Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Básník Štěpán Šafránek je přijat na medicínu a stává se studentem prvního ročníku. Do školního roku ale nevykročí zrovna nejšťastněji, protože se nepříliš dobře uvede u docenta anatomie Sejkory, a navíc dostane svatební oznámení od Borůvky, která se vdává za snaživého úředníka Emila Nádeníčka. Jeho novými spolužáky a spolubydlícími na koleji jsou sebevědomý Honza Antoš z Kolína, který se může pochlubit fotografickou pamětí, bodrý Moravák Venoš, jenž má bohaté zásoby proviantu i bohatě vyšívaný kroj, a černoch Numira Cassou Thomb, jemuž spolubydlící začnou říkat stručně Mireček. Přestože mají všichni učení nad hlavu, jediný Štěpán ne a ne najít správnou metodu, jak vše zvládnout. A tak Štěpán studuje, pracuje, občas básní a také se zamiluje do studentky zdravotní školy, které začne říkat Jeskyňka. Jako strašák nad ním visí blížící se zkouška z anatomie a nepřátelský docent Sejkora. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (351)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tento diel so štúdiami na vysokej je jednoznačne najlepším zo série. Mireček, utěšitelka Vendulka, Moravák s krojom sú nezabudnuteľní. Prepašoval sa sem dokonca aj Cimrman, pod pseudonymom študujúci usporiadanie pracovného stola. Jeskynka je krásna, modrá, s uhrančivými nohami, ako sestrička neodolateľná. Scenárista aj herci už dospeli na výbornú českú komédiu po všetkých stránkach. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvých skúsenostiach s problémami okolo lásky a prvých erotických radovánkach sa na Štěpána a Kendyho rúti ďalšia životná nástraha, ktorou je obávaná vysoká škola. Vtipné situácie, ktoré prináša študentský život majú však skutočne veľmi kvalitnú úroveň, k tomu nejaké ďalšie pobláznenie a o zábavu je postarané. A keďže život študáka je podobne v tuzemskej problematike zobrazený asi len tu, tak tento diel ešte máličko preskočil prvý. Čo iné sa dalo čakať, hneď od začiatku som vedel, že jednoizbové spojenie černocha, Moraváka a dvoch flákačov nemôže dopadnúť zle. 85%. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Druhy dil basnicke serie tandemu Pechacek-Klein a u me nejlepsi dil.Mistrovsky kus ceske klasiky se vsim vsudy-od scenare,rezii,kameru,pres herce(napr.vynikajici Sverakuv seminar) az po vynikajici humor,ktereho je film plny od zacatku do konce.Vzdycky mi to uplne presne pripomene me vlastni studium na vysoke a to je velke umeni.Dle meho nejlepsi cesky film z vysokoskolskeho prostredi.Tenhle film to dokazal a ma tak jasnych 100%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Pane profesore, jak pozná člověk, že není pitomej? - No, chytrej člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno." Štěpánek (Pavel Kříž) jde na vysokou. Následuje druhá láska a neustálé učení latinských názvu celé anatomie. Mám dvojku stejně rád jako první díl. Teď s velkým postupem času jsem si krásně zavzpomínal na moje učení anatomie. Všechny ty latinské názvy... Ach ty vzpomínky. Každopádně vždy oceňuji s jakým humorem Básníci zvládají pokračování. Navíc nechybí Zdeněk Svěrák s jeho klasickou rolí a přednáška o uspořádání stolu. A taky tu máme posilu v Karlu Rodenovi. No a samozřejmě Jeskyňka (Adriana Romanová-Tarábková). Za mě nejkrásnější můza z trilogie. Konec hořký na který nelze zapomenout. Holt, někdy se o ty iluze přijít musí. "Na každém konci je hezké, že něco nového začíná." (80 %) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé série, minimálně co se zábavnosti týče. Málokterý český film má více scének a hlášek, které se staly, nebojím se říct, legendárními. Jediné, co je slabší oproti jedničce, je milostná linie Štěpána s Jeskyňkou, je to takové utahané a Jeskyňka svou chladností dostává svému jménu. To je asi jediné, co můžu této klasice vytknout. A tak dávám sice 4 hvězdičky, ale je to spíš 4 a půl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (17)

  • Těsně předtím, než Štěpán Šafránek (Pavel Kříž) vstoupí s novinami do studentského baru, řekne číšník: “To jsi ty?“ Kamera následně zabere dveře, které jsou prázdné, a teprve poté se v nich Štěpán ukáže. (pávek)
  • Režisér Dušan Klein objavil Adrianu Tarábkovú, druhú Štepánkovu (Pavel Kříž) lásku s prezývkou "Jaskynka", v časopise Dievča, kde vyhrala súťaž o tvár mesiaca. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama