Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi z dětství Julián a Tomás kdysi tvořili nerozlučnou dvojici. Jejich přátelství však nakonec postupně vyprchalo. Zatímco rozvedený Julián zůstal ve Španělsku, kde prožíval vzestupy i pády během své herecké kariéry, učitel Tomás emigroval do Kanady, kde si díky své práci, ženě i dětem vybudoval poklidný život. Když se jednoho dne v Madridu opět shledají, jejich přátelství je rázem obnoveno, jakoby ani nikdy nevyhaslo. Společně stráví několik úžasných dní ve městě plném nostalgických vzpomínek a nezapomenutelných zážitků – ovšem s vědomím, že si během svého znovushledání budou muset dát poslední sbohem. Snímek je humorným a upřímným portrétem o odvaze přistoupit na to, že smrt je jen další součástí života. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (14)

liberita 

všechny recenze uživatele

Príjemný film z bohatej filmografie najlepšieho argentínskeho tvorcu súčasnosti, Ricarda Darína. Tu je jeho postava zranitelnejšia než obvykle, aj tak však na vás dokáže zapôsobiť svojim zmierením s osudom a tým čo naňho čaká. Pôvodne som čakala, že film sa bude uberať trochu iným smerom a že prichádzajúci kamarát z Kanady bude aktívnejší a ukecanejší, nakoniec som ale sklamaná nebola. Film by ste neoznačili za čistú komédiu ani za čistú drámu, stojí niekde na polceste medzi oboma žánrami a z každého si berie trošku. Rada som sa prostredníctvom Trumana opäť raz prešla madridskými uličkami a barmi. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Takí, ako ty, už vymreli. Si si toho vedomý?*Tak by si ma mohol vypchať a dať niekde do vitríny. Smiech cez slzy a slzy cez úsmev. Áno uznávam miestami možno trochu tlačili na pílu, ale nijak zásadne mi to neprekážalo. Vo filme s podobným námetom sa tomu zrejme nedá úplne vyhnúť. Krásny ľudský príbeh s výborným obsadením a pekným záverom. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

5* další z řady nenápadných filmů, které budou patřit mezi mé srdcovky. Jedná se o konverzační film, který by mohli klidně hrát na prknech, které znamenají svět. Přináší lidský příběh o dlouhodobém přátelství dvou kamarádů, z nichž jeden se rozhodnul pro smrt kvůli nevyléčitelné chorobě. Není to však smutný film a vše je pojato s nadhledem a životním vyrovnáním. K maximální známce pomáhá i hlavní herecká dvojice. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hybnou silou tohoto melancholického filmu jsou Ricardo Darín a Javier Cámara, kde jeden je sice ze Španělska, druhý z Argentiny, ale dohromady jsou oba charismatičtí tak, že tenhle film o ničem naprosto parádně vyrovnají svými dialogy ze života a o životě. Mně to ke kvalitám filmu naprosto stačilo. Na dialogovky jsou Španělé opravdu mistři. ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Čo po nás ostane na tomto svete sú vzťahy. Veľmi civilný film o priateľstve a o tom ako sa rozlúčiť pred smrťou. Mám radšej tento civilenjší pohľad v tejto otázke, ako hurá štýl, poďme si splniť všetky nesplnené sny za mesiac. Postava Pauly pre mňa úplne zbytočná a iba kazí výsledný dojem. Španieslky film roka a Ricardo Darin (poznáte ho ako p. Bombičku z Divokých historiek) nominovaný, za najlepší herecký výkon na EFA. Konverzačka dvoch priateľov z detstva počas 4 dní pri statickej kamere a čo, treba všetko vybaviť kým ešte môžete dýchať, ktorá vás na konci dojme. Nič viac nič menej. 7/10 ()

Galerie (32)

Související novinky

5. ročník Festivalu CINE ARGENTINO

5. ročník Festivalu CINE ARGENTINO

27.10.2016

5. ročník festivalu argentinského filmu Cine Argentino proběhne od 27. do 31. října 2016 v pražském paláci Lucerna. Tématicky a žánrově pestrý program nabídne výběr toho nejzajímavějšího z… (více)

Reklama

Reklama