Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (249)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečná přísnost zdejších uživatelů. Sice jsem fakt nečekal že tuňákové dobrodružství najde pointu v Truman Show, ale minimálně Matthew předvádí svůj neskutečně vysoký herecký standard. Chápu že někoho dokáže naštvat, když s ním tvůrci takhle nekompromisním stylem vyběhnou, ale já nějaké otočení kormidla začínal tušit, přecejen bylo spíše zvláštní že si to pořád pevně plulo stejným směrem. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem o Serenity dopředu vlastně nic nevěděl,čekal sem oddechový a trošku old-school thriller...o to víc překvapenější jsem byl,když sem se v průběhu dění párkrát sám sebe ptal jestli se mi to nezdá,nebo jestli to Knight opravdu myslí vážně.První polovina je ještě pořád trochu old-school drama/thriller s prvky poměrně špatného filmu noir,kde tu a tam vyvstane scéna u které si divák říká,že je snad z jiného filmu...lehce po půlce přijde zvrat,jehož samotná idea vlastně není úplně špatná (a navíc vysvětluje ty divné scény z první půlky),ale bohužel tentokrát myšlenka prohrává s tím co se odehrává na plátně...no a pak je zbytek filmu po zvratu,který už je docela haluz,byť i trochu smysl dávající a nakonec přijde WTF konec.Jak už jsem zmínil samotná myšlenka je celkem ok,byť nikterak revoluční,ale celé je to takové divně vyfetované,že mi to bylo jedno.McCounagheymu tyhle role rozevlátých týpků sedí,ale tady to nestačí.Anne Hathaway mám rád,ale sem se vůbec nehodila...40% ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Moc se mi líbil celkový nápad a odhalení celkového tajemství filmu. Co se ovšem už tak nelíbilo, byla cesta k jeho odhalení. Film to sám o sobě není špatný.. Jenom je tak trochu divný.. Možná i kvůli tomu tématu, že si režisér zkrátka vzal moc velké sousto a místy je to vážně přešlapovaní na místě. I přes tohle všechno si myslím, že si film tohle skóre nezaslouží.. Už jenom kvůli Matějovi a Aničce.. Zaslouží si to mít aspoň těch 60%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takovej podraz jsme si od Knighta nezasloužili. Serenity bych na jednu stranu potřeboval vidět ještě jednou, abych si ujasnil, jak moc se povedlo či nepovedlo ohýbat zákony vytvářeného světa před a po klíčovém twistu, na stranu opačnou to znovu sledovat nechci, protože vyústění mě vzhledem ke konceptu vyprávění zklamalo a z filmu sálá tak nepříjemná depresivní aura, že ji už podruhé nasávat nehodlám. Tak jako tak rozporuplné a zajímavé dílko, které s odstupem nepůsobí tak blbě jako v průběhu - ale pořád dost blbě na to, aby se bralo smrtelně vážně a svou formou čeřilo hladinu významově bohatého snímku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální vystavění mámení (divácké) mysli. Jen ten bouřkový mrak, co zakryl odhalené partie hlavní ženské hvězdy filmu, kazí (erotický) dojem. Copak o to, kapitán rybářské lodi, kotvící na klidném tropickém ostrově, si vnad Anne Hathaway užil dosytosti, ostatně výsledkem je odrostlý synek, génius vysedávající věčně u počítače, kterého spolu mají, ovšem jejich láskyplné chvilky už dávno vzaly za své. Kapitán si změnil jméno, žije na ostrově v utajení, je posedlý kapitální rybou, která jeho prutu stále uniká, a nyní ho až sem vysledovala jeho atraktivní bývalá choť, aby pro ni vykonal službičku - má rafinovaně zabít jejího násilnického manžela. A dál už se nesluší z děje příliš prozrazovat, celé to totiž mrskne vlnou od (zdánlivě) erotického thrilleru do úplně jiných vod, částečně rafinovaných a neprostupných, takže pozor na ponor. Režisér Steven Knight vezme diváka do hodně hluboké vody, která je i místy hodně studená, ovšem má osvěžující proudění a plaví se na ní atraktivní herecká posádka - Matthew McConaughey, Anne Hathaway a Jason Clarke. Když už nic jiného, s nimi máte jistotu, že to bude stát za to. A stát to bude, Anne Hathaway nahodí takový svůdný kukuč i blond vlas, že si podmaní pánské publikum. Zrychlený tep film nevyvolá, dlouho kličkuje mezi několika žánry, které se vzájemně prolínají, ne vždy se to daří, koexistence thrilleru s erotickým zabarvením a mysteriozní scifi je poměrně rarita, která kupodivu je funkční v kontextu závěrečného rozuzlení/neboli twist jak hovado. Steven Knight je pilný pisálek scénářů, může si tedy dovolit experimentálně se pohybovat napříč žánry a tak trochu zapomenout na komerční úspěch svého díla. Nahodil udičku kvalitní kameře, pěkným lokacím a dobrým áčkovým hercům. Na mě jeho neprozřetelná návnada zabrala. Určitě si ale nemyslím, že každý divák bude schopen plně se podřídit její záludnosti, kterou jí obdařil rybář-scenárista. 7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama