Reklama

Reklama

Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, 2020, 6 h 34 min (Minutáž: 42–61 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jejich životy jsou v sázce. Profesorův plán vychází najevo a tým se musí zbavit nepřátel, jak uvnitř Španělské národní banky, tak za jejími zdmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

FIAT 500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, tvůrci si po dost rozpačité třetí části chtějí trochu spravit reputaci. A docela se jim to daří, i když úrovně části 1 a 2 ani část 4 nedosahuje. Není tam tolik hluchých částí jako v předchozích osmi dílech a až do posledního dílu se tvůrcům i celkem daří držet na uzdě zjevně vyšší "Netflix" rozpočet. V poslední epizodě to nicméně scénáristé i dramaturgové rozbalí naplno a já se tak trochu ptám, jestli je to vlastně dobře. Protože závěrečná akce je trochu překombinovaná, zbytečně pompézní a zkrátka se mi prostě moc nelíbila (jaký to kontrast oproti závěru části 3). Hodně cením terminátora v bance, výrazně to oživil, stejně jako postavu inspektorky Sierrové. Ta je Profesorovi mnohem lepším soupeřem než Raquel v prvních dvou částech. Plusem, ale vlastně i mínusem, je, že bude část 5. Ne že bych si nemyslel, že ji tvůrci po kolosálním úspěchu neudělají, ale nečekal jsem, že děj jedné loupeže nakonec bude rozdělen minimálně do tří částí (snad teda bude ta další brzo, leč kvůli koronaviru bych řekl, že si ještě nějakej ten měsíc, či snad rok, počkáme). A mám strach, že to nakonec celkem dobrý spád čtvrté části poměrně dost utlumí. Vrcholem budiž hledání terminátora v bance, respektive epizody pět a šest, tam se ukazuje, že když se chce, jde to i bez vojenských vrtulníků. Celkově dávám 4 a půl orionu, ale protože prvním dvěma částem jsem nasolil plný počet, nebylo by to fér dát je i tady, čili proto nakonec jdu na čtyři, i když lepší. Pořád zůstávám fanouškem seriálu, pořád mám LCDP mezi TOP seriály, pořád se na nové epizody budu těšit, ale zároveň budu doufat, že část pět bude definitivní tečka. A jedno bezvýznamné plus za Profesorův výraz v poslední vteřině - ten jsme jaksi viděli už na konci části 1 verze od Netflixu, a všichni víme, co potom nastalo. Tak snad to nakonec takhle bude i teď. #BellaCiao ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série bohužel jednoznačně nejslabší ze všech a odnáší si 4* s odřenýma ušima. Stále si drží kvalitní tempo a napětí, ale naleznete zde až moc scénaristických děr a totálně přehnaných momentů, které razantně kazí dojem. Za mě tvůrci udělali chybu v roztažení druhé loupeže, tentokrát místo dvou sérií rovnou tři. Tato čtvrtá totiž působí jako vynucená výplň mezi sérií třetí a pátou. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ačkoliv se mi třetí řada nelíbila,tak jsem se na tu čtvrtou celkem těšil a doufal jsem,že si tvůrci napraví reputaci.To co sem ale dostal naprosto předčilo mé očekávání a bohužel ne v dobrém slova smyslu.Sice celkem chápu,že má tahle řada tolik extrémně pozitivních reakcí a hodnocení,protože se tam celou dobu něco děje,akce je opravdu hodně,svyým způsobem je to napínavé a to vše je doprovázeno hřmotným soundtrackem (který má na svědomí dobře polovinu atmosféry).Bohužel to všechno je ale na úkor samotného děje/příběhu.Jasně,že ani první dvě skvělé řady by po logické stránce úplně neobstály,ale mě osobně hodně bavilo sledovat to milisekundové načasování a neomylnost Profesora,který měl promyšlenou každou myslitelnou i nemyslitelnou variantu.V tomhle případě se ovšem tvůrci (jakkoliv jim to dávalo smysl) rozhodli vydat cestou slabé třetí řady a všechno to co mi v ní dost vadilo ještě znásobit.Tudíž se tu kupí na sebe jeden zvrat za druhým,ale děje se tak jen proto aby se něco dělo a mohlo to být hlasité a akční (jako třeba přestřelka u výtahu,která je sice dlouhá a hlasitá,ale primárně úplně blbá).Všechny postavy to pak podporují tím,že se chovají jako totální kreténi (jakože opravdu úplně všechny postavy) a nálady a chování mění každých pět minut.V závěru už jsem měl spolu se ženou pocit,že ze mě/nás tvůrci dělají takové jitrnice,že mi zákonitě musí z uší trčet špejle.Nejsem schopen určit proč se tohle s touhle kdysi tak dobrou sérií stalo,ale trochu to dávám za vinu Netflixu,protože je hodně znát,že první dvě série vzniknuvší čistě ve španělské režii byly sice "komornější",ale měli mnohem větší švih a nutili hltat díl za dílem,protože diváka zkrátka zajímalo co se stane.Dvě další řady,které už jsou prací Netflixu jsou sice bombastičtější,ale zároveň mnohem hloupější a tu poslední sem odkoukal za asi 3 dny spíš proto abych věděl jakou blbost scénaristé ještě vymyslí a měl jsem to rychle za sebou.A to je škoda...u seriálu jako je - spíš byl - tenhle o to větší.Pátou řadu si budu muset hodně rozmyslet ať už je závěrečný cliffhanger sebevětší...40% PS : ještě se budu muset rozhodnout kdo dostane mojí osobní cenu za nejdementnější a nejotravnější postavu v seriálu ever.Zda Arturito,nebo Palermo... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakovaný vtip občas není vtipem. Zvláště pokud víte, že humorníček se snaží o další vtip. Viz pátá série, která je k něčemu jako Zeman ve funkci prezidenta. Jedeme opět na dojezd předchozí série, která nějakým záhadným způsobem opět dokázala dostat události jednoho nebo dvou dnů do osmi dílů seriálu. Na druhou stranu musím říct, že z dramatického hlediska jde o vlastně dobré dílo. To je asi důvod, proč je něco takového stále u koryta. Lid je spokojen. Ale za jakou cenu? Primárně musím říci, že zde bylo mnoho pasáží po technické stránce i tvůrčí, které mě baví a prostě mi sedli. Ale nemohu být pokrytec a nevšímat si technické a logické nedostatky. Zvláště poté, co jsem zaslouženě shodil Chalífat. Toto není taková katastrofa, ale když se člověk dobře baví, tak je nejednou slepý. A to platí i pro mě. Proto zde jsou i tací, kteří neoslepli a zůstali při vědomí. Děkujme jim za zachování zdravé filmografie. Nemůžeme zavírat oči, pokud se postavy chovají ku prospěch jiným, z jejich pohledu záporáků, jen aby se prodloužila stopáž a seriál byl zajímavější. To celé zdobí i nějaké to "divčí" gossip drama, které je snad pro každého logicky přemýšlejícího sledujícího. Jistým způsobem je La Casa de Papel Ulice pro větší publikum. A taky trochu více snesitelnější. Asi nejvíce divné je, že zbývalo 5 minut do série a naše postavy se stále nedostali z místa činu pryč. To bylo divné. Minuta a furt nic. Titulky a taky nic. To se asi nedá komentovat jinak než jako naprostá troufalost toho jak milkovat jedno a to samé dokola. Seriál, který měl mít dvě série asi zřejmě dostane pátou a je otázka, zda se u ní zastaví. V tom je to katastrofa, která nezná mezí. Nic netrvá věčně. Bohužel. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série docela ušla. Těšil jsem se na další. Nastal den s velkým D a já se mohl znovu vrátit do "Banco de Espaňa" pomocí nové série La Casa De Papel. Za celý den jsem jsem zhlédl všech osm dílů. Nelituji toho. Byla to jízda! Od začátku do konce. Jeden zvrat za druhým. Seděl jsem pevně v křesle a ani se nehýbal. Mé oči hleděli na obrazovku s rozlišením FULL HD do té doby něž se zobrazili poslední titulky. (Samozřejmě v této větě přeháním. Došel jsem si asi šestkrát na záchod,snídal jsem jsem cereálie s plnotučným mlékem, poobědval jsem s rodinou, večeřel jsem chleba s máslem se salámem vysočinou a vychutnal si nealkoholické světlé pivo Birell . Spoustu dalších činností jsem vykonal při koukání na toto osmi-dílné pokračování... Přece tady vše nebudu vypisovat....Jste tady přece kvůli něčemu jinému, ne?) Takže. Doporučil bych novou sérii? Ano, rozhodně. P*sr*li do autoři? ***** ne! Vytkl bych něco? Jen to, že to bylo moc krátké a já závislák bych klidně ještě pár hodin koukal. Nemohl bych přestat. Tak možná je dobře, že není více dílů. Zatím... No sami uvidíte na konci. Co se stane. HODNOCENÍ: ,,výborný" ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve 38. minutě epizody vidíme Gandíu (José Manuel Poga), jak se dostává z pout pomocí Palermovy rady, a to sice tak, že si vykloubí palec na své pravé ruce – logicky by pak měl mít volnou právě tuhle ruku. Hned v následujícím záběru mu ale pouta zůstávají viset na pravé ruce a volnou má levou ruku. (Baldfee)
  • V epizodě se policie snaží přerušit satelitní komunikaci skriptem psaným v jazyce PHP. Jde o skutečný DDoS skript, který ale slouží k zahlcení webových serverů mnoha požadavky v jednu chvíli. (OndrejBakan)

Reklama

Reklama