Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmová séria o bojovníkovi vo voľnom štýle Boykovi patrí neoddiskutovateľne k tým najlepším a najatraktívnejšie zvládnutým spomedzi všetkých ostatných snímkov z podobného ringového prostredia. Takú precízne a pritom divácky pútavo zvládnutú bojovú choreografiu už nenájdete v žiadnom inom filme tohto rangu. A to, že je to z pohľadu úderov a kopancov nereálne neriešim. Čo by ste chceli? Realitu? Aby po dvoch kopoch do hlavy už bol koniec a protivník K.O.? To by potom predsa nikoho nebavilo. Všetkým sa skrátka vyhovieť nedá... Jediné, v čom tento film z môjho pohľadu stráca je slabučké príbehové premostenie medzi jednotlivými zápasmi, avšak to čo sa odohrávalo v ringu nemá zatiaľ žiadnu konkurenciu. Dúfam, že príde aj päťka. 80/100 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že v rámci akčného žánru nie je najpodstatnejšou filmovou zložkou jeho dejová stránka a pri Neporaziteľnom sme si na ňu skutočne nikdy nepotrpeli, s príchodom novej časti sa však v tejto oblasti tvorcovia príliš rýpu. Snaha o vytvorenie akéhosi deja (už len Yuriho riskantná cesta do Ruska za "odpustením", kde ho môžu veľmi ľahko znova uväzniť) zaváňa scenárom napísaným na kolene, a to ani nevravím o tom, keď sa Boyka silene snaží o vyjadrenie ľútosti. Bohužiaľ, v tejto oblasti Neporaziteľný IV zlyháva na celej čiare a radšej mal ísť klasickou cestou tretej časti, kde Boyka predstavoval priamočiareho drsňáka, ktorý svojim súperom dá vždy najavo, kto je kráľom ringu a nejak hlbšie sa nevŕta do jeho citovej stránky. Aby zas tej kritiky ale nebolo príliš, čo sa akčnej/bojovej časti snímky týka, od prvých minút viete, že vás rozhodne nebude čakať žiadne sklamanie. Keď nastúpi do ringu Yuri Boyka, o krvavú zábavu plnú pästných súbojov a štýlových kopancov je jednoducho zas a znova postarané. Yuriho protivníci, vrátane hlavného záporáka, síce nie sú to, čo bývali (Koshmar môže byť mohutný ako len chce, ale i tak sa na Kolumbijčana z trojky nechytá), no nemalé potešenie prináša aspoň zápas proti presile, kedy na hlavného hrdinu mafiánsky boss pošle dvoch bojovníkov naraz. 6/10. (úryvok z recenzie) ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Já už jsem asi unavenej z těch všech mnoha salt s pěti vruty bez lyží, rozjezdové rychlosti, skokanského můstku a dopadu do svahu. A to nemluvím o tom, že ti borci by měli býti spÍše v Avengers než v ruským lochu protože ty kopance,háky, direkty a zvedáky by vydržel mimo nich jen kapitán Amerika Prostě unavenej. Za mě 45% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já jakožto fanoušek Scotta Adkinse, sem se rozhodl, že si na jeho narozeni pustím tři jeho filmy. Prvním filmem, je tedy Boyka: Undisputed IV a lépe sem snad začít nemohl. Příběh je tedy po lobotomii a scénárista, už byl tak zoufalý, že použil to co už bylo v jiném filmu. Boyka prodává bible a je mu hej, ale do ringu mu vleze nějaké koště a Boyka ho logicky zabije, kde já už tohle viděl ??? Ohh tohle už bylo v Hard Target 2, kde Adkins trpěl stejným traumatem, v ringu zabil nějakého troubu a protože má dobré srdíčko, tak to chtěl odčinit, takže se nechal mlátit do hlavy, aby se cítil lépe. Ale tady naštěstí takového nic neni, Boyka se tím sice trápí, ale řeší to tím, že mlátí jiné zápasníky. Ale nechme příběh už být, to o co tady jde sou bitky a na jaké úrovni bitky sou ? Asi takhle, je to jako Mozartova hudba, koukat na bitky, je jako pohlazení po duši, sou opět něco krásného, sou jako nádherný tanec, u kterého nechcete aby skončil. Adkins opět dokázal, že lidské tělo, je nejničivější a nejhrozivější zbraň. Záporáci sou super, jedou přesně tak, jak se od nich očekává a jak se Boyka dostává dál a dál, přicházejí drsnější protivníci až ke konci nastoupí hora. Scott Adkins, je akční bůh o tom žádná a věk u něho nehraje roli, takže se těším na každý jeho film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějaký ten Návrat krále viděla, takže mě tenhle nemohl vyvést z míry, ano, ano, skutečně tu byl neporazitelný, mrk-mrk. Tedy přiznávám bez uzardění, že dívat se na Scotta Adkinse mezi provazy mě bavilo, svižné tempo aneb furt-se-něco-děje tomu taky pomohlo, hlavní záporák byl celkem zajímavý (Alon Aboutboul), to slizoňství mu kapalo odevšad, no a ten stopadesátikilovej vazoun byl prostě mazlik mazlivej. Připočítám-li k tomu úžasně natočené souboje v ringu i mimo něj, vynechám-li všechny připomínky, vychází mi slušné tři hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Na hraničním přechodu, kde je Yuri Boyka (Scott Adkins) kontrolován ruským vojákem, je závora s cedulí STOP. Text stop je napsán v latince, ale měl by být v azbuce. (Matej.Mirejo)
  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva na Ukrajine a v Rusku, tak jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama