Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Kto zachráni jeden život, zachráni celý svet." Na tento film sa mi pozeralo ťažko, súcitne, cítila som, ako tí utlačovaní ľudia trpia. A že sa vôbec našiel niekto, kto im za cenu vlastného života prišiel na pomoc. Akú nízku cenu môže mať ľudský život? A aké veci sa dejú pár tisíc kilometrov od nás, o ktorých nemáme ani tušenie. Áno, nie je to film storočia, ale zasiahol ma svojim posolstvom o trpiacich. Dobrá myšlienka, trochu vyumelkované scény. Dobré obsadenie, horší scenár a dialógy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který člověka rozhodně informačně obohatí, ale já už jej nikdy nechci vidět. Popravdě bych se k takovému tématu už neodhodlal, nebýt toho, že se Netflix vytasil s prvotřídním castingem, v čele s Chrisem Evansem, kterého v posledních letech žeru všude. Opravdu hodně moc mi to připomínalo Argo, Red Sea Diving Resort ovšem na oscarech s určitostí rulovat nebude. Jeden z lepších filmů na této streamovací platformě, jež se tu produkci filmů stále učí...7/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politický thriller o práci Mosadu a ich záchrane židovských utečencov v Etiópii v roku 1977. Ben Kingsley po niekoľký krát nominovaný na židovskú rolu roka, jemu už asi ani iné postavy nebudú dávať. Chválospevy na židovský národ, ktorý vraj nikdy nikomu neublížil a len oni sú chudáčikovia v utrpení, sú už unavujúce. Ale tak veď vieme, kto ovláda média i Hollywood. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Námět je skvělý, téma aktuální. Opět se jedná o příběh podle pravdivé události, který mě minul, a o kterém jsme nic nevěděla. Jsem moc ráda, že se točí takové filmy, aby o nich diváci co jsou v nevědomosti jako já věděli a rozšířili si tak přehled. Velkým tahounem filmu je obsazení a námět jako takový. Bohužel tvůrci se toho moc šťastně nechopili, takže velice slibný příběh je příliš zdlouhavý a nudný. Nedokázali s tím pracovat tak dobře, aby vytvořili solidní thriller, u kterého budete trnout, jak se co vyvine. Je to škoda, protože to mělo obrovský potenciál. Teď je z toho jen obyčejné průměrné drama. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film rozpráva priebeh jednej z najslávnejších úspešných misií tajnej izraelskej služby Mosad zo začiatku 80.rokov minulého storočia. Niekomu môže vadiť práve  klišé podanie v hollywoodskom štýle. Prehnane akčné scény sa striedajú s tými, pri ktorých divák zatajuje dych v napínavej „hre na schovávačku“ alebo s uvoľnenejšími pasážami krátkodobo presvetlenými bezstarostným slnkom. Súčasne je ale snímka tak nejako pasívne agresívna a nenechá nás chvíľku v pokoji. V súčasnosti sa jedná o veľmi aktuálnu a pálčivú tému, teda je film naozaj gól do čierneho. Divák bude intelektuálne obohatený o nie príliš známy faktický prípad z minulosti. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)
  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama