Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (164)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujimave dielko. Citit jasne ruku tvorcov Simsonovcov a Futurami. Co je aj dobre aj zle. Zle je ze vela krat budete mat pocit, ze ste to uz niekde videli. Alebo ze toto sa dalo cakat. Na druhu stranu humor stale vacsinou funguje a paroduje ako stredovek a kuzla, tak sucastne spolocenske temy. Fantasy prostredie je super. Dreamland je paradne animovany. Serial ma paralelne epizodovy charakter a tiahly navazujuci pribeh. Niekedy je pribeh dokonca zaujimavejsi ako pokusy o vtipy. Celkovo som sa dobre pobavil. Ale mohlo to byt lepsie. Potencial tam vidim. Zatial obycajne 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani po čtvrté řadě nemám potřebu měnit hodnocení, protože Rozčarování je stále parádní seriál a vysoko nastavenou laťku si drží dál. Fantasy stejnou měrou paroduje i miluje, humor je ztřeštěně černý a hlavně... Hlavně má opravdový děj, který spojuje všechny epizody a dává té vší legraci tu a tam punc něčeho serióznějšího. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední Groeningem neprozkoumaná epocha je tady. Věčně ožralá princezna a její kámoši na cestě za pravdou, štěstím a prachama. Přes pomalejší rozjezd velice příjemná záležitost, která je sice z velké části zkopírovaná, ale má srdce. Největšími tahouny jsou jednoznačně Luci a Elfo. Finále první řady je nechutně otevřené. Elfooooo! Takže první série byla pouze první polovina série... Kvalitativně to v druhé půli nabírá větší obrátky ať už jde cestu do pekla nebo steampunkové království, které doufám ještě navštívíme, ale stále se občas objeví hluchý díl čistě pro vyplnění. Postavy jsou čím dál tím víc sympatické. Elfo se škrabkou válí. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Disenchantment jsem se hodně těšil. Doufal jsem ve Futuramu ve fantasy světě, bohužel to zůstalo někde na půl cesty. Kresba a postavy tam podobné jako ve Futuramě (sem tam i něco ze Simpsonů) jsou, ale bohužel chybí humor. Překvapilo mě, že celá série má ucelený příběh a není to epizodní jako jsou Futurama Simpsoni. Bohužel seriál nevyužil možností a zůstává na půl cesty. Otevřený konec mě hodně naštval, tak určitě budou koukat i na druhou sérii, abych věděl jak to dopadne. 65% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro lidi kteří nikdy žádný animák neviděli, tohle musí být jako zjevení. Zdá se mi, že Disenchantment navázal na mnohem slavnější Simpsonovi. Dvacet let zpátky by to bylo uznání nejvyšší kvality, ovšem dnes je to hořké konstatování bídy. Humor je rozpačitý, scénky buď postrádají pointu, ale ještě častěji jsou neúměrně protahované ve snaze vynutit si smích za každou cenu. Což je trochu trapné a zároveň se seriál zdá subjektivně delší. Tomu ještě napomáhá zvolená délka epizod. Osm minut navíc nevypadá moc, ale poznáte to. Postavy jsou ukázkou nevyužitého potenciálu. Sympatický není nikdo a když je někdo hloupý, tak takovým tím rozčilujícím způsobem. Možná se to v dalších sériích rozjede, ale to by se musel scénář komplet překopat a scenáristé komplet vyházet. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Podle Luciho má Bean modré oči. (Simons_cz)
  • Zlá Bean je zde nazvána Xenou, což odkazuje na stejnojmenný seriál. (Duoscop)
  • Scéna, kde ve snu Bean nemá pusu, je evidentně odkaz na prvního Matrixe z roku 1999. Zde Nyovi zarostla pusa a také si myslel, že to je sen. Nakonec se tedy ukázalo, že nebyl, ale to je vedlejší. (GejmronCZ)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno