Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Charlieho Hunnama aj Ramiho Maleka mam rád. V remake-u Papillon mi však obaja prišli pomerne nezaujímaví. Bol som síce zvedavý, či/ako/kedy sa dostanú z väzenia, ale ich pokusy vo mne nevzbudzovali žiadne emócie. Jednou z najsilnejších scén pritom mohli byť dlhé roky na samotke, ktoré mali ukázať šialenstvo zapúšťajúce korene do mysle trestanca. Mal som však pocit, že to Papi zvládol bez sebemenších problémov. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Zcela ze zvědavosti jsem se rozhodl podívat se na toto nové zfilmování Motýlka. Musím přiznat, že nebylo špatné, ale přece jenom původní Motýlek je mnohonásobně lepší. Po celou dobu sledování filmu mi vadilo, že hlavní postavy vypadají jinak, než na jaké jsem si zvykl v původní verzi. Podívaná to nebyla špatná, ale stačila mi jednou, zatímco původního Motýlka jsem viděl už mnohokrát a ještě se na něj mnohokrát rád podívám. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak jsem nového Motýlka viděl, a už ho nikdy neuvidím. Proto dvě hvězdičky. Připadal jsem si stejně, jako kdybych si objednal čaj, a někdo by jen přelil horkou vodou už jednou vyluhovaný sáček. Film na mě vlastně vůbec nijak nezapůsobil, strádání vězňů se tady prakticky omezilo jen na koulení očima na samotce, pokud nepočítám těch pár scén ze stavby silnice, které by v pohodě trumfl Most přes řeku Kwai, stopáž se mi zdála být nekonečná a celkově jsem z toho všeho měl dojem ztraceného času. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že když film šel do kin a objevila se první hodnocení, tak hodně se schylovalo k tomu, že to bude průser jak svině. Lidi to sjeli a zhejtovali, přitom průser se nekoná. Jasný, nedá se to srovnat s původním filmem, který je ty vole epický i po tolika letech - Jednoduše původní film je ukázkou pravé filmařiny. Nicméně tento remake se ani nesnažil jít v jeho stopách, trochu odlišným způsobem vyčnívá a nabízí čistě jen to "NEJ" a nic víc. Mělo to spád, bylo to zábavné a zajímavé ale hlavně i, skvěle se na to koukalo - Dané lokace a herecké výkony, na jedničku. Čtyři hvězdy né za filmové umění ale za poskytnutou zábavu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale určitě ne lepší než originál. Hunman, Malek výborní, ale zase ne lepší než duo McQueen-Hoffman. Asi nejvíc mi tady chyběl nějaký pocit bezmocnosti, který jsem měl u originálu skoro pořád. Na druhou stranu už to bude taky pár let, co jsem ho viděl naposledy, takže ideální čas to napravit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Při volání jmen vězňů zazní také jméno Hoffman, což je očividně odkaz na Dustina Hoffmana, který hrál postavu Louise Degy v původním filmu Motýlek z roku 1973. (NiWi)
  • Pri jedinej poprave väzňa gilotínou nie je pri pohľade na čepeľ noža vidieť žiadnu krvavú stopu. (Van_der_Ovec)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama