Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová pohádka na motivy pověstí o císaři Josefovi II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián (O. Vetchý) často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora (P. Rajchert) vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště. Ani v této pohádce samozřejmě vedle napětí, přátelství a humoru nechybí láska, která i ty nejchmurnější vyhlídky nakonec promění v dobro. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (111)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Kopretino, podej mi ten prsten.“ Po shlédnutí této pohádky mám pocit, že by se měla spíš jmenovat Pes a kozy, než Císař a tambor. Border kolie a výstřih Anny Veselé totiž dostávají zdaleka nejvíce prostoru a film je vlastně jen o nich. Ostatní herci pak působí jen jako kompars. Celkově tato pohádka působí jako chudší bratříček S čerty nejsou žerty. Zpracování je televizní, scénář je kupa výplňových rozhovorů a herci hrají jak ti největší ochotníci, prostě nic, co bych si rád zopakoval. ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě totálně nic nedala a jedině na co jsem se těšil byl na konec. Přidám se k ostatním uživatelům, že tak s dobrým hereckým obsazením se teda dalo mnohem víc vytěžit, než jen 50 minut nudy. Jedině co na této pohádce ujde jsou exteriéry a docela povedený konec s loupežníkama. Jednou a dost. ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Vetchý velmi dobrý, charismatický, hudba zdařilá, rasova dcerka milá, kostými a výprava slušná.... na druhou stranu režie zmatená, kamera statická, scény nevěrohodné, nelogické. Pěkný lidský rozměr, zdařilý konec. Stejně u mě nakonec převážily mínusy - právě ten nevěrohodný rukopis dílka - po zhlédnutí jsem se dočetl, že Křístek dělá hlavně TV produkci (toto je taky) možná proto některé scény připomínaly až jevišťní představení. Já lehce sejmul, ale manželka by dala 3 a spřízněné duše daly taky převážně po 3 ;-) tak odrazuji jen velmi jemně... ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se zasmál. Kromě nevtipné bitky s kvílejícími loupežníky a nadprůměrně inteligentní smečky psů, která udělá vždy, co má a poslouchá, koho má, se mi ta pohádka líbí. Brilantní komorník Skopeček zdvihá vtipem a grácií pohádku nad průměr. Je toho spoustu, co se dá soudit a odsoudit, ale ani se mi nechce, protože je to jen pohádka, a jako taková mi přinesla kouska radosti a to jsem ani nečekal. S nadhledem 75% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dobrá, ale místy nedotažená pohádka. Sem tam se zdá, jakoby film střihač sestříhal po opici. Ne že by to bylo nepochopitelné, ale je tam spousta scén, kterým by větší pečlivost slušela. Ale i tak jde o slušnou exteriérovou a poctivě natočenou pohádku, která má sice daleko do uhlazených pohádek Zdeňka Trošky, na druhou stranu není v žádném okamžiku hloupá, jen prostě divně sestříhaná. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka je natočená na motivy příběhů o císaři Josefu II., který se stejně jako císař v pohádce údajně vydával v převleku mezi prostý lid. (Matej.Krajci)
  • Pohádka byla natočena bez jediného trikového záběru. (M.B)
  • Natáčelo se na zámcích Bruntál, Náměšť nad Oslavou, Dobroslavice a zřícenině hradu Cornštejn, točilo se také ve skanzenu Rožnov pod Radhoštěm. (M.B)

Reklama

Reklama