Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

Olík 

všechny recenze uživatele

S dětskými příběhy made in Československo to máte jako s hokejovým týmem. V kabině se potkávají štědře placené hvězdy (např. Páni kluci, Lucie, postrach ulice), druhý sled (např. Pětka s hvězdičkou, Páni Edisoni) a pak nezbytní dělníci, jejich jméno ne každý zná, což jim ovšem neubírá na jejich významu. Domácí rodinná sci-fi (bezesporu ji na České televizi zaznamenal i samotný Harold Ramis :D) je pro mé dětství právě takovým poctivým dříčem ledových ploch a to především pro svůj dětskydospělí humor, zápletku téměř až Macourkovskou a Musila, Musila a Musila nebo lépe řečeno Diviše a Diviše......jejich výkon by se nebál zařadit vedle Holého, Dymka nebo Fuchsové. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,...to znamená, že budeme moci vytvořit celý živý organizmus, dokonce i umělého člověka – výhledově taková možnost skutečně existuje." :o) Spočátku se to tvářilo trochu jako Slečna Golem v dětském provedení, ale postupným vývojem děje se z toho stalo spíše další bláznivé fantasy typu Létající Čestmír. V rámci zpracování námětu hodně dobré, zábavné a vhodné pro děti a mládež i v dnešní době, i když pro dospělého diváka už nepřinese nic nového. Zrovna si říkám škoda, že jsem film neviděl o pár let dřív, když jsem ještě spadal pod cílovou skupinu. 60% ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Vynikající dětský film. Na jeho kvalitě nijak neubírá ani to, že byl natočen v druhé polovině 80. let minulého století. Tvůrcům filmu se mistrným způsobem podařilo do života neskonalého kutila ze šesté třídy zařadit prvky sci-fi. Přestože se jedná o sci-fi, neoplývá film počítačovými triky, s jakými se setkáváme v dnešních filmech. Řekl bych, že to je právě jeho plus, protože díky tomu působí neobyčejně reálně. Ve filmu se setkáváme i s šikanou. Nemusíme se však bát, že by si z ní děti vzaly příklad, neboť bude po zásluze potrestána. Děj filmu má přiměřený spád a nepostrádá jak humorné scény, tak i scény k zamyšlení. Nelze si nevšimnout, jak Pavel a Luboš Divišovi (dvojčata) skvěle zahráli trojčata. Jejich výkon působí naprosto přirozeně a přesvědčivě. Filmu lze vytknout snad jen nevěrohodnou scénu, kdy Pavel krkolomným způsobem dostává nemocnou paní Mrázovou kladkostrojem do postele. Zdlouhavě také působí Pavlovo přesvědčování pana Mráze, aby se dostavil k nemocné manželce. A přesto, že právě toto přesvědčování zabírá několik minut filmu, se divák nakonec ani nedoví, zda bylo úspěšné. Film lze jednoznačně dětem doporučit, ale nudit se nebudou ani dospělí. ()

valmet 

všechny recenze uživatele

Po novém shlédnutí před dvěma dny musím přidat na plný počet. Samo že tu funguje nostalgie, ale film bez problémů obstojí i ve srovnání s dnešní produkcí pro mládež. Scénář je nápaditý, vtipný, originální a dobře jsem se bavil i po letech. Koukala na to se mnou i dcera a docela se jí to líbilo, takže dobrý. :) ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Teď jsem dokoukal film, který jsem naposled viděl někdy před patnácti lety. A nostalgie se vrátila a s ní i stejný dojem jako před lety (což nebývá vždy pravidlem). Jednoznačně se jedná o snímek, který je nadčasový, nabitý perfektními hláškami a maximálně zábavný. Rez se na něm neusadil ani po tak dlouhé době. Jen slabší herecké výkony (občas odrecitované) pánů"Čunderlíků". PS.: Dej ty pazoury pryč, nebo na tebe hupnu! :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)

Reklama

Reklama