Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (252)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sou filmy, na které jdu rád a dobrovolně, a pak sou filmy, na které mně musíte vyloženě dotáhnout.. Takže na tenhle film, sem se nechal vyloženě dovléct a moje pocity a názor na tenhle film, se pokusím tak nějak vysvětlit. Nejprve se sluší říct, všem fanouškům Matthew McConaughey, víte o tom, že váš milovaný, krásný a permanentně opálený Matthew, dostal první velkou roli, v jednom z nejhorších filmů, který kdy byl natočen ? Že ne, tak zkuste Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation, ale proč to vlastně píšu, on Matthew se tady v tomhle filmu, vlastně vrací ke svým kořenům. Hlavní příběh, by sám o sobě nebyl špatný, kdyby v polovině nenastal jistý zlom, který vám pak zkazí tu druhou polovinu a tak ta závěrečná a vyšperkovaná pointa, je vám vlastně vykecána o čtyřicet minut dříve, než je zdrávo. Tím pádem, ta druhá příběhová linka, která do té doby, byla v pozadí, se snaží protlačit víc dopředu, a ten pocit........ten pocit že vám někdo zkazil film, bych spíš přirovnal k lítosti, než ke zlosti. Teoreticky, by druhá příběhová linka, mohla fungovat, ale tvůrci se sekli s žánrama, takže první nefunguje a druhá jede tak na půl. Takže do kina, na Matthew McConaughey, už fakt ne......nebo raději už nikdy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Steven Knight se rozhodl napsat scénář stylem all-in a vsadit v něm na jedinou kartu. Vyzbrojen vědomím, že na mě v průběhu číhá nečekaný zvrat, jsem se v horku, ve kterém kolem sebe krouží klasicky rozevlátý McConaughey (což mu nepřekvapivě i tentokrát dokonale sedí) a žánrově snad až příliš vyumělkovaná Anne (které ale tato poloha k mé velké lítosti vůbec nesedí), snažil hledat vodítka, co mě nasměrují správným směrem, tedy k uhádnutí pointy. Neměl jsem šanci. Hra, která se začne hrát pomocí prapodivných "telepatických" narážek, vygraduje něčím, o čem nechci mluvit, abych neřekl příliš, ale bez čehož toho zároveň o moc víc říct nedokážu. Často čtu názory, že filmový svět už nemá čím překvapit. Všem podobně smýšlejícím bych plavbu na Serenity doporučil, ať už se se vším, co na ní potkají, rozejdou v dobrém či zlém. Pro mě se ale jedná o polovičatý zážitek, který od jisté chvíle nemá důvod dohrávat zdánlivě klíčové linky - a přesto to ještě dlouhé desítky minut dělá. Třetí hvězda proto jen za nevídanou tvůrčí odvahu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $8,547,045Tržby Celosvetovo $14,387,413▐ Také obsadenie a v konečnom výsledku taká bejkovina od nikam nikam, kde sa nakoniec aj tak nič závažné neudeje, stále len čakáte kam sa to pohne, čo sa z toho vlastne vyvŕbi a kde nič tu nič. Aspoň že Anne Hathaway pristáli tie blond vlasy. /40%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva oscaroví herci a zároveň velcí sympaťáci, kouzelné prostředí, určitý nádech mystična, erotické dusno. Jenže hned od začátku tvůrci leccos potřísní kaňkami, charakterizace postav je plochá až hanba a nakonec přijdou se „zvratem“, který nepotěší. Ani trochu. Matthew McConaughey prchá před minulostí, po letech se setkává s Anne Hathaway, která mu porodila syna, ale při jeho službě vlasti dala přednost prachatému tyranovi. Z Matthewa je nyní rybář, má sen lapit obřího tuňáka, jenže nemá prachy a chlastá. Ex mu nabízí lákavý balík peněz, když ji zbaví násilnického manžela (úplně pitomě uchopená role), což ulehčí život i vlastnímu synkovi. Mezitím přijde na pár morálních keců, neúspěšných plaveb za vysněnou rybou i na nabídku sexu s bývalkou. To, co přijde pak, nehodlám pitvat. Prostě se objeví tak trochu nový film. Chybí napětí, chybí emoce. Ani herci nepotěší, kupříkladu moje oblíbenkyně Hathaway (nesmyslně na blond) působí mdle, a coby objekt touhy i docela lacině. Britský tvůrce Steven Knight jako scenárista Východních příslibů či Špíny Londýna nějakou kvalitu ukázal, tady ovšem selhává na plné čáře. Měl kašlat na podivné ambice a vsadit na dusný thriller o dramatických událostech na otevřené vodě a nechat nám tím vzpomenout na 90. léta. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení na mě někdy působí tak, že film překonává má nízká očekávání :-). Takže tento příjemně překvapil. On není vůbec blbý, je v podstatě dost filosofický, docela i promakaný, jde vlastně o  - bacha spoiler! - popis posmrtných stavů. Ale asi něco takového často od těchto filmů nečekáme, tak to tam ani nevidíme. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama