Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Profesor a jeho tým se znova setkávají, aby osvobodili Ria. Tentokrát míří do Španělské národní banky s odvážným a nebezpečným plánem. Rezistence pokračuje. (Netflix)

Recenze (99)

FIAT 500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí část LCDP by mohla vyučovat, jak z těžce průměrného začátku vykouzlit dost možná nejlepší seriálové finále za hodně, ale opravdu hodně dlouhou dobu. Přijde mi, že v úvodních čtyřech epizodách scénáristé trochu tápou, jak dát vlastně starou bandu dohromady a vymyslí trochu kostrbatý způsob, který dává heistu trochu jiný důvod než v prvních dvou částech, pořád je ale proveden prakticky stejně. Jen méně propracovaně, protože Profesor tentokrát neměl úplně čas všechno naplánovat. Některé dialogy jsou v úvodu navíc, dominuje druhá epizoda s označením Denvera za sexistu, protože měl strach o matku a její dítě, kdyby se jí nedejbože něco stalo. Smysl celé konverzace jsem tak úplně nepochopil, tím spíš, že LCDP nikdy nebyl nějaký koknzervativní seriál o tradičních hodnotách v domácnosti. Ale OK, asi to tam být musí. Vedle toho mi trochu vadilo nepředstavení nových postav, kterých je několik, ale skutečně velkou roli má ve třetí části jen jediná - která se navíc chová úplně stejně jako Berlin. Jakmile se ale banda zatracených dostane na místo určení, zase začíná koncert, který už byl sice viděn v prvních dvou částech, ale vlastně to ani nijak nevadí. Snad jen v tom, že se to prostě trochu opakuje (především jednání se "zajatci"). Ale děj, nahuštěný do méně epizod, postupně epicky graduje až do finálových dvou epizod a vy si u obrazovky říkáte, jak tohle mohli sakra zase vymyslet, navíc po tak rozporuplném úvodu. Finálová epizoda, tím spíš posledních 20 až 30 minut, je pak jak z jiného světa a opět dokazuje, proč třeba já mám ten seriál tolik rád. Je tam spousta nelogičností, jsou tam ideologicky zbytečné repliky, je tam stále otravná Tokio, ale za takové finále tohle všechno milionkrát odpustím. Navíc při pohledu na výraz Profesora v posledních minutách a jeho větu "Tohle není o loupeži nebo soupeření se systémem. Tohle je válka!" víte, že čtvrtá část bude naprosto velkolepá. Tím spíš, že Profesor dostal sobě hodného protivníka a porušil jediné pravidlo, které porušit neměl a nechtěl. Takže celkově slabší než části jedna a dva, ale v mém seriálovém vesmíru pořád něco neskutečně nadprůměrného. #BellaCiao ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série to měla strašně těžké. Vzhledem k tomu jaké jsou první dvě série geniální, tvůrci museli vymyslet nový příběh, který se alespoň trochu kvalitou přiblíží tomu předchozímu. Povedlo se jim to tak na půl. Trochu mě zklamalo, že se najelo hned na už zajetou šablonu - vykrádačka, rukojmí, zdržování a kecání s policií, co čupí venku. Čekal jsem možná trochu originality a ne znovu to samé... Návrat "hrdiny" Arturita to vše jen potvrdil. Nicméně nemůžu říct, že i tak byla radost se na loupež "zase trochu jinak" podívat a ke konci to bylo opravdu sakramentsky napínavé. Nové postavy příliš neoslnily. Palermo si až moc hrál na Berlína a ostatní nedostali moc prostoru. Ale stará parta opět válela a Tokio ikdyž se chová jak hloupá pipka, aspoň ukázala svoje tělo v plavkách. Takže za mě spokojenost a jsem zvědavý, co předvede 4. série. 80% ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že mě 3 série bavila zatím nejvíce. Ano opět je tady nelogické chování postav ( Tokio, Denver ), ale neskutečně to zvedá napětí, úžasná gradace, skvělá technická stránka a šachová partie profesora s policií. Závěrečná 8 epizoda je zatím to nejlepší co tenhle seriál předvedl a já jsme zvědav s čím přijdou v posledních dvou sérií. Je velkým překvapením, že to řeknu, ale strašně mě ten seriál baví. A to jsem se tomuhle seriálu neustále bránil, že se nebudu dívat a nepropadnu tomu, jako většina lidí. No.... propadnul jsem. :-) 7,5/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu asi nejsilnější série. Pro mnoho lidí vaření z vody, pro další smrtelníky další nášup něčeho, co se ukázalo dost jako originální. Dokonce mi přišlo, že v rámci toho, že tvůrci chtěli všechno prohodit do jedné série, tak vše bylo svižnější a logičtější, takže jste rovnou věděli, co vás čeká a co čekat o postav. A zároveň to bylo chytré a dobře udělané. Takovéto vychytávky já rád. Lehce se nám vrátí i Berlín a pokud vám chybí v bance, tak ho zcela s přehledem nahrazuje nový kamarád Palermo. To, co začalo jako nicotné a tuctové pokračování dobrého seriálu se ukázalo jako velmi dobré pokračování. Opět se to neobejde bez nějaké feministické propagace, která jako vždy působí dutě a suše. Plus k tomu nějaké ty vztahové rozmíšky, které navíc pokazí atmosféru poslední epizody. Ta navíc vás docela okrade a stane se nejslabším článkem na novou sérii, která je v nedohlednu. Místo toho, aby se vše vyřešilo v jedné sérii, tak zase musíme čekat na to jak to dopadne v rozkouskované verzi. To je silná škoda. Pokazilo to atmosféru a trochu snížilo motivaci si pustit tu poslední prodlužovačku. Protože stejný problém jsem měl už jenom s touto sérií. Ta se změnila ve zlato. Jenže, budeme opakovat takovéto úspěchy? ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhsej pauze som siahol po tretej serii. Uz prva epizoda ma svojim hlupym scenarom a premisami postav takmer presvedcila nesledovat dalej. Ale zvedavy vidiet dalsie Profesorove "genialne" myslienkove pochody som sa s obcasnym rychloposuvom dostal az k poslednej - tentoraz prekvapivo vydarenej casti. Ta je na zasluzene stvorhviezdie. Tie predtym su zial tak derave a doslova hlupe, ze to bolo otravne, ale obcas i zabavne. Berlina nahradil Palermo, a hoci nemal taku "osobnost" ako prvy spominany, mal cosi "do seba". Ako celok vsak slabe ako caj. Prekvapuje ma ten "hajp" pri tomto seriali. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Scéna v zatopeném trezoru plného zlatých cihel byla jedna z nejnáročnějších. Náročné bylo nejen stavění scény, která se pak musela celá ponořit do vody, ale komplikace způsobily i molitanové zlaté cihly. Ty totiž začaly pod vodou měnit tvar nebo se vyplavovaly na povrch, a tak musel nastoupit tým vizuálních grafiků, který strávil hodiny a hodiny počítačovou úpravou jedné cihly po druhé. (Sebastian777)
  • V epizodě zazní mimo jiné i skladba „You'll Never Walk Alone“, tedy v překladu „Nikdy nepůjdeš sám“. Poprvé se objevila v roce 1945 v muzikálu „Carousel“, proslavila se ale především jako hymna anglického fotbalového klubu Liverpool FC. (FIAT 500)

Reklama

Reklama