Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak od tohohle Kubrickovo filmu jsem cekal asi nejmin, ale Kubrick ani tentokrat nezklamal, ale nejake chyby se tu najdou. Ze zacatku filmu jsem se misty nudil a nic moc zasadniho se nedelo, jenze od chvile, kdy se Cruise dostal na "vecirek" se to nehorazne rozjelo. Od tehle chvile jsem byl napnutej az do konce, protoze tohle drama bylo fakt neco, navic do toho par zahadnejch veci, proste parada. Chvilku po shlednuti sem si rikal, ze konec stal docela za prd, ale jak se mi to rozlezelo v hlave tak sem si uvedomil, ze konec je vlasne genialni. Takze kdyby Kubrick vyhazel nekolik zbytecnejch minut ze zacatku, nemel bych si na co stezovat. Opet se vyborne povedla hudba, hlavne ty udery do klaviru byli genialni. Jen mi misty jedna skladba pripadala jak ze Sam doma 2. Herci jsou opet skvely, jeden z nej vykonu Cruise tu opravdu je, ale prislo mi, ze Kidman hrala jeste o fous lip, i kdyz nedostala tolik prostoru. Tenhle snimek me proste pohltil a musel sem ho bez prestani dokoukat do konce, takze 5*. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Preboha. Kôli takejto bezvýznamnosti zabili Cruise i Kidmanová 3 roky svojho života. Svedčí to iba o tom že Kubrick je neschopný režisér. Ako je možné že tie erotické scénky nie sú vôbec erotické? To má byť akože fajn?. Zatiaľ každý film v ktorom hrali Tom a Nicol spolu považujem za skvelí. Toto je o ničom! Po 2001 A Space Odyssey a Shining je Eyes Wide Shut ďalší film ktorý ma ničím nezaujal a predčasne som ho zrušil. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalý náhled do nitra lidského. Vážně naprosto skvělé, jak jsou tu různé myšlenkové pochody, pocity a nálady převedené do audiovizuálna. Z valné části za to můžou Kubrickovo klasické trademarky (skvostně dlouhé záběry beze střihu, hudební doprovod pomocí klasiky), ovšem zase použité jinak a originálně. Ano, osobně bych ocenil trochu víc psychedeličnosti a tajemnosti, to ale neubírá nic na technických kvalitách, jen na těch pocitových, subjektivních, prostě tu chybí to NĚCO, co má Barry Lyndon, Odysea, nebo Mechanickej pomeranč. ps: a hele, můj komentář č. 2222, volejte sláva a tři dny se radujte ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jediný důvod, proč se mnou chce každý muž mluvit, je, že mě chce ošukat?" Tak fajn, Alice to pochopila, Bill to neunesl a já se strašně nudil. Důvodem určitě nebyla všudepřítomná nahota, sex ani napětí, ale to nekonečné hypnotizování zdí pohledem a odpovídání na otázky opakováním položených otázek. Asi to byl onen vychvalovaný umělecký záměr, ale mě to hrozně štvalo. Výsledkem je to, že jsem se na film díval čtyři dny, protože na jeden zátah bych to neunesl a spláchl bych ho do odpadu, což si Kubrick rozhodně nezaslouží. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek legendy a génia Stanleyho Kubricka, který nás tentokrát nezavede do Vietnamu či do vesmíru, ale do předvánočního New Yorku. Film o představách a erotickém životě člověka je natočen přesně tak jak jsme u Kubricka zvyklí, tedy pomalu odsýpající příběh vyprávěn tou nejlepší filmařinou. Tom Curise předvádí, alespoň v mých očích, jeden ze svých nejlepších výkonů. Nicole Kidman, která dostala méně prostoru než Cruise, zahrála na jedničku a určitě se nenechala zastínit. Pro mě je až s podivem, že si nikdy Kubrick neodnesl Oscara za režii, protože takovou filmařinu, jakou předvádí ve svých dílech, hned tak neuvidíte. Nedám sice plný počet, ale částečně také z důvodu, že tohle rozhodně není jeho nejlepší snímek, i když po filmové stránce určitě patří na vrchol. Myslím, že Stanley Kubrick se rozloučil famózně. Jediný co mi na jeho tvorbě vadí, je fakt, že natočil relativně málo filmů :(........ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • Film v českých kinech vidělo 81 420 diváků. (hrumsrt)
  • Poslední Kubrickův film byl paradoxně jeho prvním, který se ihned po uvedení vyhoupl na první pozici v návštěvnosti v USA. (don corleone)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama