Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (118)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Papírový dům předcházela pověst mimořádné událost na poli heist žánru a první série to víceméně potvrdila. Je to vtipné, originální, drží to pohromadě a je to obsazené zajímavými neokoukanými herci. Seriál se vrátil k trendu, který kraloval v 70. a 80. letech, tedy k šarmantní partičce kriminálníků, kteří vytírají zrak státní moci a z policie dělají bandu šašků. Logické díry nemají takový rozměr, aby mi nějak překážely, uvidíme, kam hrdiny povede druhá série. Bál jsem se, že můj dojem pokazí řada "šokujících" zvratů a konspirací á la Útěk z vězení, ale není to zatím ani zdaleka tak otravné jako zmíněný americký kousek. Celkový dojem: 90 %. ()

Roman07 

všechny recenze uživatele

Keby v tom seriáli neboli prvky telenovely, výkony nehercov ako Denver, ktorého smiech pripomínal neandertálca a niektoré nemožné náhody, mohol to byť jeden z najlepších seriálov. Rovnako niektoré zbytočné flasbacky, ktoré len predlžovali stopáž a pôsobili ako reklama počas pozerania dobrého filmu - zbytočná a nudná. ()

Reklama

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to skvěle, je to návykový a působí to neuvěřitelně chytře a promyšleně. Bohužel to poslední přestává s přibývajícími díly trochu platit. Postavy před očima hloupnou a začínají se čím dál více spoléhat na náhodu a štěstí. I tak je to ale výborná pop-cornovka, na kterou jsme každý večer doma těšil (a málokdy zůstalo u jednoho dílu). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A pak že takovéhle příběhy umí točit jen Hollywood. La Casa je zcela zaslouženě prime dílo Netflixu. Má neotřelé herce, skvěle napsané postavy a strhující zápletku. Dají se mu vytknout některé pochybné překlepy v logice a slabší technická stránka, přece jen se ta akce svým nábojem a celkovým setingem kouká na americké kamarády z velké dálky, avšak tahle španělská paráda překvapivě akci jako hnací motor vlastně vůbec nepotřebuje. S tak skvěle zahranými a spontánními postavami, důvtipem a napětím si bez problémů vystačí. Jediná obava směřuje k možnému budoucímu překombinování příběhu, ale zatím si La Casa de Papel drží vysoký standart a svěží evropský feeling. Špičkový přírůstek do heist žánru. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem z toho tak nadšený jako většina :) vypadalo to na 3* začátek mě vůbec nezaujal a i pak tempo pomalé a říkám si 13 dílů o jedné loupeži cobtam bude :) zachránil to konec ty poslední díly..a musím říci že místo toho abych si nějaké postavy oblíbil..tak mě sralo jejich rozhodnutí a to co poté následovalo..:) postava co mě baví asi Denver a sere mě nejvíc ten ředitel banky :) konec takovej že druhá série je povinností..tak jsem zvědav co bude dál 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)
  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)

Reklama

Reklama