Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (558)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prefabrikát, který neurazí, ani nenadchne. Původního Aladina jsem neviděl, jen střípky seriálu z devadesátek, takže tomhle jsem na tom líp - nemám s čím srovnávat, v dobrém i ve zlém. Nevím ale, jestli jsem to už někam nepsal, v klasických disneyovkách mi vadí ty písničky - povětšinou nudné, děj opakující, vyprávění nikam neposunující popěvky, bez nichž by se film nejen obešel, ale byl by svižnější a pro dospělého diváka o mnoho snesitelnější. Jo a určité Smithovy exhibice mi připadly už fakt až moc šílené. Méně je někdy více. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ty moderní západní hodnoty o silných ženách působí v arabské pohádce hodně divně, ale budiž. Vizuálně podmanivá Richieho verze klasické Disneyovky odsypá a jediná slabá místa jsou tak písničky, kterých je snad víc než v animované předloze. Smith je super, Aladdin celkem sympaťák a Jasmína kost. P.S: Byla ta kontroverze v tom, že hrál Will otroka nebo o tom, že měl jako otrok modrou barvu? ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Žádnou z písniček jsem si sice neužil a považuji je za nejslabší část celého filmu, ale celkový děj je mnohem lepší než jsem čekal. Will Smith je ve své roli velice sympatický a nic obsažené ve filmu se mi nijak zvláště nepříčí. Řekl bych, že jde o velice povedeně natočený remake originální kreslené pohádky (narozdíl třeba od Dumba). Stačí však vidět pouze jednou 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DŽINE, PŘEJU SI...“ /// Disney už prostě umí čarovat i s lidma. Džin je veselá postava a Smithovi to seklo! Filmařina připomíná umírněnější verzi Bollywoodu. Nejvíc mě překvapilo, že to všechno vybarvování a dovádění řídil Guy Ritchie.. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším animáky! 2.) Pořád vode mě někdo něco chce. 3.) Thx za titule ,,lokeš“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moje děti dokonale uchvátil, mě docela potěšil. Nová generace potřebuje remaky (z Aladina je třeba tak trochu parkourista) a milovníci původních látek se často při oznámení záměru osypou. Tentokrát tolik nemuseli. Guy Ritchie odvedl v rámci možností solidní práci, všem je nám totiž jasné, že u Disneyho se na experimenty příliš nehraje a jsou meze, které nelze překročit a hrany, které nelze ohýbat. Ritchieho pojetí Krále Artuše mě nebavilo, obecně jeho (i ty ostřejší) kousky moc nemusím. Výprava je nicméně velkolepá a příběh prakticky totožný jako u verze z roku 1992. Jen není animovaný. Ovšem počítačově vymazlený, strhne vizuálem, nápaditými triky, zářícími kostýmy, tanečními scénami. Britka Naomi Scott je fakt kočka, představitel Aladina mi až tolik nevadil a energický Will Smith velmi potěšil. Připomene Fresh Prince, rapuje, divočí a je hlavním pozitivem téhle rodinné podívané, zatímco princezna Jasmína a pouliční zlodějíček Aladin v ozkoušeném podání poznávají vše možné i nemožné o životních hodnotách. Spokojenost. Navíc když si vzpomenu třeba na nedávného Dumba... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Když džin (Will Smith) vyrobí první kostým pro Aladina (Mena Massoud) a zahodí nůžky, můžeme slyšet známý „Wilhelm scream“. (LaserJet)
  • Na začátku písně „Friend Like Me“ dostane Abu cymbály, což je odkaz na původní film Aladin (1992), kde byl na chvíli proměněn v hračku – opici s cymbály. (LaserJet)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama