobývání nových míst. Překvapivě jde čím dál víc o ztráty, o sebepoznání a občas o věci vážnější než vážné. Seriál má v sobě totiž spoustu útrap, co mě psychicky bezmála ničí a toho trýznění, mučení a močení hlavních charakterů a následných hořkých slz bylo na střídmou porci epizod snad až moc. Jinak se ale bez přehánění jedná o jedinečný úkaz, který zaskočí jak diváka, který dokáže v žánru přechroustat úplně všechno a sejme i takové, kteří si v nabídce pozdních desátých let neumí či nechtějí vybrat. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

14x14 ... Celkom slušné anime s úžasným universom ktoré má do budúcna obrovský potenciál vylúdiť oveľa viac ako zatial odhalilo v prvej sérii a diváka totálne šokovať s rozuzlením všetkých tajomstiev. Avšak viem si to predstaviť aj prepracovanejšie a temnejšie. Hlavný hrdinovia sú otrasné malé deti a "hentai" vložka v podobe mierne šteklivých situácií a dialógov medzi 12 ročnými deťmi je v prípade fantasy dobrodužného anime fakt len otravná, na škodu a úplne zbytočná. ()

Reklama

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Anime, na ktoré som si schválne počkal, dokým nevyjde celé, lebo som tušil už z upútavky, že to bude niečo výnimočné a budem ho hltať diel za dielom. Predčilo to však všetky moje očakávania. Nádherný kontrast vizuálnej a obsahovej stránky mi výrazne pripomenul ako veľmi podobne s touto formou pracoval aj Gakkóguraši!, tu je to však prinesené k dokonalosti hlavne vďaka podmanivo skomponovanej hudbe dotvárajúcej atmosféru tajomna. Značne citeľná originalita námetu podáva pohľad na neľútostné zákonitosti prírody Priepasti a ukazuje zas a znova, že najhoršími nepriateľmi sú si nakoniec ľudia navzájom. Výborný podtitul by bol: If you stare into the abyss, the abyss stares back at you. TOP 3 OP leto 2017. 13/13 - 100% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[1. série] První věci první: Ani náhodou se nenechte zmást plakátem! Přestože jsou hlavními postavami děti, tak k dětské show to má daleko jak Vetřelec k romantice. Přirovnal bych v tomto ohledu nejlépe k Madoce nebo Shinsekai yori. Zajdu nicméně odvážně dál a suše okonstatuju holý fakt, že koho to neodradí, tak bude svědkem jedné z nejlepších anime podívaných za několik poslední let. Nebudu chodit kolem horké kaše, ale fantastický svět Abyssu mě okouzlil hlavně svou výpravou a dechberoucím vykreslením. Cesta Riko a Rega do neznáma lemována překrásnými výjevy mi dává částečně vzpomenout na pocity, které jsem měl z Pána Prstenů: Divák by se neustále otáčel pohledem po obrazovce, užíval si všechny ty kouzelné scénerie, podpořené na píď přesně nalajnovanou pohádkovou hudbou a naprosto dokonalým zvukem, kterým jsem doposud v anime neměl možnost poznat. Básnil bych nad tímto uměleckým úkazem studia Kinema Citrus až do zítřka a být postavama, vynalezl bych alespoň nějakou provizorní kameru, i kdyby měla být ze dřeva a orgánů místních monster. Na to ale není čas. Na každém kroku výpravy číhá možné smrtelné nebezpečí a pravidla tohoto světa se s žádnou bytostí rozhodně nemažou. Atmosféricky je to hlavně v pozdější fázi naprostá darda; syrovost a neúprosnost některých scén je drtivá, ždímá emoce na nejvyšší otáčky, až člověk zapomene na chvíli dýchat. Pomalejší tempo stíhá mixovat odlehčenější momentky anebo nám donese melancholicky slzotvorné rozlučky; je to hotový all inclusive. Pravděpodobně nejslabší (pokud můžu vůbec toto slovo použít) část Abyssu jsou postavy, ale rozhodně to není bráno jako výtka. Chibi dětičky se chovají jako dětičky s plnou dávkou potřebné naivity, ale i vítané zarputilosti, odvahy a inteligence. A taková tetička Ozen si to namířila nekompromisně do mé pomyslné topky anime postav. Proto žádám jediné: Dejte Made in Abyss šanci. Zažijete plnohodnotnou horskou dráhu nejpříjemnějších nepříjemných pocitů v nebývale živém a velmi obtížně replikovatelném světě. Takové nádherné anime dobrodružství, to se nevidí každý den, za to ručím. Impozantních 5*. How irredeemable! ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Ehm, 87%? Ehm, nejlepší anime za poslední roky? Že by se jednalo o nějaké veledílo, to se opravdu říct nedá. Mimo Nanači, která se objevuje až v posledních dílech se Made in Abyss nemůže pochlubit žádnou pořádně vykreslenou postavou, hlavní příběh se za celou dobu téměř nikam neposune a o světě, jenž sice působí celkem celistvě, se až na minimum drobností nic nedozvíme. Tady se opět s většinou lidí na kvalitě předmětného seriálu neshodnu. Jediný poslední 47. minutový díl mě pořádně zaujal. Potenciál na dobrý příběh to určitě má, jenomže v tomto stádiu můžeme mluvit pouze o tom potenciálu. Opravdu nechápu ten hype. ()

Galerie (654)

Reklama

Reklama