Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (525)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tento film si budem pamätať, pretože to bol prvý, ktorý som si pozrel v roku 2019. Pustil som si ho polhodinu po polnoci. A bolo to ako včera btw. Skvele napísaný scenár s dobre napísanými postavami. Štýl akým sa vo filme rozpráva príbeh mi strašne sadol. Film vám pomaly odkrýva príbehy všetkých postáv a všetko speje k veľkému finále. Film je veľmi dobre natočený, všetky tie neónové farby, dážď a celkové prostredie hotela El Royale vyzerá skvele. Všetko podtrháva skvelý soundtrack (hlavne v scéne, kde hrá pesnička od Deep Purple). Tento film ma veľmi milo prekvapil. Hotel som si úplne zamiloval. Úplne výborne zvládnuté remeslo, ktoré dokázalo, že Drew Goddard je meno hodné zapamätania a že do El Royale by nikto asi nechcel prísť na víkend. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po dekonstrukci slasheru přichází na řadu Agatha s Quentinem. Tenká červená linie mezi Nevadou a Kalifornii je jako napnutý provaz, na kterém Goddard balancuje mezi seriózním retro thrillerem a s chronologií si zlehka pohrávající černou komedií. Škoda, že se zneutralizoval zbytečně dlouhou expozicí a nepříliš údernými dialogy, tohle soulové hotelové zúčtování s feministickým ocasem mohlo mít náběh na kultovní status. P.S.: Hemsworth jako Charles Manson s fitcentra nepřekročil svůj krátký stín. Bez létajícího kladiva to prostě není on.. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snad trochu moc dlouhé, ale jinak velmi, velmi, velmi dobré. Obsazení vévodí fantastický Jeff Bridges a supersympatická Cynthia Erivo, scénář je plný překvapení a díky té nepředvídatelnosti je i slušně napínavý (když se blížilo finále, říkal jsem si, že teď už se může stát ale opravdu cokoliv snad s výjimkou invaze mimozemšťanů), barevná kamera a různé režijní nápady ladí s písňovým soundtrackem a Giacchinovy instrumentálky dovedou patřičně zapůsobit. Doslova a do písmene jsem se zamiloval do scény se zpěvem a rozebíráním podlahy, nicméně není to zdaleka jediná skvělá scéna. Nespravedlivého srovnávání s Tarantinem vás ušetřím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni. Dej by se sice dal shrnout jako o hovne, ale zaroven to ma paradoxne fakt promakanej scenar, kdy skoro az do konce clovek netusi, o co vlastne komu jde, neni nouze o spoustu zvratu a hlavne naprosto nepredvidatelny umirani postav. S nejakou pristupnosti si tvurci hlavu taky nelamou, takze je to zaroven spravne drsny. Co se tyce hercu, vsichni hrajou obstojne a jsou sympataci, ale samozrejme herecky i charismatem je o nekolik urovni prevysuje Bridges. Na druhou stranu, obsazeni Hemswortha tu je asi jen z toho duvodu, aby meli zensky na co koukat, neni snad ani vterina, aby mel zaplou kosili. Je fakt, ze na tuhle vicemene konverzacku je 140 minut docela dost, ale nestalo se, ze bych se nudil, i kdyz by se dal asi dej stahnout na nakejch 100 minut. Takze za me spokojenost, pripomnelo mi to zacatky Tarantina nebo Rodrigueze. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hned od první scény jsem věděla, že tohle bude parádní jízda. Je to přesně ten Goddard, co natočil Cabin in the Woods. Pulpová zábava, která se stále drží thrillerových formalit. Nejvíce mě překvapilo, jak velké srdce ten film má prostřednictvím postav Jeffa Bridgese a Cynthii Erivo, kteří podávají skvělé výkony, co mě až dojaly k slzám. Příběh se vrhá tolika směry, že jste neustále překvapeni tím, kdo umře/objeví se na scéně. Někdy bych jen některé postavy nechala žít déle a jiné odpravila dřív. Taky by filmu prospěl vydatnější střih. Stále se ale jedná o jeden z nejoriginálnějších počinů roku. Hemsworthův taneček na Deep Purple mě bude bavit ještě dlouho. Měl by záporáky hrát častěji. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Nabízení scénáře filmovým studiím probíhal v utajení. Potencionální kupci si scénář mohli přečíst pouze na tabletu, který po přečtení museli okamžitě vrátit. (tedvidek94)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. září 2018 v Austinu na Fantastic Festu. (Varan)

Související novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama