Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

G04T 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům názor na tvz. Lgbt komunitu neberu, jsem s tím názorem v pohodě. Co už v pohodě není je scénář. Tenhle příběh tu byl už stokrát a jednou. Režisérka není režisérka a scénáristka nepíše (jedna a ta samá osoba) . Takhle bych popsal moje pocity z tohodle filmu. Dal jsem jednu hvězdu za Plesla, ten fakt bavil. Někde jsem se i zasmál (Měl jsem se smát???). Nepovedlo se to ani přesto, že tam byli dobří herci, ale jak už u českých herců bývá, zchramstnou všechno pro prachy i kdyby to měla bejt stejná sračka jako Ulice. ()

haluska11 odpad!

všechny recenze uživatele

...aneb Telenovela: The Movie. V psychadelických 90 minutách shlédnete tak-trochu-lesbický pár, drogový rauš, domácí násilí, útěk z domova, těhotenství, kolísající herecké výkony a mnoho dalšího! Kdyby to mělo víc barviček, nazvala bych to českým Almodovarem. Takhle jde bohužel jen o jeden velký shitstorm tragédií, který vám zdemoluje bránici. ()

Reklama

Ombe 

všechny recenze uživatele

U jinýho filmu bych obhajoval tak nízké hodnocení, tady to bude naopak. Když pominu absolutní nereálnost (a dle některých dalších komentátorů i tendenčnost) toho příběhu, byl to povedený kousek. Všichni ti herci zvládli svou roli naprosto úchvatně a to ve všech věkových kategoriích. A že to mělo být drama, ale je to komedie? Nevadí :D. Docela jsem se bavil a na škodu to nebylo. A co je tak absurdní, že to nemůže být jen tak přehlédnuto, jako například roční luxusní dovolená ve squatu, připadne na vrub "uměleckosti" filmu. Někdo tu psal, že dává za tyhle kiksy tři se zavřenýma očima. Já je dávám s očima otevřenýma. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Mám Olgu Dabrowskou moc rád. Když nepočítáme Samotáře (kde odvedli velký kus práce Zelenka s Ondříčkem), tak mě bavily zejména její Kuličky. Bohužel, tohle je o poznání slabší. Méně uvěřitelné, méně poutavé. Herci jsou skvělí, ale jsou stavěni do prkenných situací. Místy to připomíná až parodii na telenovelu. Hlavně scéna, kdy se všichni dovídají, kdo je čí o otec. Ke konci se mi zvraty líbily, takže je dobré vydržet až do konce, kdy se zápletka o dost zlepší. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Musím kroutit hlavou nad 42 procenty. To si teda představit mnohem horší filmy, které mají i nad sedmdesát procent, které by si zasloužily takové nízké číslo. Mně to přišlo jako velmi pěkný český film, jenž mě vzal za srdce, občas to bylo už poměrně dost smutné. Scénáristicky by si film zasloužil určitě trošku vylepšit, avšak to je jen drobný střípek negativ. Usmívám se nad obsazením téměř celé rodiny Trojanovy, už scházel jen nejslavnější Ivan. A potěšilo mě natáčení na ulici, na níž bydlím, takže i z toho důvodu nemohu hodnotit nijak špatně :-) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Olga Wdowiaková při natáčení filmu vykouřila přibližně dvacet cigaret denně, ačkoliv jí bylo teprve šestnáct let. Podle režisérky Olgy Dabrowské to bylo způsobeno napětím a nervozitou a také kouřením na kameru. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama