Reklama

Reklama

Epizody(3)

"Tut" odhaluje životní příběh egyptského faraona Tutanchámona (Avan Jogia), jednoho z nejproslulejších vládců v historii lidstva, a jeho nejbližšího rádce (Ben Kingsley). Tento ambiciózní a mimořádně napínavý seriál líčí cestu, po níž Tut kráčí k moci, a jeho zápas o to, aby Egypt dovedl ke slávě, zatímco je obklopen rádci, přáteli a milenkami, kterým nejde o nic jiného, než aby uhájili své vlastní sobecké zájmy. "Tut" otvírá okno do fascinujícího světa plného srdceryvných romancí, tuhých bitev, politických intrik, konspirace, žárlivosti a četných vražd, čímž nám dokazuje, že doba slavného faraona se od našich časů příliš nelišila a že vláda tohoto nejmladšího egyptského panovníka bude navěky vyznívat jako skutečné životní drama. (Film+)

(více)

Recenze (48)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako jo, ono to nemá úplně špatnou výpravu co se exteriérů týče a má to super herce, ale úplně tomu chybí takový ten správný historický vibe. Ten Egypt totiž absolutně nepůsobí jako Egypt. Kulisy vypadají hodně papundeklově, postavy jsou celkem ploché, scénář dost nezáživný a celé je to neúměrně dlouhé. Minimum akce a hromada kecání o ničem. Chybí tomu tempo a dobová hloubka. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opulentní minisérie, která v popředí asi tak tří reálných historickýc postav rozjiždí intrikářskou show stylu džejárovskýho Dallasu. Nebýt pár eRkových řezeb a sladké Sibylle Deen, bylo byl to asi nepozeratelné, a to i díky příšernému českému dabingu, ale tahkle jsem u toho kupodivu vydržel všecky tři díly. Doporučit nemůžu, tohle může být dle subjektivních preferencí od jedné do čtyř. Za mě 50% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Traduje se, že sledování historických filmů způsobuje odborníkům bolení hlavy. V tom případě by se měli této minisérii velkým obloukem vyhnout, protože by podstupovali vážné zdravotní komplikace. I to málo, co se o Tutanchamonovi a jeho panování ví, dokázali filmaři obrátit naruby. Místo historické podívané vznikla romantická dobrodružná pohádka. Pokud o takovou podívanou stojíte, nemusíte být zklamáni. Po stránce řemesla je to natočené solidně, výsledek vypadá dokonce o něco dráž než proinvestované peníze, což pro producenta takového snímku znamená poloviční vítězství. Osobně mi vadila všudypřítomná naivita a barvotiskovost, vzdal jsem to po zhlédnutí jediného dílu. Nemám rád filmy, kde je důležitější vizáž než jeho obsah. Celkový dojem: 35 %. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička vyvoněných, naondulovaných teploušů a plastických barbín, oháklých v odborových barvách Benetonu, paroduje starověké Egypťany v Hornonilském Dallasu a jednoznačnou královnou toho telenovelizovaného gájprajdu je Ghándí, který v mejkapu vypadá, jako by se zrovna vrátil z kouření čuráku v domově pro přestárlé transvestity. Avšak přesladký, předsmrtně nabalzamovaný a moc žužu Tutenchámovod za ním zaostává jen o rimming. Sterilní a vybarvičkovaná reklama na šampóny, tužidla, řasenky a oční stíny L'Oréalu Egypt, kde i špína vypadá čistě vypraná a člověk jen čeká, až se objeví Satan Klaus na chladícím voze a začne rozdávat Kokakolu. Ale pár obézních žen v domácnosti si u toho určitě skvěle zažehlí. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Avan se pro tuhle roli prostě narodil, Ben Kingsley tradičně exceluje (tenhle typ rolí mu vážně jde, viz Ranhojič). Něco mi na tom nesedělo, možná to občas nesplňovalo moje požadavky na takový ten dobový vibe, ale i přes to hodnotím tenhle počin velmi kladně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa Tutanchamon (Avan Jogia) stáva čoraz menej nábožensky založeným a viac sa zameriava na to, aby ho ľudia uctievali ako faraóna. V skutočnosti však obnovil tradičné, polyteistické náboženstvo Egypta po tom, čo jeho otec Achnaton (Silas Carson) spôsobil revolúciu v krajine tým, že ju prinútil k monoteizmu a starých bohov uctieval. (Arsenal83)
  • V seriáli sa Tutanchamon (Avan Jogia) nemôže oženiť so svojou priateľkou z Mittani, pretože nie je Egypťanka. V skutočnosti si egyptskí faraóni z 18. dynastie brali Neegypťanky bežne a dokonca už Tutanchamonov dedo Amenhotep III. sa oženil s princeznou z Mittani, zatiaľ čo jeho otec Achnaton (Silas Carson) sa oženil s Tadukhepou, dcérou Tushrattu, vládcu Mittani, takže skutočný Tutanchamon mal mittanské princezné v detstve priamo pred očami na kráľovskom dvore. (Arsenal83)

Reklama

Reklama