Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (122)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hrané filmy s Asterixem (zvláštní, že z názvů vypadává Obelix) mám nakoukané, ty animované příliš ne, respektive jsem viděl pouze jeden, ten předchozí. Ten mě však bavil více, může to už však i být tím, že jsou tyto tituly mířené přece jen na mladší publikum a starší divák si už v tom jednodušším příběhu příliš nenajde. Animace je akurátní, žádný milník, na francouzskou produkci, kde úplně nejsme zvyklí na velký počet animáků, naprosto dostačující. Další díl už nejspíš vynechám, pokud nebude mít vyloženě mimořádné reakce. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, jde o prvotřídní galskou podívanou u který se nejde nebavit, ale animák až moc podléhá moderním trendům (superhrdinský finále), a to Asterixovi fakt nesluší – což ostatně platí i pro 3D animaci, poněvadž ono komiksové vzezření se hodí spíše do kresleného formátu. Jestliže vznikne pokračování, jsem pro, u Tutatise. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Méně nápadité, méně "pro celou rodinu" a i na(ne)štěstí bez Ricchi e Poveri. Navíc závěrečná dvacetiminutovka je echt neasterixovská a poplatná zámořskému stylu animáků; to si Goscinny s Uderzem nezasloužili. Aby to však nevypadalo, že to je jakkoli špatné. Není. Stále je to natolik dobré, vtipné a odsýpající, že se to rozhodně řadí k těm zdařilejším z Asterixových zfilmovaných dobrodružství. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Parádní "3D" zpracování francouzské komiksové legendy. Hned úvodní scéna je krásně hravá a nápaditá a ihned rozptýlila mé obavy, že by se snad jen pro efekt animace měl vytratit duch těch nejlepších dílů. Příběh je fajn, ale o něm to nikdy nebylo. Animace je nádherná, ale film by krásně fungoval i bez těch hebkých kožíšků divočáků nebo spousty listů na stromech. Humor se zase povedl a těším se, až se na film podívám se svým špuntem (v necelém roce ho začátek bavil, ale nedokoukal celé). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Asterix a... Ba ne, v tomto případě spíše Panoramix a tajemství... Asterix a hlavně Obelix jsou tu dost v pozadí hlavního příběhu, což je škoda, a tak nějak mi to připomnělo hrané Olympijské hry, kde tato dvojice byla také dost v pozadí. Tady jsou naštěstí dobré druidské narážky, vrcholem filmu je určitě cesta po Evropě při hledání nového, talentovaného druida. Římani tu jsou spíše na okrasu, Caesar se tu mihne jen na chviličku... Závěrečných cca 15 minut je podobně, jako u minulého filmu totálně přepálených, ale v tomto případě jsem se u nich i docela pobavil. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)

Reklama

Reklama