Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Misia splnená, v programe našich televízii v piatkový večer bol jeden film s homosexuálnou tématikou, druhý o rasizme (nečakane zameranom tak že rasisti boli belosi a čierny vrah pomstiteľ bol obeť) a tým pádom je vytieranie mozočkov ľudí, ktorí si ich vymývať našimi televíziami splnená...nevýrazný, stereotypný príbeh. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Edukativní ale výhradně pro Američany. U nás snad nežije moc lidí, kteří by byli přesvědčeni, že homosexualita se dá "léčit". Jinak je snímek typickou ukázkou, jak v uzavřeném prostředí ovládaném fanatickou myšlenkou postupně narůstá násilí psychické i fyzické. SHRNUTÍ: Některá léčba svědčí spíš o psychickém stavu léčitelů. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Chápu, že pro pastora a pobožného člověka musí být šok, když zjistí, že jeho syn je gay. Ale modlitby tady fakt nepomůžou. A rádoby léčebna už vůbec ne. Každý jsme nějaký a s tím se musí ostatní smířit. Film je to zajímavý, ale poněkud nudí a mě se osobně zvedal žaludek z toho, jak je náboženství omezené. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na Boy Erased jsem se dost těšil, a proto jsem měl možná až příliš vysoká očekávání - hlavně kvůli hereckému obsazení a samotnému námětu konverzních táborů. Co se hereckých výkonů týká, tak jsem byl spokojený, protože všichni - Hedges, Kidman, Crowe, Edgerton, ale i ostatní (Sivan, Dolan) - to zahráli solidně a uvěřitelně. Někteří zdejší uživatelé měli výtky k nelineárnímu vyprávění, které mně osobně vůbec nevadilo. Nevyčerpaný potenciál jsem však viděl ve scénách z tábora a v množství skutečně silných a hlubokých sekvencí, kterých bylo bohužel pomálu. Kdyby byl film o čtvrt hodiny kratší a kdyby Edgerton v některých scénách trochu víc přitlačil, tak bych neváhal s vyšším hodnocením. Jinak titulní píseň "Revelation" od Troye Sivana nesmírně povedená. Poselství snímku je nad slunce jasné a doufám, že bude mít i kýžený dopad, ale i tak se nemohu ubránit pocitu, že se Garrardův příběh dal natočit úderněji. ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Po Převýchově Cameron Postové přichází letos již druhý film pojednávající o převýchově homosexuálů a dalších „exotů“ na „normální“ lidi. Stejně jako drama s Chlöe Grace Moretz je i Boy Erased adaptací stejnojmenné knihy, i když v případě torontské novinky jde o knihu podle skutečné události. Což příběhu o čerstvě dospělém chlapci z křesťanské rodiny, který zjistí, že je na kluky, rozhodně přidává na výpovědní hodnotě. Občas je totiž fajn narušit svou sociální bublinu, abyste zjistili… že lidé všude na světě jsou občas fakt blázni. A místy je to opravdu těžká podívaná, u které si dost možná i pobrečíte. Joel Edgerton ve svém druhém režijním počinu potvrzuje, že mu to jde nejen před kamerou. A skvěle mu sekundují i Nicole Kidman a především výborný Lucas Hedges - pomyslná hlavní hvězda letošního festivalu. [TIFF18] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno