Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (303)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $113,228,136Tržby Celosvetovo $490,372,862Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Čakal som teda väčší paškvíl, ale je to len klasická schéma ale aj na to, až tak moc neotrávi. Aj keď šípková rúženka je biela ako smrť, to dievča fakt miestami pre tu bielu pokožku vypadá strašne a taká Michelle Pfeiffer je už riadne vyslúžila ani make-up to moc nezachráni. Trikovo v pohode, občas niečo kde tu pobaví. Tieto Disney pásovky sú ale len také šumáky do vzduchu, jednorázovky na ktoré si po mesiaci ani len nespomeniete. /videl v kine: 55%/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhá Maleficent je jedním z mnoha filmů, u nichž mě mrzí, že na ČSFD není pestřejší škála ve hvězdičkovém hodnocení. Snímek oplývá nádherným pohádkovým vizuálem, z něhož přechází zrak - místy působí možná až příliš vyumělkovaně, aby se to hodilo filmu a 3D formátu. Ocenil jsem obsazení Michelle Pfeiffer, kterou mám vážně rád, i když je fakt, že její postava působí poněkud ploše (a opravdu to není jejím korzetem). Místy mi vadila až příliš okatá předvídatelnost děje, což se sice na jednu stranu u pohádky očekává, v níž vždy dobro vítězí nad zlem, na druhou stranu jsou však případy, kdy se tvůrcům v rámci děje podařilo se povznést nad tento žánr (viz Hvězdný prach). Princ a král mi přišli spíše jen do počtu, Elle Fanning vnášela do filmu nevinnost, nicméně vesměs to bylo celé o handrkování mezi Pfeiffer a Jolie. Zaujalo mě budování jakési mytologie okolo původu Maleficent, přesto jsem měl pocit, že to působilo šablonovitě, a že se z toho dalo vytěžit trochu víc. Ve výsledku se na to sice pěkně kouká, ale celé to postrádá nějaký ten hlubší moment překvapení. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Strašně divná...pohádka? Na začátku je to samá barvička, chlupaťoučký zvířátka, roztomiloučký stvořeníčka. Až se to najednou zvrhne ve válku mezi lítacíma kozlama a lidma z království v otravném digibordelu. Šťávu měli alespoň konfrontace mezi ex-MILFkami Jolie a Pfeiffer a hnízdo již zmíněných lítacích kozlů a koz (samozřejmě v multikulti vydání). Absolutně mi uniká cílová skupina diváků. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první Zlobu jsem viděl před lety,těšil jsem se na ní od prvního traileru,líbila se mi a jak dopadla si vzpomínám matně.Druhý díl jsem viděl cca před hodinou,trailery mě nepřesvědčily a bohužel se potvrdilo,že nízká očekávání byla oprávněná.Druhá Zloba sice pořád hodně dobře vypadá a některé scény jsou i poměrně působivé,ale bohužel vší snaze sráží vaz retardovaný příběh,který mi úplně nedával smysl a většinu času smrděl leností disneyho scénaristů.Bohužel je poslední dobou víc a víc patrná disneyho snaha pouze vytřískat co nejvíc ze známé značky bez jakékoliv přidané hodnoty,či náznaku inovace.Dojely na to Star Wars,dojela na to Zloba a obávám se že rozhodně nejde o poslední kusy.Elle Faning tady ve mě navíc nahlodala pocit,že vůbec není dobrá herečka (a nebo je tak geniální,že se přizpůsobila disneyho stylu tvorby a podle toho i hraje)...60% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekala ... a dostala jsem velkolepý výpravný příběh, který obstojí sám před sebou. Příběh, v němž se potkává čarokrásná krajina dospělé fantasy a půvabná byť trochu infantilní scenérie dětské pohádky, aniž by si překážely. Provázejí jedna druhou, proplétají se navzájem a společně dotvářejí komplexní, barevný a skoro až rozmařile variabilní svět. Dokonce i multikulturní prvky - za oceánem snad už povinné - jsou logicky zdůvodněné a nepůsobí nikterak nepatřičně. Navíc: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Nikdo by neměl zůstat jediným a tím pádem i posledním představitelem své rasy ... a už vůbec ne v pohádce. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)
  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama