Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na začátku to působilo jako by použili epizodu ze seriálu Crown, akorát Matta Smithe nahradili Andrewem Garfieldem. Claire Foy vypadá úplně stejně a prostředí Afriky taktéž. A pak se to stalo, přišla změna a běželo to tak, jak se dalo očekávat. To ale nutně nepovažuji za něco špatného, protože mě to bavilo. V závěru i dojemné, překvapivě lépe to fungovalo při rozloučení s přáteli než s rodinou. Obsazeno skvěle a za podívání rozhodně stojí, v porovnání s jinými truestorkami podobného ražení to ale přeci jen zaostává. 70 % tak nějak akorát odpovídá. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Claire Foy je pro mě jednou z nejpůvabnějších hereček, co se před kamerou objevují, takže mě nepřekvapilo, že si film v podstatě "ukradla" pro sebe. Protože jestli mě něco okouzlilo, tak to byla její síla, odvaha a odhodlanost. Film má opravdu moc hezký momenty, zvlášť ty, při kterých se divák zasměje nebo ty, kdy vidí, že umění žít je bezkonkurenční dar. A to, že film produkoval jejich syn je mi taky hrozně sympatický. 4* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zatímco pravděpodobně nikdo nevyhlíží americký remake Nedotkutelných, my dostali o něco historičtější anglickou verzi od Andyho Serkise. A nutno říct, že ačkoliv má film v originále naprosto hloupý, ač přesně vystihující, jednoslovný název, z obsahu samotného se za ty střídmé dvě hodiny povedlo vybrousit možná trošku paradoxně snadno ubíhající feel good kousek a já byl velice mile překvapený. Andrew Garfield zase jednou ukázal, jak skvěle si umí vybírat role, ovšem srdcem filmu je neoddiskutovatelně Claire Foy, která je jednoduše výjimečná. Ano, teď už musím rozkoukat the Crown. Díky Andy, ačkoliv si moc chvály za film nezískal, užší komunitu lidí Breathe jistě potěší. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení se primárně odvíjí ze zkaženého závěru, jelikož když měl děj gradovat a měli z nás téct potoky slz, tak jsem se pouze šklebil na monitor svého notasu. Celých 20 minut filmaři zabili a nedopustili žádné citové zabarvení, které by jinak průměrný romantický film vyšvihl vzhůru v hodnocení. Takto dávám pouze 2*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako vidno, niekedy aj reálny život môže vypadať ako z červenej knižnice. Jedno je isté, ten Robin mal obrovské šťastie vo svojom nešťastí. A tým bola jeho žena, ktorá ho musela milovať až za hrob, keď to všetko tak oddane vydržala. A celkom v pohode, hoci tragédia to bola veľká. Ako celok ma to však príliš nezaujalo, čo má na svedomí hlavne réžia. No aspoň nenudilo. Priemer. 60/100 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)
  • Natáčelo se také v Keňi, Španělsku a Německu. (ČSFD)

Reklama

Reklama