Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (364)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak se obávané vepřové hlavě podařilo na jedno šňupnutí odpanit příčetné smýšlení krásné novinářky. A pak by následovalo fetování trenek, až dokud by byl kokain kokainem, kdyby ovšem tuhle radost neukončil předčasný Pablův skon. Zůstalo by to přece v manželství, vždyť Penélope Cruz a Javier Bardem sdílejí v civilním životě společné lože. První, co mě na filmu ne úplně mile překvapilo, bylo, že zde ti dva nemají moc společných scén a žhavých souloží. Vlastně se většinu filmu jejich postavy míjejí. Novinářka Virginia Vallejo je vypravěčkou příběhu, ne u všech popisovaných scén byla a ani přítomna být nemohla, ale nevyvstal s tím problém. Horší to bylo s intenzitou příběhu, která prostě filmu schází. Režie není nijak mimořádně vypravěčsky vystavěna, najdou se dobré, ale i celkem nevýrazné úseky, kterým chybí oživení v podobě brutality, se kterou narkobaron Pablo Escobar jistě dobře zacházel. Druhým nemilým překvapením je tedy nižší výskyt brutality, dohromady je v tomhle ohledu toho ve filmu poskrovnu. Nejsilnějším článkem je obsazení dvou hlavních aktérů. Herectví Javiera Bardema mám raději v méně komerčně orientovaných projektech, jakým je tento, a Penélope Cruz je naprosto okouzlující. S oběma navíc prožijeme několik filmových let, začneme počátkem osmdesátých let a exkurzi do zločinu zakončíme v roce 1993. A co je nečekané plus filmu, je jeho občasná snaha o nadsázku. Uznávaný režisér Fernando Léon de Aranoa určitě nepřišel se závratně kreativní biografií zločince, leccos svému projektu zůstal dlužen (viz výše) a jen málokdy se kariérně překonal, mám-li si však vybrat mezi obdobně laděným Barry Sealem s Tomem Cruisem, volím raději věcný přístup tohoto díla. 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nechce sa vam sledovat prve dve serie serialu Narcos? Tak si pustite tento film, ktory pôsobi ako ich zostrih. Lenze na tak malom priestore su vsetky udalosti podane strasne skratkovito a mnohe tu uplne chybaju. Naviac je to cele nepochopitelne podane z pohladu novinarky, ktora bola do Escobara zamilovana a tak je mnoho udalosti podanych romanticky, co sa zmeni az v druhej polovici filmu, ked uz aj jej dôjde co je ta vyzrata svina zač. Pokial ste videli Narcos, tak nema ziadny zmysel stracat s timto filmom cas. 5/10. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Escobarova dočasná milenka, celé dění vydatně a zbytečně komentuje. Vyvolává se tak umělý dojem její mimořádné důležitosti pro život i smrt narkobarona. Nicméně faktu, že titulní postavu sleduje režisér Fernando León de Aranoa víceméně očima jediné ženy, pomáhá obsazení, které čerpá z hereckých schopností i vzájemné soukromé důvěrnosti manželů Javiera Bardema a Penélope Cruzové. Jí patří scény, kdy předvádí výbušnou zuřivost či hysterickou paniku. Navíc se vstupem Escobara do politiky dostává jeho portrét zajímavější rysy mužského velikášství. Už mu nestačí peníze, prahne po uznání, vážnosti, důstojnosti, respektu – a když je nedostane po dobrém, jde přes mrtvoly. Sebevražedně paličatá touha překračující pud sebezáchovy poskytuje Bardemovi charakterový odstín, s nímž si může pohrávat, což z jeho zločince paradoxně činí v podstatě nejpřitažlivější postavu snímku. Jinak tu není takříkajíc s kým jít, o koho se strachovat – kromě Escobarových potomků, s nimiž má Bardem silné scény. Všechno ostatní se smrskává na povšechnou ilustraci bez výraznějšího rukopisu, z níž v paměti utkví pár detailů: chudinská čtvrť jménem Moravia, drzá vykládka drogové zásilky z letadla přímo na dálnici, motorkářská škola pro nájemné vrahy ze slumů, luxusní vězení, které si sám pro sebe Escobar postaví. Krutost masakrů na obou stranách barikády je nadmíru názorná, ale drsněji zraňuje čistě suché Escobarovo líčení zvěrstev, která by mohla jeho milenku potkat. Bardem si svého Escobara vychutnal s rozmachem dalece za možnosti scénáře ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První film o Escobarovi, který jsem viděla nebo, který ho zahrnuje. Nebudu lhát, moc jsem o tomhle kolumbijském zbohatlíkovi nevěděla, jen že jel v drogách a díky tomu si nahrabal pár peněz, více ne. Největším a nejsilnějším aspektem filmu je rozhodně Javier Bardem, který je v roli Escobara skoro až k nepoznání a je škoda, že se film více nezaměřuje na něj a jeho úhel pohledu. To je dle mého názoru velká chyba, že příběh je vyprávěný z pohledu ženy, milenky, hysterky, kterou ztvárnila Penelope Cruz (byla také výtečná). Navíc film je možná trochu zdlouhavý, mohl by být kratší, první půlka není tolik zajímavá, jako ta druhá, kde se konečně něco děje. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Aj napriek momentálne bežiacemu vysoko kvalitnému seriálu Narcos je Loving Pablo svižná i keď trochu skratkovitá podívaná ktorej kraľuje podľa očakávania skvele hnusný Bardem a už typicky dobrá Cruz s upozadeným agentom v úchylnom podaní Sarsgaarda vďaka ktorej si zapamätám najviac ako vlastne dopadol. Pár scén možno mohlo byť vyhrotenejších no aj tak je to dostatočne dobre natočené. O niečo diváckejšie spracovanie ako Del Torov Escobar: Paradise Lost. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)
  • Odhaduje se, že příjmy Medellínského kartelu dosahovaly na vrcholu ročně kolem 23 miliard amerických dolarů. (krubi)
  • Pablo Escobar byl zabit v přestřelce s policií 2. prosince 1993. Bylo mu 44 let. (krubi)

Reklama

Reklama