Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (135)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mají daleko víc zkušeností s loupením, než máme my s jejich chytáním." Já nemám žádný zkušenosti s vykrádáním bank, což je v mým věku trošku ostuda, tak se snažím alespoň filmově vzdělávat. Většinou mi to moc nejde, protože cílem bejvají prachy a těch mám dost. Jenže tady jde o zábavu z loupení a to už mi připadá jako zajímavej důchodovej koníček. Forrest a jeho Parta za zenitem jsou zkrátky fajn pohoďáci, kteří mi dodali spokojenej úsměv na tvář a neotravovali mě zbytečnostmi v podobě rodinnejch, morálních nebo penzijních traumat. Prostě užívat si člověk musí umět v každým věku a já se toho zkouším držet. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Old Man & the Gun" je vo výsledku nakoniec veľmi príjemný oddychový film. Robert Redford ukáže svoj ohromný šarm a veci idú veľmi rýchlo správnym smerom. A sledovať ho v akcii vždy stojí za to. Rovnako aj v tomto filme je vidno, že si svoju rolu maximálne užíva a baví sa. A to je k tomu rozhodne treba. Film je trošku iné krimi. Nesústredíme sa tak veľmi na tú policajnú story a miesto toho viac sledujeme tohto šarmantného bankového lupiča gentlemana, ktorý ani raz nepôsobil, že by chcel druhým naháňať strach alebo vyvolať v ľuďoch nepríjemné spomienky. Jeho len bavilo vykrádať banky. Každý asi potrebujeme v živote nejaké hobby. Mali sme tu úžasného Vlastimila Brodského, ktorého vo filme "Babí Léto" najviac bavilo hrať bohatého kupca, ktorý si prišiel kúpiť zámok. Takže nemám s tým reálne žiadny problém. Niektorí ľudia už sú proste takí. Filmu akurát chýba niečo, čo by ho vytiahlo z toho dobrého a dalo mu punc výborný. Robert Redford je vynikajúci, no ostatné veci vo filme sú podľa mňa dobré a fungujúce. Prial by som si len, aby som o tom vedel možno povedať niečo viac, alebo aby to vo mne zanechalo nejaký väčší dojem. Som spokojný, ale myslím si, že to mohlo byť lepšie. Ale ako príjemný oddychový krimi film mi to úplne stačí a som rád, že som film videl. A nebránil by som sa ani tomu si ho pozrieť znovu. Hodnotenie: B ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Je znát, že film vznikl jen jako hold pro Redfordův poslední záběr. Tematicky to sedí jak prdel na hrnec, protože je to o člověku, který odmítá přijmout čas. Hvězdná aura je z Redforda stále cítit navzdory vráskám a prkenné chůzi a jeho hraní je stále půvabné. Se samotným filmem už to tak slavné není, zbytečný nebyl, ale trochu nudný ano. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Vraj ak ho chytí, nemohol by ho už viac prenasledovať. Hovorí dcéra policajta o lupičovi, ktorému je jej otec na stope. Zároveň je to aj celkom zreteľné podobenstvo o živote. Retro atmosféra bola super a Sissy Spacek hrala výborne. Ale prečo toho nenapraviteľného zlodeja pustili z väzenia, aj keď to nedáva žiadny zmysel, sa asi nedozviem. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný old school film. Režisér David Lowery je zajímavý a šikovný režisér, který umí krásně střídat žánry. Nemá problém natočit film pro Disneyho a pak natočit komorní drama o dvou hercích, kde jedna z postav má celou dobu přes sebe přetažený ubrus s otvory. A teď pro nás připravil rozlučku s kariérou Roberta Redforda. A povedlo se mu. Lowery záměrně natočil film, aby působil staře, přesto nepostrádá šmrnc a eleganci. Stejně jako hlavní hrdina. Robert Redford je zde parádní a svým charisma si hned získá naší pozornost. Casey Affleck má dobrou roli a zahrál jí přesvědčivě. Sissy Spacek předvádí hezký výkon a během pár minut pochopíme co na ní hlavní hrdina vidí. Film je i přes kratší stopáž trochu pomalejší, ale není to tolik na škodu, ba naopak. Krásně pracuje s postavy, retro atmosférou a humorem, kterého je zde akorát. Asi film neuvidím víckrát, přesto nemohu říci, že by mě zklamal nebo nudil. The Old Man & the Gun je hezký film a jako rozlučka s kariérou jednoho velkého herce funguje velmi dobře. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama