Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Básník Štěpán Šafránek je přijat na medicínu a stává se studentem prvního ročníku. Do školního roku ale nevykročí zrovna nejšťastněji, protože se nepříliš dobře uvede u docenta anatomie Sejkory, a navíc dostane svatební oznámení od Borůvky, která se vdává za snaživého úředníka Emila Nádeníčka. Jeho novými spolužáky a spolubydlícími na koleji jsou sebevědomý Honza Antoš z Kolína, který se může pochlubit fotografickou pamětí, bodrý Moravák Venoš, jenž má bohaté zásoby proviantu i bohatě vyšívaný kroj, a černoch Numira Cassou Thomb, jemuž spolubydlící začnou říkat stručně Mireček. Přestože mají všichni učení nad hlavu, jediný Štěpán ne a ne najít správnou metodu, jak vše zvládnout. A tak Štěpán studuje, pracuje, občas básní a také se zamiluje do studentky zdravotní školy, které začne říkat Jeskyňka. Jako strašák nad ním visí blížící se zkouška z anatomie a nepřátelský docent Sejkora. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (351)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvých skúsenostiach s problémami okolo lásky a prvých erotických radovánkach sa na Štěpána a Kendyho rúti ďalšia životná nástraha, ktorou je obávaná vysoká škola. Vtipné situácie, ktoré prináša študentský život majú však skutočne veľmi kvalitnú úroveň, k tomu nejaké ďalšie pobláznenie a o zábavu je postarané. A keďže život študáka je podobne v tuzemskej problematike zobrazený asi len tu, tak tento diel ešte máličko preskočil prvý. Čo iné sa dalo čakať, hneď od začiatku som vedel, že jednoizbové spojenie černocha, Moraváka a dvoch flákačov nemôže dopadnúť zle. 85%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Druhá honba za zásunem byla srovnatelné kvality jako první díl. Nepříliš pohlednou Šafránkovou vystřídala podstatně koukatelnější kočička, která se zde objevila čistě jako doplněk a sexuální objekt. Dost mě bavily přednášky. Nejvíce asi kluci z ústavu duševní hygieny a jejich cesta za dosažením dokonale uspořádaného stolu. Potěšil kratší výstup Františka Filipovského, který byl znovu úžasný. Docela dobře byli vybraní i Roden, opičák a nechutně přehrávající Moravák. Humoru a hlášek jsem zde zaznamenal o něco více, než tomu bylo v předešlém filmu. Jinak snímek docela dost okopíroval první díl. Romantická básnička byla také prakticky stejná jako v prvním díle. [75 %] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nostalgia v tomto prípade funguje už dokonale, keďže som tento diel ako každý správny čechoslovák videl ešte za komoušov. Básnici sú vlastne taký predchodca Harryho Pottera. V skratke zážitky jedného školského roka, kde sa rieši v podstate jedna zápletka, v tomto prípade skúška z anatómie a vedľajšia línia sú spolužiačky a iné devy navôkol. Protihráčmi sú profesori a to nadprirodzeno, no to je samozrejme tá nepochopiteľná láska. Podstatne lepšie ako prvý diel, ale môj šálok kávy to nie je. I keď pri tej skúške som to so Štepánom celkom prežíval. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série, alespoň mně to tak vždy připadalo...O prázdninách se na něj znova podívám a věřím, že si ho díky ukončení prvního ročníku medicíny užiju ještě víc...Tak jsem si ho zopakoval a musím říct jedno - co nejdřív si podejte přihlášku na lékařskou fakultu, pak dostane tahle komedie další rozměr ;) !!! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dvojka si s přehledem hlídá vysoko nastavenou laťku zábavy a kvality. Vysoká škola je plná nástrah (jako těžce zkoušený vysokoškolák vím, o co jde) a Štěpánovi kromě strašlivé Anči motá hlavu Jeskyňka. Vynikající atmosféru pomáhají navozovat Štěpánovi kumpáni na kolejích - výborní jsou hlavně Venoš, jako moravský řízek, a Mireček, ovšem ani excentrický mladý Roden se neztrácí. Kendy je malinko upozaděn, což dává vynikajícímu Křížovi (opravdu si myslím, že v prvních třech dílech básníků podal až legendární výkon a postavě Štěpána vdechl cosi unikátního, co by jí nikdo jiný dát nedokázal) větší prostor. 90% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (17)

  • Těsně předtím, než Štěpán Šafránek (Pavel Kříž) vstoupí s novinami do studentského baru, řekne číšník: “To jsi ty?“ Kamera následně zabere dveře, které jsou prázdné, a teprve poté se v nich Štěpán ukáže. (pávek)
  • V pitevně si Sejkora (Jan Přeučil) stěžuje na Mirečka (Joseph Dielle), co že ho v těch Zahrádkách učili, když neví, jak se skloňuje slovo játra. Zahrádkami myslí skutečně existující Ústav jazykové a odborné přípravy zahraničních studentů Univerzity Karlovy v Praze, Studijní středisko Zahrádky. (rakovnik)
  • Mirečkova Bužumbura (Bujumbura) je někdejšího hlavního města Burundi. (PD321)

Reklama

Reklama