Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 2

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (574)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film nám ukazuje aktuální téma a dost možná i to, kam se svět za pár let dostane. Pomalu se vlastně začíná už teď. Všichni budeme sledování, každý o nás bude všechno vědět, kameru budeme moci vypnout jenom když půjdem na záchod, a na to budeme mít pouhé 3 minuty :-O. A ještě s tím vším souhlasíme a dobrovolně se necháme sledovat. No doufám, že tato doba nikdy nenastane, že budeme mít alespoň trochu soukromí ve svém životě. Film hodnotím 3,5*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Po povrchu klouzající film nenadchne kromě námětu ničím. Kdyby Eggers našel více odvahy a pustil se do boje proti zneužívání moderních technologií s větším elánem, mohlo se jednat i o burcující snímek. Takto si Hanks pouze vyzkoušel jakousi parafrázi Jobse. Zda tvůrci skutečně mířili i na ideál amerického snu, jenž se jim díky hlavní hrdince podařilo řádně dehonestovat, není úplně jisté. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle antiutopie rád, navíc Emma, Karen, Tom Hanks – zkrátka jsem se na film celkem jsem se těšil. Nabídnul mi zhruba, co jsem mohl čekat ukázku plíživého nebezpečí sociálních sítí. Ale co mě hodně zklamalo byl vývoj Emminy postavy – tam tvůrci museli něco vynechat, protože tak divný myšlenkový otočení jsem už dlouho neviděl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Takovým filmům dávám zelenou. Je to neotřelé, má to myšlenku a vynikající pointu. Jó, jen si vykřížkovávejte reklamy a za moment máte zavirovaný PC, ani nemrknete okem. Antivirovou ochranu si musíte zajistit jinou antivirovou ochranou.....a podobně. Už v tom prťavým křížku to mají zabudované ty chytré hlavičky. Škoda, že tam měl Tom poměrně malou roli, ale takhle jsem mohla alespoň zaregistrovat fakt, že Emma umí hrát, položila se do toho se vším všudy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Čo považujete za najväčšie zlyhanie?" "Nevyužitý potenciál." Nemôžem zakryť svoje sklamanie a musím film citovať práve týmto dialógom. Bol som plný očakávaní na "The Circle." Mal to byť film, ktorý bol absolútne pre mňa stvorený. No miesto toho mám teraz pocit, že som sedel 110 minút v kine na filme, ktorý ma vrchovatou mierou sklamal. Pretože absolútne nevyužil svoj potenciál na to, aby sa z toho stalo niečo skutočne zaujímavé. Ale začnem pozitívami. V prvom rade je tu Tom Hanks. A ten je tradične vynikajúci. A každá scénka s ním má tú jeho povestnú charizmu. Lenže úprimne si povedzme, že jeho rola v tomto filme je dosť malá. Aspoň, rozhodne nie taká veľká akú nám ukazoval marketing filmu. A to je veľké sklamanie, pretože zo všetkých hrdinov a postáv je tu pre mňa najzaujímavejší. Koncept filmu je zaujímavý, no ako som už naznačil vyššie, maximálne nevyužitý. Pri sledovaní tohto filmu mi skutočne neustále skákali dve iné dielka. A nie vo veľmi pozitívnych pocitoch. "Black Mirror" a "Divergent". Prečo? Pretože mám pocit, ako keby sme sa pozerali na dlhú epizódu z Black Mirror, ale podané v tínedžerskej verzii s postavami ako z "Divergent." A to výrazne znižuje tomuto filmu v mojich očiach kredit. Kým každá epizóda v "Black Mirror" je podaná veľmi silne a cítime dôsledok každej akcie a tlak z jednotlivých situácií, tuto necítim dokopy počas celej doby nič. Je tu dokopy len jeden moment, ktorý mal nejaké vyvrcholenie, no reálne mám pocit, že aj z toho sa dalo vyťažiť viac. Ako by sa to dalo? Keby postavy boli zaujímavejšie, niečo by sa z toho mohlo stať. No reálne to padá mimo úrodnej pôdy. Keby sme po tej scénke videli reakcie všetkých zúčastnených do toho a nemali to strihnuté na časť 3 dni potom, niečo z toho možno mohlo byť. Plus okrem toho sú tu dve scénky, ktoré ma fakt iritovali. Keď sú May a Annie vedľa seba v kabínkach toaliet je ten strih zúfalý. A keď tu máme scénku, kde dvaja zamestnanci povedia May, že by mala byť sociálnejšia voči svojim kolegom, tak s ňou rozprávajú absolútne infantilne, až to je otravné. Film nedoporučujem. Radšej si pozrite seriál "Black Mirror." Asi aj preto píšem tento koment. Malá reklama pre vynikajúci seriál. Takže pozrite si radšej to. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Kalifornii (USA). Jeden z videohovorů Annie (Karen Gillan) se pak natáčel ve Skotsku. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. 4. 2017 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama