Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 1

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nepochybuju o tom, že mají zástupci severských národů větší odolnost vůči nižším teplotám, zvlášť když mají tuhý kořínek a výcvik k tomu, ale přece jen…kámen úrazu tohoto filmu je hrdinova zdánlivá nesmrtelnost. Do jaké míry mu ji ještě budete věřit, nebo vůbec onomu tvrzení o pravdivosti (některé věci jdou hůře skousnout, ať už se tím „skutečným příběhem“ film ohání, jak chce, nejvíce mi asi v žaludku ležela ona „sněť“…snad jen proto, že nejsem vyučen v medicíně). Nicméně, i když jsem v předchozích řádcích spíš kritizoval, film jako takový mě navzdory výše zmíněnému dost bavil. Když odhlédnete od těch řekněme „problémových“ scén, jedná se o hodně intenzivní, surový zážitek, a i přestože víte, jak vše celé dopadne, napětí rozhodně nechybí a film vás vtáhne. To, že své „odehraje“ i norská příroda, je pochopitelně velká výhoda, ovšem snímek zdaleka nespoléhá jen na ni (ačkoliv některé záběry a scenérie byly opravdu úchvatné). Dávám trochu váhavé slušné 4*, kdo bude více „věřit“, může si i přihodit. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je to jak ten suprový film, kde horolezec se zlomenou nohou schází do údolí, jen tu jsou navíc nacisti. Měl jsem podle komentářů strach, že to bude o norském supermuži, který jednou rukou kosí nácky kulometem a druhou si zašívá vlastní střelné rány jako Rambo. Ale vůbec ne. Je to fyzicky nepříjemný film o obyčejném týpkovi, kterému je hrozná zima, krvácí, má gangrénu a vůbec všeobecně dostává pokouřeno od norské přírody. Vydrží hodně, ale ne neuvěřitelně hodně, takže zhruba od půlky filmu není hrdina on, ale lidi, co ho drží při životě a nějak v celku se ho snaží dostat do bezpečí. ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl pecka survival příběh. Válečné filmy moc nemusím, ale toto mě opravdu vzalo. Ze všech válečných filmů, které jsem kdy viděla, byl tento zaručeně nejlepší. Je až neuvěřitelné, co všechno hlavní hrdina zvládl, a hlavně, že to přežil. Když pominu příběh, který byl opravdu neuvěřitelný, tak i samotné provedení filmu mělo obrovskou atmosféru, kterou ještě podtrhl dobrý výběr herců. Doporučuji. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to trochu vršení jednoho scénáristického nápadu, jakprotagonistovi komplikovat cestu na další a další nápad, což působí toporně vzhledem k tomu, že se v první minutě filmu dovídáme, jak všechno dopadne. Vcelku ale velmi slušný thriller umocněný zimní norskou přírodou a herectvím Thomas Gullestada ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho viac ako Utečenca situovaného do obdobia druhej svetovej. Celý film jeden hnusný nácek v podaní Íra Jonathan Rhys Meyersa naháňa Norského nanuka, ktorý ako napísal verbal toho vydrží až príliš, aby to bolo dramaturgicky uveriteľné bez ohľadu na to, že to je natočené podľa skutočne skutočnej skutočnosti. Naviac po hodine to už začne byť strašne monotónne. Plazenie, strihanie prstov, ďalšie plazenie a strihanie a nakoniec cieľ a medaila cti a kopa ďalších ocenení. Tomu nanuku sa ani príliš fandiť nedá, keďže po hereckej stránke okrem toho, že mu je kurevská zima, nemá čo hrať. No a Jonathan Rhys Meyers je len priemerne diabolský nácek, takže jeden jeho neúspešný pokus za druhým dostať nanuka vyvolá len priemerné uspokojenie u diváka. Celkovo to je mierne nadpriemerný film na jedno pozretie. Neviem prečo, ale dostal som chuť na nejaký nanuk. 6/10 . ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Lyngen, Målselv a Sommarøy v oblasti Troms v Norsku, v hlavním městě Oslo a v Edinburghu ve Skotsku. (Punisher)
  • Thomas Gullestad sa v rámci prípravy na úlohu Jana Baalsruda učil vyzerať pred zrkadlom zmrznuto. Po natáčaní Thomas počas rozhlasového rozhovoru pripustil, že to nebolo potrebné, naozaj mu totiž bolo veľmi chladno. (Astonko)

Reklama

Reklama