Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (122)

vaava 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Novodobý ztvárnění Asterixe po vzoru disney. Zápletka nudná jen aby byla, od začátku víš, co se má stát a fakt dlouho se k tomu film snaží dohrabat. Tam, kde už doufáš, že se děj posune, se zase vrací zpátky. Nevim, kdo tenhle model filmu vymyslel, ale můžeš si pustit cokoli jinýho a bude to vlastně stejnej film. "Zábavnost" má asi vyvolat trik, že ve filmu furt někdo řve nebo metoda rychlých střihů, kdy obrazovka bliká jak šílená. Dialogy jsou pro pro děti nudné, pro dospělé hloupé. Boj Power Rangers na konec je jen blbou tečkou za celým tím pokusem o pohádku. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První Asterix dělaný s pomocí CGI byl podle mě velice zdařilým kouskem a tenhle sequel rozhodně sérii taktéž nedělá ostudu. Tvůrci se tentokrát rozhodli vydat úplně jinou cestou a místo klasické adaptace přišli se zcela novým příběhem, který do světa Asterixe skvěle zapadá a rozšiřuje jej o několik zajímavých postav. Záporákem tentokrát není žádný podvodník, pirát ani proradný římský politik, ale Panoramixův bývalý přítel a taktéž druid, jenž je mistrem ohně a s pomocí kouzelného lektvaru by chtěl odrazit římskou invazi. Zapojení Ježíše do příběhu bylo více než perfektní a dokonce došlo i na můj oblíbený retro song. 80% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O proti předchozímu dílu strašně málo dnešního humoru, tvůrci už tolik nesází na satiru a ironii, ale snaží se spíš děj trochu přiblížit dnešním dětem o jakém si respektování stáří. Sídliště bohů byla překvapivá pecka plná neskutečných hlášek a jestli jsem se tady zasmál asi třikrát, bylo to moc. Navíc kdo v Českých kruzích rozhodl o tomhle dabingu, je neskutečný debil a posílám mu pěst do hrtanu. Dabing absolutní blitka a jste vlastně nakonec rádi, že tam Asterix a Obelix moc nejsou a to je minule normálně daboval Štěpnička a Trávníček a bylo to boží. Zbytečný díl který naprosto pohřbil ještě vymaštěný český distributor. 55%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Méně nápadité, méně "pro celou rodinu" a i na(ne)štěstí bez Ricchi e Poveri. Navíc závěrečná dvacetiminutovka je echt neasterixovská a poplatná zámořskému stylu animáků; to si Goscinny s Uderzem nezasloužili. Aby to však nevypadalo, že to je jakkoli špatné. Není. Stále je to natolik dobré, vtipné a odsýpající, že se to rozhodně řadí k těm zdařilejším z Asterixových zfilmovaných dobrodružství. ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Hehe, svým jedním procentem jsem poslal film z modrých do červených. Tak tedy proč? Viděl jsem v kině a užil si parádní grafiku, vydařené vtipy, střídání stylu grafiky animace (cesta po mapě, historie hlavního klaďáka a záporáka), drobné vtípky. Kdybych měl něco vytýkat, tak bych asi popíral Asterixe samotného - vše se řeší ranou pěstí, Římani jsou všichni špatní a hloupí. Došlo mi to asi díky tomu, že jsem na tom byl s dětmi a tříletý syn nadšeně poskakoval při každé bitce. V tom se mi víc líbilo Sídliště bohů, na které jsme koukali den poté v menším formátu. Ale to zas nebylo tak zábavné. Spoiler: Váhání mezi třetí a čtvrtou hvězdou rozhodl znuděný druid Ježíš :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno