Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (103)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka je film celkem utahaný a upovídaný, ale má zajímavou pointu. Jeho největší devizou je skvělé obsazení, bohužel, role byly rozděleny neobvykle, až nedobře. Nejvíce je to vidět v kontrastu vyšetřovatel Satoranský vs. správce Rudolf Hrušínský. Když se ti dva potkají, není poznat, kdo je policistou a kdo není. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Je to dobré i nedobré zároveň. Nečekal jsem od toho víc než pobavení detektivku a celkem to šlo. Postavy páru Květa a poručík mohly rozehrát víc, než zklamanou opatrnost a socialistickou zdrženlivost. Rudolf Hrušínský s patrným dalším životem, než pouhý vrátný ubytovny. Dušan Blaškovič jako špička ledovce doby příběhu. 60% je v ČSFD podprůměr. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak jako téma mě bezesporu zaujalo, páč představou výhry ve Sportce taky žiju. Ovšem je nutné si uvědomit tu pravděpodobnost výhry prvního pořadí - je 1:14 mil., jsou dva tahy, takže 1:7 mil, pokud sázíme všech deset sloupců, je 1:700 tis., za rok vsadíme 100x, páč se losuje ve středu a ve čtvrtek, takže nám vyjde, že člověk má při pravidelném sázení šanci na výhru prvního pořadí jednou za 7 000 let. A to je krásný, ne? Z toho vyplývá: za á) že nemá smysl sázet, pokud je člověk normálně racionální a nevěří na zázraky, za bé) má smysl sázet, pokud člověk na zázraky věří a modlí se k tomu správnýmu bohu, a za cé), ještě jeden závěr, ke kterému ovšem dospěli jen ti nejosvícenější a nejgeniálnější z nás. Takže, na co jsem přišel: jakožto člověk zcela racionální je jasný, že na to musím jít "z druhý strany" - podle toho známýho přísloví, že když Mohamed neobšťastňuje kozu, musí si koza najít jinýho kozla. Zkrátka musím svůj život prodloužit na těch 7 000 let, pak budu mít skoro stoprocentní šanci, že v tý sportce vyhraju. Se fakt divím, že to nikoho jinýho zatím nenapadlo. Takže jsem odešel do lesů, piju vodu z potůčku a jím jen (snad)léčivé bylinky. Internet samozřejmě nemám, třeba tenhle komentář posílám po holubovi, vždycky mu řeknu, co má někde vyťukat na počítači. On pozorně naslouchá, ale holt má malou hlavičku, často to poplete, a podle toho ty komentáře taky vypadají. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí nadává na obsazení Jaroslava Satoranského, který působí v roli detektiva až příliš dobrácky. To je svým způsobem pravda, ale copak musí být každý jako Marvan, Hrušínský nebo Prachař? (Nic proti zmiňovaným pánům, chraň bůh!) Větší problém mám s příběhem, protože i když mě rozuzlení na první dobrou nenapadlo, bylo tak vlažně pojaté, že mě nechalo naprosto chladnou. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pro mě příliš složité a příliš komplikované na pochopení. Jel jsem to natřikrát a stále mi něco uniká. No, ale nesoudíme případ jako takový, ale film. Je to mdlé, nepůsobivé, nepřesvědčiví, podprůměrné absolutně ničím nezajímavé. Mám pocit, že to odflákli i herci. Nejvíce pobavil afektovaný pád páně Maláska po třenici s Charvátem. Prostě odfláknuté naprosto vše. 201311180/0 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Železniční přejezd je u obce Porostliny. Dům pana Maláska (René Přibil) se nachází v Mochtíně. Silnice na konci filmu se nachází u obce Sobětice. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Při ohledání místa činu v domě Maláska (René Přibil) zhruba po hodině filmu je v době rozhovoru lékařů a kriminalistů možno vidět na levé horní stěně místnosti stín mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Film se natáčel v Klatovech. (cariada)

Reklama

Reklama