Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 1
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (164)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No asi takhle. Seriál rozhodně má potenciál. Prostředí jakési fantastické země s různými tvory a světy je nekonečnou studnicí různých vtípků jak už dokázal Terry Pratchett ve své Zeměploše. Bohužel Matt Groening není Terry Pratchett a tak možnost bořit různá Fantasy klišé zůstala zoufale nevyužita. Vlastně tu máme jen o trochu obhroublejší humor než v Simpsonových, který nám předkládají postavy, které prakticky kopírují ústřední trio z Futuramy a nedodávají nic vlastního. Luci je fajn zkažený týpek, ale Benderovi nesahá ani po kotníky, Elfo je stejná osobnost jako Fry, ale s Fryem se člověk okamžitě sžije, zatímco Elfo je spíš otravný a Bean jen Leela se dvěma očima. Je to zatím spíš mírné zklamání, protože sem čekal větší využití potenciálu, který má žánr Fantasy a vzhledem k tomu, že seriál jde na Netflixu sem čekal i větší odvahu a nekorektního humoru. Uvidíme co přinese druhá sezóna ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Disenchantment sice nedisponuje natolik propracovaným světem jako Futurama ani natolik sofistikovaným humorem jako prvních deset sérií Simpsonových ale koukatelné to celkem je, napínavé taky a občas se dostaví i vtipná hláška - postavy jsou navíc nesmírně sympatické, vychlastaná princezna Bean, démon Luci a roztomilý Elfo mají skvělou chemii a interakce mezi nimi je nesmírně zábavná. Matt Groening svůj tvůrčí rukopis nezapře a kresba nese jeho typické znaky, animace je však oproti „žluté rodince" nebo „futuristické podívané" poněkud odlišnější a kouká se na to sakra dobře! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie. Už dlho som sa tak nenasmial. Skvelý anglický dabing. Sexi hlavná hrdinka. V istom období som sa snažil nájsť podobné animované seriály ako Simpsonovci, Brickleberry či American Dad. A tak som narazil na tento seriál. Skvelý nápad. Animovaný seriál z prostredia stredoveku tu naozaj chýbal. K tomu zaujímavé postavy. Zubatá mladá "princezná", veľmi zábavný malý škriatok a k tomu jeden prazvláštny čert. Každá jedna postava je komická a ironická, rovnako tak postava kráľa. V každej epizóde je naozaj zaujímavý príbeh. Ja pevne verím, že sa dočkáme množstva sérií a kopy zábavy. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro lidi kteří nikdy žádný animák neviděli, tohle musí být jako zjevení. Zdá se mi, že Disenchantment navázal na mnohem slavnější Simpsonovi. Dvacet let zpátky by to bylo uznání nejvyšší kvality, ovšem dnes je to hořké konstatování bídy. Humor je rozpačitý, scénky buď postrádají pointu, ale ještě častěji jsou neúměrně protahované ve snaze vynutit si smích za každou cenu. Což je trochu trapné a zároveň se seriál zdá subjektivně delší. Tomu ještě napomáhá zvolená délka epizod. Osm minut navíc nevypadá moc, ale poznáte to. Postavy jsou ukázkou nevyužitého potenciálu. Sympatický není nikdo a když je někdo hloupý, tak takovým tím rozčilujícím způsobem. Možná se to v dalších sériích rozjede, ale to by se musel scénář komplet překopat a scenáristé komplet vyházet. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

Naozaj úžasne vymyslený fantasy svet, ktorý nám môže ešte veľa vecí ponúknuť. Seriál je vizuálne podmanivý, plný detailov a animácia je jednoducho božia. Po obsahovej stránke je to o niečo slabšie, dejovo vie seriál upútať, ale miestami sa dej ozaj vlečie a fázovanie býva často narušované, čo je žiaľ strašná škoda. Zatiaľ hodnotím seriál na krásnych 80%, ale to sa ešte môže stále časom zmeniť, seriál Disenchantment má rozhodne veľký potenciál do budúcna a ja sa už veľmi moc teším, čo nám všetko ešte odhalí a ukáže. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Scéna, kde ve snu Bean nemá pusu, je evidentně odkaz na prvního Matrixe z roku 1999. Zde Nyovi zarostla pusa a také si myslel, že to je sen. Nakonec se tedy ukázalo, že nebyl, ale to je vedlejší. (GejmronCZ)
  • Luci je zkratka pro Lucifer, což znamená ďábel. (kellne)
  • Na rozdíl od všech animovaných seriálů od Groeninga mají v tomto všechny lidské postavy pět prstů na jedné ruce. Nadpřirozené postavy jako elf Elfo mají čtyři, zatímco démon Luci má pouze tři prsty. (hansel97)

Reklama

Reklama