Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (252)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečná přísnost zdejších uživatelů. Sice jsem fakt nečekal že tuňákové dobrodružství najde pointu v Truman Show, ale minimálně Matthew předvádí svůj neskutečně vysoký herecký standard. Chápu že někoho dokáže naštvat, když s ním tvůrci takhle nekompromisním stylem vyběhnou, ale já nějaké otočení kormidla začínal tušit, přecejen bylo spíše zvláštní že si to pořád pevně plulo stejným směrem. 60% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Moc se mi líbil celkový nápad a odhalení celkového tajemství filmu. Co se ovšem už tak nelíbilo, byla cesta k jeho odhalení. Film to sám o sobě není špatný.. Jenom je tak trochu divný.. Možná i kvůli tomu tématu, že si režisér zkrátka vzal moc velké sousto a místy je to vážně přešlapovaní na místě. I přes tohle všechno si myslím, že si film tohle skóre nezaslouží.. Už jenom kvůli Matějovi a Aničce.. Zaslouží si to mít aspoň těch 60%. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě u Serenity daleko víc bavil příběh s tou cestou k vrcholu, než vrchol samotnej! Což se mě stalo asi prvně v životě! Žádná koncovka z těch "bum prásk na prdel" se tady rozhodně nekoná, naopak... Každopádně to dobrodružství na moři arogantního suveréna a blázna mě celkem sedlo. Docela zajímavej i výkon netradičně surovýho Clarka. Jinak samozřejmě herecký výkony obou ženskejch hereckejch legend v podání Lanové a Hathawayové naprosto zadřenej a bez využitýho potenciálu! Ale tři dám... Viděl jsem daleko větší kokotiny! 50% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

No jak to říct?!? Co to sakra bylo?!? McConaughey a Hathaway, on drsnej, životem znechucenej rybář, ona jeho bývalá, která má tyrana doma a chce od něj pryč, nejlépe definitivně. Člověk by řekl, že se tu schyluje k pěknému dramatu. Ale ouha strouha. V půlce filmu přichází twist! a můj spoiler! Vše z toho není reálné. Syn McConaugheyho si vytvořil svůj vlastní Matrix na kompu, aby aspoň nějakým způsobem oživil svého mrtvého otce a ospravedlnil si, že se chystá killnout mámina nového chlápka tyrana, co je neustále bije. Bohužel tento pseudo-matrix, ale moc nefunguje a shazuje sám sebe. Věřím, že v mysli režiséra Stevena Knighta, to bylo asi super! Ale převést tento "super" nápad na plátna kin se hrubě nepodařilo... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem o Serenity dopředu vlastně nic nevěděl,čekal sem oddechový a trošku old-school thriller...o to víc překvapenější jsem byl,když sem se v průběhu dění párkrát sám sebe ptal jestli se mi to nezdá,nebo jestli to Knight opravdu myslí vážně.První polovina je ještě pořád trochu old-school drama/thriller s prvky poměrně špatného filmu noir,kde tu a tam vyvstane scéna u které si divák říká,že je snad z jiného filmu...lehce po půlce přijde zvrat,jehož samotná idea vlastně není úplně špatná (a navíc vysvětluje ty divné scény z první půlky),ale bohužel tentokrát myšlenka prohrává s tím co se odehrává na plátně...no a pak je zbytek filmu po zvratu,který už je docela haluz,byť i trochu smysl dávající a nakonec přijde WTF konec.Jak už jsem zmínil samotná myšlenka je celkem ok,byť nikterak revoluční,ale celé je to takové divně vyfetované,že mi to bylo jedno.McCounagheymu tyhle role rozevlátých týpků sedí,ale tady to nestačí.Anne Hathaway mám rád,ale sem se vůbec nehodila...40% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)
  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)

Reklama

Reklama