Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

Nin 

všechny recenze uživatele

Nepovedená hra na Tarantina. Tohle se opravdu snaží být hustým kultovním filmem a má v sobě hodně aspektů, které by mu v tom měly pomoct - stylová hudba, originální prostředí se zajímavým vizuálem, občasné nečekané násilí a pitoreskní postavičky, na který sehnali opravdu působivý herecký ansábl. Jenže všechny tyhle zajímavé přísady tady dohromady nefungují. Scénář není žádná velká pecka. Postavy jsou sice zajímavě ujetý na první pohled, ale nemají nakonec nic moc co nabídnout, a mnoho z nich je pak vyloženě otravných. Oceňuju, že tam těch divných postav je mnoho a umírají tam rychleji než hloupí teenageři ve slasherech, ale když mně jsou všechny postavy buřt, tak to je těžký... A především - je to strašně roztahané a nudné. Dlouhé záběry a dialogy si může dovolit Tarantino, kterej ví jak na to, ale tadytenhle scénář s tadytěmi postavami prostě tu rozvláčnost neutáhnou, takže je tohle film s ujetýma postavama, husťáckým násilím a stylovou hudbou, který je povětšinu času N-U-D-A. (5/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $17,839,115Tržby Celosvetovo $31,808,900Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Goddard sa hrá na Tarantina ale nemá takú šťavu. Niektoré postavy fajn, hlavne Jeff Bridges+tá černoška, niektoré už na pohľad prázdne Dakota Johnson (strašná herečka každým coulom), niektoré zas šum a fuk ako Chris Hemsworth, ktorý tam ani nevieme aký má zmysel. Retro Look to má, občas aj dobrý spád ale ako celok necelistvé. /60%/ ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Úžasný film - ve více ohledech. Po vyprávěcí stránce (střídaní postav a postupné odhalování jejich identity, práce s opakováním situací z různých úhlů a vůbec práce s časem), po stránce technické (zajímavé triky a hříčky s kamerou a "šmíráckými" zrcadly) a až překvapivě silný film po stránce myšlenkové (o potřebě víry v lidské i vyšší dobro, jakkoliv je svět sám o sobě krutým a zkaženým místem). Naprostá lahůdka... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Funkčnější a zábavnější než kterýkoliv Tarantinův film od doby Jackie Brownové. Tarantinovky, kde se nešetří násilím a mrtvolami, pro mě už dávno fungují líp ve snímcích jiných tvůrců. Solidně obsazené, moji pozornost si získal nejvíc veterán Jeff Bridges, ale nikdo netáhne snímek dolů. Nápaditý scénář, kterému bych vytknul snad jen to, že je účelovou hříčkou, která stojí na scénáristově fantazii. Mám raději filmy, které jsou schopné navodit dojem něčeho reálného, kde faktor náhody spustí lavinu šokujících událostí. Tady to setkání lidí se špinavou minulostí v jednom hotelovém komplexu představuje ujetost, která ale má svůj řád a v rámci možností i smysl. Celkový dojem: 75 %. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímek se mi trefil jak do nálady, tak do vkusu. Svým pojetím opravdu připomíná Quentina Tarantina a není to vůbec na škodu. Neřekl bych, že je snímek příliš rozvláčný a dialogy zbytečné či o ničem, tedy i nudné. Naopak. Nejsou možná tak perfektní jako od zmíněného Tarantina, ale i tak velice dobře fungují, seznamují nás s postavami, pomáhají budovat atmosféru a často dobře oddalují finální rozuzlení. Rozčlenění vyprávění na příběhy ohledně jednotlivých pokojů, resp. postav, které se prolínají, je zdařilé a když přihlédnu k celkové atmosféře, nemohu hodnotit menším počtem hvězdiček. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Kanadě (Vancouver) a v Los Angeles v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Nabízení scénáře filmovým studiím probíhal v utajení. Potencionální kupci si scénář mohli přečíst pouze na tabletu, který po přečtení museli okamžitě vrátit. (tedvidek94)

Související novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama