Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický thriller z blízké budoucnosti o tom, jak se špičkové technologie mohou vymknout kontrole, respektive jak se z dobrého sluhy může stát zlý pán. Andrej (V. Dyk) pracuje jako programátor u nadnárodní firmy, která se zabývá vývojem tzv. inteligentního domu. Ten má znamenat revoluci v bydlení, má být ovládaný pouhým hlasem a má svým obyvatelům zajišťovat maximální pohodlí i stoprocentní bezpečnost. Andrej je pověřen finalizací celého projektu a společně se svojí čerstvou manželkou, ambiciózní sochařkou Zuzanou (G. Marcinková), se stěhují do funkčního prototypu inteligentního domu, do luxusní vily z kamene a skla, stojící na samotě uprostřed nádherných hor. To, co se zprvu jeví jako pohádka, se ale rychle mění v noční můru. Dům projevuje vysokou chybovost, v okolí domu se začíná pohybovat tajemný neznámý a pak se kdosi začne dvořit Zuzaně, která na samotě uprostřed hor zůstává velmi často sama, protože její manžel opakovaně odjíždí na pražské ústředí firmy. Zuzana hledá pomoc jak u své kamarádky Moniky (Z. Porubjaková), která za ní pravidelně jezdí a které se ve vztazích s muži pravidelně nedaří, tak u podivínského souseda Maxe (O. Malý), který žije nedaleko odsud jen se psem, tak i u Andrejova šéfa (A. Hajdu), který se za všech okolností tváří tak vstřícně a empaticky. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (318)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemá to chytrý dům Alfie vůbec jednoduché. Pošle paničce květiny, ona mu nabídne tykání, on ji vzápětí udělá ve vaně a co na to ona? Druhý den je naštvaná a chce si zase vykat. Tohle by rozhodilo nejeden procesor.. Po řemeslné stránce se to snaží tvářit alespoň evropsky, když už ne světově a pobaví i užití hlasu Tonyho Starka, nicméně s narůstajícími aktivitami malého Skynetu se vše zhoupne do tvůrčího tápání v thrillerové oblasti, logického vzduchoprázdna a nechtěné směšnosti. A mimochodem, nešlo si nevzpomenout na speciální čarodějnický díl Simpsonů, kde se „Ultrahouse 3000“ s medovým hlasem Pierce Brosnana marně pokouší odloudit Marge. Koupelnový gigolo Alfie by si za své empatické rozhraní zasloužil stejný osud. Službu u Patty a Selmy, kde by s odpojenou autodestrukcí a zahalen cigaretovým dýmem plnil roli popelníku.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Slibný rozjezd, těšila jsem se, inteligentní dům, který slouží svým obyvatelům, plní jejich přání, zajímavá lokalita i hudební podmaz.. Nejvíc mě to bavilo v okamžicích, kdy jsem tušila nebezpečí, ale nevěděla, odkud přichází, taková ta příjemná atmosféra napětí a strachu z toho, co se bude dít dál.. No, bohužel se dělo a nenaplnilo to očekávání, zejména posledních cca třicet minut.. Nicméně to závěrečné sdělení bylo pozoruhodné, v každém ohledu k zamyšlení, nechci spoilerovat.. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dôverný Nepriateľ" bol z mojej strany asi najočakávanejším filmom z domácej produkcie. Trailer ma celkom navnadil, nápad je zaujímavý a je super, že sa už aj do vôd česko-slovenskej kinematografie dostávajú filmy, aké tu ešte neboli. Mal som dokopy jediný otáznik a tým bol režisér Karel Janák. Ten, čo sa minulý rok postaral o "Cuky Luky Film". A ja viem čo si myslíte. Nie som jeden z tých, ktorí dali tomu filmu pozitívne hodnotenie? Áno. Ale v rámci svojho žánra to svoje splnilo. Aspoň podľa mňa. Ale ako to dopadne ak zoberiete režiséra, ktorý má na svojom konte komédie a rozhodne sa urobiť thriller? Popravde toto je výsledok. A máme tu film, na ktorý existuje slovíčko "Meh". Lebo lepšie by som to asi popísať nevedel. Skúsme najprv povedať pozitíva. Myslím si, že najlepší výkon tu podal Ady Hajdu. Pôsobí veľmi prirodzene a funguje skvele. Vojtěch Dyk je tiež celkom okey a vie svoju postavu predať. Ostatní herci sú trošku mix. Gabriela Marcinková je okey a snaží sa predať tie scénky, kde je vystrašená a v závere vyzerá ozaj šťastne. Celkovo jej to ide, no miestami som mal pocit, že jej dialógy boli viac odrozprávané než prežité. Ale funguje v pohode. Zuzana Porubjaková je podľa mňa trošku otravná, no keď sa skľudní, tak vie tiež podať v pohode výkon. Sú tu scénky, ktoré fungujú. Ako napríklad trošku kontroverzná scénka s vaňou. Podľa mňa to je zvláštnym spôsobom úžasné. Plus aj scénka kde uvidíme zaujímavú aplikáciu alebo keď trošku stúpa adrenalín, kde ide Zuzana za svojim manželom. Kde to však zlyháva je scenár. Sú tu absolútne nelogické momentky a neviem ako to chceli spracovať. Ako cesta z Kežmarku do Blavy. Ako tie taxíky, ktoré ich tam vozia asi zadarmo. Trošku nedotiahnuté. Časti v dome sú miestami spracované zaujímavo, no potom mám inokedy pocit, že absolútne nedosahujú svoj potenciál. A okrem toho nerozumiem miestami ako dokáže vlastne "Alfi" fungovať. A ako sa dostane úplne všade? Záver to chce trošku vysvetľovať, ale to len ukazuje fakt, že ľudia sú ľudia. Osobne ak mám doporučiť diela, kde technika môže ovládať a môže byť nebezpečná, radšej si pozrite seriál "Black Mirror". Je to spracované oveľa lepšie. Našim tvorcom môžem len odkázať, že - "Snažili ste sa. Ale úplne to nevyšlo." Neodporúčam vidieť v kine, no ak ste zvedaví na iný film z našej kinematografie, počkajte si na DVD a pozrite si to potom. Je to proste čistý priemer. Hodnotenie: C ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Gabriela Marcinková je na pět čistých hvězd, poté, co jsem musel snášet, jak ji v Tajných životech týrá Peter Kočiš, bych se na její thrillerové eskapády s ultramoderním domem dokázal dívat klidně několik hodin. Na česko-slovenské poměry z mého pohledu velmi slušný thriller, nelíbila se mi asi jen závěrečná dvacetiminutovka, dokázal bych si představit nějaké sofistikovanější vyústění s nějakým pěkným dějovým zvratem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Konfrontácia človeka s umelou inteligenciou sa podarila aj v našich končinách. Síce sa v závere ukázali diery v scenári, celkovo sa dá povedať, že tento "technologický" thriller funguje veľmi dobre. Herecké obsadenie je poskromné, ale výborné, Brzobohatého hudba nádherne znepokojujúca, réžia zručná. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Film byl podpořen Státním fondem kinematografie ČR. Hlas domu namluvil český herec Aleš Procházka. Ve filmu „zaskakovalo“ 13 českých a 2 slovenští kaskadéři. Autory soch jsou Jan Lavička, Martin Kovařík a Branislav Rusnáčik. Hudbu nahrál Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu, dirigent Mário Košík. Píseň „TRY“ zpívá Emma Drobná. Na natáčení se podíleli dobrovolní hasiči ze Slovenskej Vsi a Lendaku. (jungewolf)
  • Zbraň použitá ve filmu je odstřelovací puška SVD dragunov. (K98)
  • V jednom zábere si na počítači možno všimnúť hlásenie "Files has been deleted." Gramaticky správne by však hlásenie malo byť "Files have been deleted." (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama