Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 2

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (801)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, proste najlepší Spiderman nového tisícročia...povedzme, že spoločne s Raimiho dvojkou. Tvorcovia si dokážu brať na paškál fenomén komiksových univerz a robiť si z neho srandu takým spôsobom, že z výsledku necítiť opovrhovanie žánrom, ale naopak veľkú lásku k predlohe. Sorry Deadpool, ale tvoje prvoplánové postmoderné hefty, najmä po druhýkrát, mi pripadajú o triedu horšie a vykalkulovanejšie ako aj tie slabšie v Paralelných svetoch. Ak sa teda neviem rozhodnúť, ktorému Spajdímu udeľujem zlatú miléniovú medailu, tak za originalitu, inteligenciu podania, scenár a sympatie ju získava tento. Respektíve všetci títo borci. 90% a so smútkom v srdci dole zaokrúhľujem najmä kvôli menej prehľadnému a preplácanému finále. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mnohem méně dětské, než to vypadalo, a o nic více než MCU filmy. Jenže strašně mě mrzí, že se pavoučí postavy nemohly podělit o děj à la Infinity War, všichni hrají druhé housle Milesovi. Skvělé vtípky a narážky, neokoukaný (!) styl, ale odvaha posunout to ještě dál - anime Peni, Spider-Noir - chybí a promarňuje šanci o potenciální revoluci. I tak v paměti zůstane mnohem víc, než klasický příběh jednoho amerického (no jo, afroamericko-portorického) teenagera. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

The Universe Just Got a Whole Lot Bigger! Naprosto ohromující, stylová, vizuálně nádherná pocta všemu komiksovému, ale především Pavoučímu totemu. Na mnoha místech vtipná, na těch správných dojemná, neustále diváka překvapující neuvěřitelnou svěžestí a nápaditostí (ty odkazy, ty meta momenty!), vždy stoprocentně uctivá k látce. S obrovským srdcem, které lze nejlépe vidět v úžasně vytvořeném hlavním dějovém oblouku (vzájemně provázaný vývoj Milese a Petera a co dělá Spider-Mana Spider-Manem). Padouši jsou dostatečně rozmanití, a zvlášť Prowler je opravdu děsivě cool. A abych nezapomněl, má to prakticky dokonalej soundtrack, od výborně padnoucích hip hop skladeb až k znovu vládnoucímu Pembertonovi. Jestli jsem si do tohohle filmu stále možná nebyl úplně jistý, zda je Pavoučí muž zaslouženě jednou z nejzásadnějších, nejsympatičtějších a nejlidštějších postav Marvelu, teď už v tom mám díky Milesovi naprosto jasno (zbylá parta Pavouků zdatně sekunduje, a i když trojice Peni, Porker a Noir má omezený prostor, nechybí jim osobnost). Za tohle a mnoho dalšího díky Stane a Steve. It always fits. Eventually. PS: WHAT'S UP DANGER?? PS: Po druhém zhlédnutí musím říct ( komiksová bublina, představující mé myšlenky: hlavně to, že to okamžitě chci vidět potřetí), že film má opravdu detailně promyšlený, inteligentní, sebevědomý a uvědomělý scénář s jasně motivovanými a navzájem se podporujícími postavami, figurujícími v perfektně odvyprávěném ději, který se nebojí naplno vytěžit veškeré výhody zvoleného vizuálního stylu. A k tomu všechen ten krásný fan service. Asi jsem se zamiloval. 10/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač se k filmu vracím s několika denním odstupem, tak jsou emoce, které ve mně Sony vyvolalo naprosto autentické. Až na epileptický začátek Spider-Verse potvrzuje domněnku, kterou jsem si vytvořil při prvním traileru. Neortodoxní a dokonalá animace totiž bez problému strčí do kapsy 3 Venomy (ty filmové), a nastavuje extrémně vysoko laťku i skvělým DC animákům. Scénáristické duo, které má společně na svědomí například druhou Jump Street (navíc Phil Lord napsal i dokonalé "Trakaře" a Lego Movie) vytvořilo neuvěřitelně komplexní svět plný sympatických postav, emocí i skvělého příběhu.Nejvíce prostoru pak logicky dostává Miles Morales (jehož strejda se objevil i v Homecomingu - Donald Glover) a klasický Spidey (Peter Parker). Chemie jednoduše funguje, a navíc se nevytrácí ani ve chvíli, kdy dorazí Spider-Gwen a v 2/3 filmu i zbytek pavoučího ansámblu. Tam potěší hlavně Peter Porker (skvělý český překlad Petera Párka). Noir a Peni už nemají dostatečný prostor na to, aby vynikli. Cameo Stana Lee je potom jedním z nejsmutnějších momentů filmové historie a doslova vás donutí k pláči. Co více říct... Amy "Packal" to výjimečně dokázala a já jsem přímo nadšen! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi nejkomiksovější film, co jsem v životě viděl. Už jen pro tu unikátní výtvarnou / formální stylizaci si to zaslouží potlesk. Nicméně ono to právoplatně funguje i po stránce scénáře, a to mnohem lépe, než většina hraných komiksových filmů. Možná jen emocionální linka trochu hapruje, ale v tom je asi chyba ve mně - animáky ve mne emoce nedokážou vzbudit takřka nikdy. Za pozornost nicméně stojí, jak Spider-verse nenuceně představuje svébytného černošského hrdinu, aniž by to takřka komukoli přišlo divné. Miles Morales je prostě sympatická a dobře napsaná postava. Ne jako přechválený Black Panther, který nadšené recenze musel sbírat na politickou objednávku, protože jinak k nim nebyl důvod. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (47)

  • Když na začátku představuje Peter Parker sebe jako Spider-Mana, jsou ukázány zanimované scény z předchozích tří hraných filmů se Spider-Manem s Tobeym Maguirem. Zejména scéna s Mary Jane v kavárně, kdy jí zachrání. Poté záchrana cestujících v metru. A polibek v uličce. (Gardis)
  • Scenárista a producent Phil Lord v jednom z rozhovorů uvedl, že již při psaní scénáře filmaři pomýšleli na obsazení Lily Tomlin do role tety May. (jezurka42)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. prosince 2018 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama