Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (122)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek výbornej grafike a dobrému výberu skladieb sa tento Asterix príliš nevydaril. Príbeh, ktorý sa motal najmä okolo Panoramafixa a jeho čarovného nápoja za inými časťmi trochu zostal a celý mi pripadal spravený viac menej na silu. Jané, že svoje cieľové publikum oslovil, avšak tentokrát dospéleho diváka určite sklamal. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů bylo lepší. Tady mi přišlo několik věcí amerických a neasterixovských. Hlavní záporák byl vyloženě trapný a jenom zdržoval. Chudák sám Asterix dostal dost málo prostoru a Obelix jakbysmet. . Místy to ovšem dostane takovou tu pravou Goscinnyovskou náladu a dalšímu pokračování od stejných tvůrců bych se nebránil. Ale příště trochu lépe, prosím... ()

Reklama

hábič 

všechny recenze uživatele

Nejnovější animované dobrodružství mých oblíbených galských hrdinů jde s dobou a má co nabídnout i tomu nejnáročnějšímu současnému divákovi ale zároveň zachovává a ctí tradici klasických Asterixových dobrodružství. Napětí, humor, akce a i trocha toho ponaučení v něm zkrátka nesmí chybět. Animace je o proti Sídlišti bohů zase o stupínek lepší a já jsem z ní byl naprosto nadšený. Co se týká českého dabingu, tak k tomu bych pár výhrad určitě měl... Myslím si že nejen pro mě je zkrátka duo Terš a Schánilec, které mám z dětství zaryté v paměti, nepřekonatelné. Těším se proto až film vyjde na DVD/BD a budu si ho moct pustit v originále s mým oblíbeným Christianem Clavierem. ;-) ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Panoramix je mimo formu, a preto začne pátrať po novej tvári, ktorá by ho zastúpila v kuchyni. Toľko dej akého mínusom je, že už s druhou scénou prekuknete ako dopadne. Zvyšok je stále maľovaný, stále zábavný (najviac rozosmialo cameo Krista) a snaží sa kráčať s dobou. 3D je preto definitívnou súčasťou a dnešná tvorba blockbastrov tiež zanechala stopu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Galská vesnice stále nepadla do rukou Římanů a vše je jako dřív. Vesničané se popichují, pirátské lodě jdou ke dnu, Obelix honí divočáky, jen z toho Asterixe se stává starý mrzout. Naštěstí je to krátké, svižné a každou chvíli proložené nějakým vtípkem, takže pohoda. Užil jsem si to a bavil se. Přesto mám pocit, že spíše než reprízu si raději prolistuju svou sbírku starých asterixovských komiksů, protože z toho původního ducha, který příběhům téhle party svérázných Galů vdechl Goscinny a Uderzo už toho moc nezbývá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)
  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)

Reklama

Reklama