Reklama

Reklama

Ran

Trailer 1

Obsahy(1)

Zámožný pan Hidetora se na oslavě svých 70. narozenin rozhodne rozdělit panství mezi tři syny. Nejmladší Saburo se ho pokouší odradit od ukvapeného rozhodnutí, ale pyšný a tvrdohlavý vládce se ho zřekne. Když se starší synové ujmou vlády, rychle se obrátí proti svému vlastnímu otci a začnou usilovat o úplnou kontrolu nad celým uzemím. Hidetora musí nakonec v krvavé bitvě opustit své vlastní království a vyrovnat se s důsledky násilné a kruté minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

Žiješ jenom dvakrát (1967)

  • Japonská tajná služba v této bondovce sídlí v slavném japonském hradu Himedži, oblíbené lokaci západních i domácích filmařů. Tato lokace se objevila např. ve filmu Poslední samuraj (2003) nebo ve snímku Ran (1985). (KlonyIlony)

Gendai no No (2010)

  • Kurosawa začal natáčet Gendai no No poté, co bylo přerušena produkce filmu Ran (1985). Natočil však pouhých 50 minut, načež se znovu rozběhly práce na Ran a film byl uložen do trezoru. Zbývajicí stopáž byla dotočena v roce 2010 v souladu s původním scénařem a produkčním plánem. (Raztubyl)

Bohémové (2005)

  • Když spolu hovoří Mark a Roger krátce po zavolání Markových rodičů, v pozadí můžete vidět plakát ke Kurosawově filmu Ran (1985). Kurosawa je rovněž zmíněn v textu písně „La Vie Boheme“. (Matty)

Reklama

Reklama