Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (155)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Knižní série Artemis fowl měla obrovský úspěch, jen si nejsem jist, zda-li se filmové zpracování prvního dílu dočká pokračování a neutnou to jako Eragona. Přitom by stačilo jen málo, aby i film byl skvělý, jenže takhle to mělo blíž spíš ke Spy kids, než k Artemisovi. Můžu ale pochválit povedený vizuál a pěknou hudbu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Neznalí knižní předlohy – navnaděn upoutávkami – zklamaný výsledkem. Kvantita dává na prdel kvalitě, dle hesla „rychleji, výše, zmatečněji“. Hodně notiček a málo muziky…..jak už jsem se zmínil, Eoina Colfera jsem nečetl, ale z reakcí těch kteří ano a díky vlastnímu zážitku z filmu, bych řek, že se to tak úplně nepovedlo. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, že tenhle příběh má taky knížní podobu. Pořídím ji neteřím a synovci, těm se bude taky určitě líbit, jako se film líbil mě. Byla bych ráda, kdyby tenhle film nastartoval další zajímavou filmovou sérii. Od dob Harry Pottera tu žádná podobná nebyla. Máme tu trošku jiný pohled na pohádkové bytosti, které žijou v podzemí. Ale proč ne. Klasický boj dobra se zlem. Nádherné záběry scenérií. Krásná země. Jo, a Judi Dench opravdu vypadá jako David Bowie, takže mě potěšilo, když to jedna figura prohlásila v žertu.Vyprávěč celého příběhu neměl chybu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"KDO VĚŘÍ NA SKŘÍTKY, AŤ TLESKNE." Slušný pranýř :-) Hysterie asi trochu přehnaná :-) No tak se nepodařilo najít náhradu za Harryho Pottera, no a? Třeba měli ve studiu odpovědní myšáci přestat tlačit na pilu a nechat Branagha v klidu... film má přesně tu bezpohlavní patinu, která se pro Disneyho stává trademarkovou :-) V pohodě, ale autopilot... S čím jsem s rozvášněným davem s vidlemi za jedno, je ten titulní klučina, tam se to 100% nepovedlo. 50% ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Knižní sérii o Artemisu Fowlovi jsem nečetl, ale jejich samotné synopse se jeví daleko zajímavějšími než tahle nepovedená adaptace. Máme tu geniálního chlapce, který svou genialitu ve filmu zas tak moc nepředvede, jeho strážce není tak cool, jak by měl být a všechny postavy tu obecně působí tak nějak hloupě. Opravdu se divím, jak mohli z tolika kandidátů na hlavní roli zvolit zrovna takové ucho, ale třeba skutečně nečekali, že se film nějakým způsobem povede. Nový Harry Potter tohle není ani náhodou a popisu knih "Smrtonosná past s vílami" to taky moc neodpovídá. Je to ve výsledku takový zvláštní maglajz, který působí jako Muži v černém pro děti a kvalitativně je horší než samotná čtyřka s novým obsazením. Nudil jsem se, málem jsem usnul a to se mi u filmů vůbec nestává. 45% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Filmová práva k Artemis Fowl byla prodána Disney dříve, než byla vydána první kniha. (SONY_)
  • Natáčení začalo 12. března 2018 a natáčení probíhalo v Severním Irsku, Vietnamu, Taiwanu a v Anglii. (ČSFD)

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama