Reklama

Reklama

Neposlušnost

  • Velká Británie Disobedience (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Newyorská fotografka Ronit (Rachel Weiszová) se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity v severním Londýně, kde vyrostla. Přijíždí na pohřeb svého zesnulého otce - rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Zde se znovu setká se dvěma přáteli z dětství – nesmělou Esti (Rachel McAdamsová) a zbožným Dovidem (Alessandro Nivola), z nichž se, jak Ronit ke svému překvapení zjistí, mezitím stali manželé. Členové komunity jsou pohoršeni Ronitiným oblečením i způsoby. I přes jejich odlišnosti Ronit znovu zcela propadne povznášející společnosti Dovida a hlavně Esti. Ronitina rušivá přítomnost vystavuje časovanou nálož potlačovaných emocí stále většímu tlaku a hrozí, že zažehne dlouho dřímající vášně a spory. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

adam9 

všechny recenze uživatele

Víra je zde však antagonistou. Tou hlavní překážkou cesty za štěstím. Velký důraz kladený na soucit s postavami Ronit a Esti to jen umocňuje, obzvlášť když obě ženy ztvárnily tak fantastické herečky, jako jsou Weiszová a McAdamsová. Jestli to v konečném důsledku působí až moc jednostranně? Ani ne, vždyť právě onen nedokončený proslov rabína hned v úvodu ukazuje, že i v natolik silné náboženské komunitě se vlastnosti jako empatie, pochopení a tolerance neztrácejí. Více zde má ext. recenze. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené herečky Rachel Weisz/McAdams v průměrném dramatu o zakázané lásce v posraně konzervativní židovské komunitě. Nakonec to pro ně dopadlo dobře z jistého úhlu pohledu. Díky "bohu" že jsem v tomhle omezujícím prostředí nevyrostl. Každý by měl mít možnost volby vybrat si tu svojí správnou víru a ne jen slepě následovat stádo... Náboženství není zlo, ale to organizované ano. 60 % ()

Reklama

wege 

všechny recenze uživatele

Trochu podobné, ale zároveň hodně jiné než třeba Neortodoxní. Výborné herecké výkony, zejména ty ženské. Rachel byla v roli té původně hodně zakřiknuté a podřízené Židovky fakt přesvědčivá. Nicméně pořád mám pocit, že to mohlo jít daleko více do hloubky, tomu náboženství a zejména jeho ortodoxnější verzi by šlo nastavit zrcadlo daleko více. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je zvláštním odrazem dneška, že film o nejniternějších citových pochodech, otaznících víry a věrnosti a o myšlenkách do kouta zahnaných žen se musí prodávat skrz plakát s polibkem dvou hlavních postav. Nejde o snadnou podívanou, ale naštěstí nejde ani o film o trápení pro trápení. Jakkoli mi téma není blízké, lidské zpracování mi blízké je a já všem zúčastněným fandil, ať najdou společnou řeč - nebo ji alespoň najít zkusí. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet a pre mňa tento film mal v prvej polovici aj potenciál, nakoľko som mi páčilo (aj keď je to také klišé celkom), že "moderná" žena príde do náboženského prostredia a tam sa stretáva s bývalou láskou, ktorou je v tomto prípade žena a ktorá mi navyše pripadala ako tá zvrhlá v tomto vzťahu. Práve v prvej polovici má tento film také komorné a pomalé tempo s tajomným nádychom hriešnosti a niečoho zakázaného. Ale po erotickej scéne všetko nejako opadne a napríklad keď najprv všetkým vadilo, že do ich komunity prišiel človek z iného sveta, tak neskôr nie len, že im to nevadilo, ale ešte bolo aj v poriadku, že jedna z ich komunity je lesbička. Nakoniec sa všetko dobre vyriešilo a bol koniec. Najprv som chcel dať hodnotenie 4* a 7,2, ale aj keď to nie je zlý film, hodnotenie znižujem. 7/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Film si z niektorých krajín odniesol odlišné vekové obmedzenie od ratingových spoločností. Zatiaľčo v Nemecku dostal film rating FSK0 (bez vekového obmedzenia, v Británii dostal rating "15" pre silný sexuálny obsah. (Janko_Vlyrd)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno