Reklama

Reklama

Suburra: Krvavé předměstí

(seriál)
  • Itálie Suburra: La Serie (více)
Trailer
Itálie, (2017–2020), 19 h 29 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Carlo Bonini (kniha), Giancarlo De Cataldo (kniha)

Hudba:

Scott Morgan

Hrají:

Filippo Nigro, Francesco Acquaroli, Alessandro Borghi, Adamo Dionisi, Giacomo Ferrara, Claudia Gerini, Eduardo Valdarnini, Francesco De Rosa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V roce 2008 se spor o pozemky v přímořském městečku nedaleko Říma proměnil na smrtící bitvu mezi organizovaným zločinem, zkorumpovanými politiky a Vatikánem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (37)

tragicus 

všechny recenze uživatele

Formálně la serie zdaleka nedosahuje kvalit filmového zpracování, a tak zůstává někde na úrovni seriálové Gomory, což ale v žádném případě není málo, prostě jen jí chybí ten uchvacující wow efekt filmu s v pravdě apokalyptickou atmosférou. Některé momenty viděny právě optikou filmu nedávají úplně smysl, na druhou stranu díky většímu prostoru jsou postavy snad trochu živější, potažmo má dívak více času k emociální investici. A skladba ze závěrečných titulků pak byla vždy kladivem, jež udeřilo třešničku na dortu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmová verze je přece jen o malinko lepší. Ta seriálová má dost prostoru na to, aby byla příběhově robustní a scenáristicky do široka rozepsaná, ale ne vždy se daří vybalancovat správně postavy a tep celé série. Nepříjemné zjištění je rovněž fakt, že co se z počátku snaží vypadat jako prequel k celovečeráku, jde v dalších sériích svoji cestou a s filmem tak postupně ztrácí provázanost. I tak je to ale krásně atmosférická, pulsující mafiánská pecka, která má skvěle zahrané hlavní postavy, evropský minimalismus a povětšinu času dobře baví. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

První dvě řady byly boží. Totální nářez v podsvětí Říma. Ani si seriál nesnažil hrát na Gomorru. Jel si svoje intrikánství, víc sahal do politiky a církve. Všechno s napětím, nábojem, přiměřeně celkem, až do momentu třetí série. Studie hlavních postav nabírá na obrátky, změny jsou uvěřitelné, ale ten konec? Seriously? O čem bude čtvrtá řada? U Odinových krakvců... ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Italové umí organizovaný zločin jak v reálu, tak hlavně poslední dobou na plátně. Seriál stejného ražení jako Gomorra a filmový jmenovec. Není zde jediná kladná postava, jen větší a menší zmrdi, kteří se řítí ke své neodvratné zkáze. Na začátku jsem měl pocit, že už jsem za poslední dobu italských mafiánských seriálů přesycen. Ten pocit odezněl a já se zase nechal vtáhnou, do téhle krvavé a špinavé jízdy, ve městě které nikdy nespí. 4,5* pod druhé sérii jdou s celkovým hodnocením na 4* ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý prináša toľko krvi, špiny, korupcie a intríg, koľko len zvládnete uniesť. Pre diváka sú postavy dobre zapamätateľné, lebo sú vykreslené s výrazovou presnosťou nielen čo sa týka vyjadrovania, ale aj charakteru, štýlu obliekania, či áut, ktoré sú pre nich typické. V podstate je nosnou konštrukciou päť postáv – Samuraj a traja „kamaráti“, ktorí by inak o seba nezavadili, ale zblíži ich napojenie na Samuraja. Predstavujú rodiny, na ktorých čele stoja alebo by chceli stáť: Aureliano Adami, Spadino Anacleti a tretí - Lele Marchilli (ktorý by mal byť na opačnej strane barikády, je synom policajta). Svet politiky reprezentuje  Amedeo Cinaglia a je ako chameleón, môžete od neho očakávať hocičo. Celý dej vás upúta a bude držať v napätí, nie je toho veľa, čo môžeme autorom vyčítať – snáď: niekedy sa myšlienka - motív omieľa viackrát a vy si uvedomíte, že ste túto vetu už počuli. Niektoré nápady Aureliana a Spadina sú priam naivné, ale možno to bude mladým diváčkam sympatické. Tretia séria bola o triedu slabšia, hoci sa všetko vyjasní. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (2)

  • Seriál vznikl v koprodukci italského Netflixu a italské televize RAI. Jedná se zároveň o jejich první koprodukci. (ČSFD)
  • Krvavé znamení, které si udělal na čele během oslavy Manfredi (Adamo Dionisi), mění v různých záběrech tvar. (Duoscop)

Reklama

Reklama