Reklama

Reklama

Suburra: Krvavé předměstí - Série 1

(série)
Itálie, 2017, 8 h 26 min (Minutáž: 43–63 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V roce 2008 se spor o pozemky v přímořském městečku nedaleko Říma proměnil na smrtící bitvu mezi organizovaným zločinem, zkorumpovanými politiky a Vatikánem. (Netflix)

Recenze (10)

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film mě moc neoslovil což se o seriálu nedá říct...Je to prostě pecka...Mám za sebou Neapol, ale Roma je Roma...Lokace jsou prostě ...No, vidět Řím a zemřít, není jen prázdná fráze a navíc pokud tam jeden byl a všude to poznával tomu dodává další rozměr...Má to švih, má to grády a je to na rozdíl od Napoli takové skoro až poetické...Za mě 100% ()

bartos93 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti Gomory tomu trošičku chybí. Řím prostě není divoká Neapol, kde zločin opravdu řídí život na veřejnosti a ovládá ulice. Ale jinak se stále jedná o vysoký nadprůměr, kterému jen tak něco v okolí celého Říma nesahá ani po kotníky. Škoda jen za slabší finále. Četl jsem knížku a viděl i film, a jsem rád, že seriál se vydal opět trošku jinou cestou. ()

Reklama

zdenzo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CHOBOTNICE NAŠÍ GENERACE Suburra (jejíž první díly režíruje a generace tak propojuje právě Placido-Cattani) se poučila z finální únavy Gamorry a nabízí ještě propracovanější akci s méně vztahovými linkami, které brzdili u neapolských bratranců v poslední sérii děj. O skvělé hudbě, castingu i lokacích se ani už nemusíme bavit, ty k této vlně patří. Těším se na druhou sérii 5* ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Italové mají opravdu z čeho čerpat. Další mafiánský příběh, tentokrát hodně z pohledu "mládí má zelenou". Postavy třech mladíků jsou dobře protichůdné a každá je solidně vykreslená. Jak ti tři hošíci, flákači, tak všechny ostatní postavy - všichni jsou hajzli. Těžko tu narazit na dobrou postavu. A samozřejmě tady narážíme i na extrémní debilitu, ale ku podivu to na zážitku vůbec nevadí, jako mě to nedávno vadilo u jednoho španělského "díla". První řada vůbec nebyla špatná a je to logické i z toho hlediska, že tvůrci seriálu už mají hodně zkušeností s italským "folklórem". ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Famózně vybalancovaná minisérie, která určitě neudělá ostudu slavnému a značně populárnímu celovečeráku. Koncepčně skvěle vystavěný prequel událostem z filmu, výborně rozepsané a zahrané hlavní i vedlejší postavy, téměř žádná zbytečná vata a dokonce i hudební podkres se nese v podobném set-upu, jako tomu bylo ve filmu. Intenzivní mafiánská sága, která může zdařile konkurovat USA, ale  zároveň si drží svěží evropsky minimalismus. Autentická zločinecká sonda do Ethernal city. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama