Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatná pohádka. Vetchý se vrací do role čerta, tentokráte na pozici samotného Lucifera, a musím uznat, že je s ním celkem legrace. Ostatní už je ovšem dosti vyumělkované a poznamenané momentální politickou situací, která je zde až ošklivě patrná. To by, dle mého skrovného názoru, býti nemělo a autoři by si takováto lehce satirická okénka mohli vetknout za klobouk, jako to brko. Celkově neurazí, ani nenadchne. Něco mezi dvěma a třemi sluníčky. 50% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nápad s Čertím brkem, které zapisujelidské hříchy, byl fajn. Ono tady bylo takových chytrých nápadů více, ale jako celek to vůbec nedrželo pohromadě. Politické narážky mi přišly zbytečné, jako by se tvůrci nemohli rozhodnout na jakou cílovku vlastně zamíří a tak pálí všemi směry. Herecké obsazení bylo sympatické. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedenějších českých nových pohádek přidala i špetku politické satiry, ale i v dalších ohledech má celkem solidní scénář. Obsazení je výborné, takže mě bavilo sledovat i většinu vedlejších postav a nakonec vlastně ani ty písničky nevadily. Celé je to i pěkně svižné, takže jsem vánočně přimhouřil oko (70%). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Čerti jsou tady utrápení šmudlové bez energie, Lucifer starostlivý tatík Moula. Kouzla a čáry zastupují různá udělátka, takže čerti padnou do průhledné pasti a nedokážou se z ní sami dostat. Milenecká dvojice je průměrná. Sem tam vtip to nezachrání, protože většina scén vyšumí bez pointy. Do pekel pohádku potápí ještě nezdolný český mor pěvecký - fakt příšerné songy. SHRNUTÍ: Když se z čerta stane byrokrat, neděsí ani nebaví, jen nudí. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pokud se pohádka až příliš podobá každodennímu životu, přestane být pohádkou. (26.12.2019) Podruhé to nebylo zdaleka tak špatné. Vaše Velkorohosti a Vaše Ďáblorodí bylo vtipné, ale pozdrav Hříchu zmar? Peklo by se snad mělo radovat, když je hřích rozmáhá a nikoliv, když je mařen. Také mě zaujalo, že čerti klejou. Třeba Krucifix by mělo být něco jako sprosté slovo, které se neříká ... U téhle pohádky platilo to nejlepší na konec. A písničky se opravdu povedly. (31.12.2022) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Producentem byla vedle České televize mj. i RTVS, což je Rozhlas a televize Slovenska. (jungewolf)
  • Luciferův sál vznikl v bývalém kaolinovém dole u Nevřeně, 26 metrů pod zemí. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama